НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 911
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сега като се сетя, не трябваше да се ядосвам, но аз винаги реагирам импулсивно и на момента и се ядосах заради претенциите на една нахална пенсионерка.. Относно сънищата, Деси аз преди да разбера пола сънувах през ден ту момче, ту момиче и бях убедена на 100%, че ще е момиче Grinning А се оказа 100% мъж, така че тия усещания и интуиции явно не са факт.

# 166
Аз използвам автобуса рядко, защото шофирам. Макар че напоследък не ми се и кара,и го правя само когато се налага. Мои приятелки също са ми споделяли, докато са били бременни с големи кореми, че не са им отстъпвали места и е имало случаи контрольорки да правят забележка и да вдигат хора,за да седнат те. Жалко е 🙄 Тук в Бургас през последните 2 месеца имаше няколко случая с градския транспорт,рязко набиване на спирачки и доста пострадали хора, последния май отпреди 10 дни.
Аз също имах сънища с бебета,и момиченце и момченце,руси и тъмнокоси, и не знам какви са поверията.

# 167
  • Bарна, морето, сините вълни
Когато стоя продължително време права в неподвижно състояние, много ме заболява кръста. Когато се разхождам, не. Примерно, когато мия чинии, докато ги измия, се схващам цялата. В автобуса, ако стоя права по същия начин. Заради стари травми от спортуване, но ще стават все по-силни болките при нарастване на корема. Да не говорим, че отдавна ми става лошо в автобус, а ако съм права едва издържам и въпреки, че ми личи корема, никой не се е втурнал място да ми прави. Някакви заблеяни дядовци си оставят пазарните колички, сядат където намерят място и като се качи майка с количка, нито има къде да седне, нито къде да събере количката.
Да не говорим, че ако има задръстване до моя квартал съм стигала и за 1 час. Това са наистина ужасни болки и е толкова некомфортно. А и както ми се пикае постоянно едва удържам права. У хората няма ценности и принципи. От много малка мама ме е учила като видя бременна жена да ѝ отстъпя място. На пенсионери не го правя винаги, просто защото някои са толкова несъобразителни и нагли. Или ако случайно седнат до теб, сако дето не ти качват на главата количката и букет смърдящи цветя.

# 168
И аз днес съм с яко ритници, вчера беше толкова кротък цял ден и нямах никакви болежки Grinning А днес цял ден имам това менструанлното неудобство, не бих казала болка, но не го бях усещала от 2 месец някъде.. днес се появи и то доста често, трае секунди, но определено ме кара да се стресирам. Мъника и той такива шутове ми тегли и така се премята, че постоянно подскачам, да не би да е контракция. Абе, дано утре сме по-спокойни... Днес ходих в Света Петка да се запиша и веднага ми дадоха да пускам кръв и урина и най-накрая съм спокойна, че ми се обръща някакво внимание.. не като онази моята коза дето само ми казва "всичко е точно"....
И да помрънкам, днес в тролея понеже пътя ми е 40 мин и бях си седнала отпред на седалката, за бременни и майки с деца, беше ми ужасно задушно и си проклинах ината, че не се съгласих с мъжа ми да ида с такси ами градския, та градския. Та качва се един дядо, видимо стар човек, трябва да седне и една баба ми заявява, госпожице няма ли да станете да седне човека, докато тя си седи също на една седалка. Стана ми супер кофти и направо не знаех какво да и отговоря, обикновено ставам на възрастни хора, но ми беше много тежко и казах, че съм бременна и не мога да се возя права. И като се започна едно мърморене, и много се ядосах.. питах я от целия автобус точно аз ли иска да стана.. После се опомних, че само се ядосвам за глупости и естествено почнаха контракции ама след дъжд качулка.. та май ми беше последното пътуване с градския..
Не им се ядосвай.И аз днес ходих до лабораторията,беше лудница но има надпис бременни и деца с предимство.Влизам аз с големия корем и един дядо с една баба застанаха пред вратата точно за да не ги изпреваря😀Гледам да не се натоварвам излишно,така или иначе след 5 минути влезнах.Такива са си възрастните.

# 169
Момичета и аз се отбелязяам от болницата! Следобед ме прегледа моя АГ и засече няколко контракции. Изплаши се за шийката ми да не би от там да идват болките във влагалището и ме приеха веднага. Взеха ми кръв и съм на системи. Тъпа работа са тези контракции Sad

# 170
  • Варна
Pipinka.5 бързо възстановяване! Най-важното е да запазиш спокойствие, че бебо всичко усеща. Стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред! Flowers Cherry Blossom

# 171
Аз вчера почти се разплаках пред едно KINKY за кафе и джънкифуд. Аз съм видимо с корем, с едната ръка влача сина ми, 1.10г. , а с другата луд джак ръсел, който се дърпа като ... джак ръсел. На 5 метра съм от павильончето, а от другата посока върви мъж между 25 и 35г. и в момента, в който сме на еднакво разстояние, той забързва крачка, за да ме изпревари... №$%€§*>?

Мъж...и то млад.

За сметка на това, днес във Фантастико на опашката, касиерката на туко-що освободената каса ме извика преди всички, защото бях с детето. Аз бях в добро настроение, а и преди мен имаше една жена с чипс и един мъж с бира, нямаше да чакам, та не се възползвах и само благодарих.

Преди седмица пък две жени се скараха с други хора в тролея заради мен. Едната беше права, а пред нея на двойните седалки имаше пенсионерка, до нея внучето седи на самостоятелна седалка, пред тях в същата конфигурация майка със сина си, който обаче се изправил и гледа напред (само заемайки мястото, но не седейки на него). Жената се възмути, че никоя от тях не накара детето си да отстъпи, а децата бяха поне на 7 едното и на 10 другото. Започна  да говори за примери, за морал... нищо братче, и двете извърнаха глави и се направиха, че не чуват. В това време една баба стана от мястото за инвалиди и ми каза да седна и докато аз се разправям с нея, че няма да й седна на мястото, защото е възрастна и пр. и пр. една друга баба отиде и се намърда на седалката. В такова недоумение изпаднахме и трите... от там виканици, направо ми беше неудобно. А, аз не съм искала да сядам, въпреки, че беше жега, че беше задух...

Жалко за нивото на възпитание.

Малко дълго стана, дано не ви досадих.

Pipinka, аз и преди съм имала бодежи там и за това много наблегнах да ми кажат на ФМ как ми е шийката. Казаха, ми че е добре.Не знам дали са свързани тия неща. Спомням си, че когато имах контракции и ме приеха да раждам, болките не бяха бодежи, а по-скоро болки в кръста и ПМС. Шийката ми беше се изгладила без да разбера. Успех, да кажеш после.

# 172
Момичета, поздрави от морето! Имаме още 2 дни и добре ми се отразява - страшни нерви и притеснения бяха преди да заминем с моите изследвания, детето беше болно и т.н., но уж нещата влязоха в релси - бия си Клексан-а, на по-висока доза Фолиева съм и чакам следвашите прегледи да видим как са нещата.

Pipinka, надявам се, че се презастраховат и всичко е наред. Стискам палци!

Контракции имам по малко, но гледам да пия магнезий и но шпа при нужда само. Шийката ми беше 4 см последно, но ще я следим, за да съм спокойна. Аз съм леко отчаяна от гърдите си - от чашка А минах на Д и са като камъни тежки и болезнени. Sad

# 173
Яна, станахме две с ремонти и нов апартамент... Ще се подкрепяме взаимно! Simple Smile
Относно предоставяне на място в градски транспорт и където и да е навън - и с предишата бременност и за сега не ми се случва да НЕ ми отстъпят място още щом ме видят или да ми дадат ред на опашка. С първата бременност няма да забравя как една контрольорка така строи целия вагон на метрото, че някой дори й козируваха Grinning Онзи ден по подобен начин една жена на средна възраст така строи един младеж, буквално за ухото го издърпа Grinning А аз тъкмо бях влязла в мотрисата и не се знаеше още кой ще става Grinning

# 174
Pipinka, всичко ще е наред 🤗
На мен добре ми се отразиха тези 3 дни на системи. Там искаш, не искаш и лежиш,така че бързо да се оправяш 🤗

# 175
Яна, станахме две с ремонти и нов апартамент... Ще се подкрепяме взаимно! Simple Smile
Относно предоставяне на място в градски транспорт и където и да е навън - и с предишата бременност и за сега не ми се случва да НЕ ми отстъпят място още щом ме видят или да ми дадат ред на опашка. С първата бременност няма да забравя как една контрольорка така строи целия вагон на метрото, че някой дори й козируваха Grinning Онзи ден по подобен начин една жена на средна възраст така строи един младеж, буквално за ухото го издърпа Grinning А аз тъкмо бях влязла в мотрисата и не се знаеше още кой ще става Grinning
И ние сме в ремонт от началото на юни
Правим хол,детска и коридор☺Дано приключим до Август че нервите ми не издържат.

# 176
И ние сме с нов апартамент и предстояща сватба.. разбирам ви за нервичките Simple Smile

# 177
  • На север
Днес или вече вчера бях на фетална при Сигридов. Със смесени чувства съм... Първо в чакалнята се запознах с момиче, което скоро ще ражда и което ми обясняваше как и да имало проблем той винаги те успокоявал и си излизала от там с усмивка. Аз влязах с усмивка и излязах супер объркана. Може би защото беше петък и може би защото бях една от последните, но буквално си ме изгони накрая. Още в самото начало започна с това, че заради кюртажа предния път имало някаква линия в матката и заради нея можело да се стигне до ампутация на крайници. Естествено аз се шашнах... Каза че била дребна процедура да се махне но може и с раждането да се изчисти. Бързо мина нататък. Общо взето няма време за въпроси. Той говори много, бързо, сложно. На екрана излизат диаграми, странни съкращения, статистики. Каза че е завършил математика и явно доста борави с числа. От всичко което каза да запомних една трета. Каза че в матката ми има кръв и че бебето се е нагълтало с нея. Каза веднага да спра с аспирина и колко е опасен той за мен. Отдавна трябвало да го спра. Беше шокиран че в Норвегия никой не следи кръвосъсирването ми. Гледа с доплер кръвотока. Показа голямо самочувствие на моменти. Каза че имам двурога матка и това било предпоставка за аборти и че всички с такава матка са с тромбофилия. Каза че аз и бебето сме с анемия. Вярно за един месец хемоглобинът ми от средата падна под долна граница. Изписа ми витамините, които да взимам и като го питах как да ги набавя каза само че в Бг всичко има, а знаеше че в неделя сутринта летя. Е явно трудно се намират. Ще видим утре дали ще ги намеря. Времето мина супер бързо. Каза накрая че всичко било супер едва ли не с бебето. Нямало генетични аномалии. Когато дойде моментът за въпросите ми ме пришпори. Даде ми телефона си но как да кажа малко на сила все едно с думите, че ми го дава само защото ме съжалил че съм в Норвегия. Каза обаче да раждам там и беше категоричен за естественото раждане. Накрая каза че приключваме и синът му го чакал. Аз виждайки че иска да изляза върнах въпроса за тази черта в матката и тогава каза, че с раждането се маха и проблем можело при следваща бременност. То хубаво ама тя и при двурогата матка има такава черта след като прочетах за нея и сега се чудя това едно и също ли е, не е ли...Излязах с главоболие и объркана. Иначе бебето си смучеше палеца, 310 гр, 26 см. Кръвоток, кислород всичко нормално. Каза да пусна пак кръв утре в Токуда че не вярвал на Лината в Бургас. Уж ще му пратя резултата на смс но много се съмнявам да отговори защото на две на три ми каза при какви стойности какво да пия, а и каза ако го търся да е много спешно и само от норвежкия номер. Била съм третата от Норвегия за месеца. И така сега не мога да заспя. Вярно каза неща никой не ми е казал. Беше странен преглед и различен. Обаче де да знам нещо не ми хареса като човек. Като толкова ме съжалил можеше да ми обясни като хората за тази черта. Видя че се обърках. Аз сега не знам тази процедура след раждане ли преди ли се прави, какви ампутации, какво чудо. Уж за сега говори, а после за по нататък ако забременея. Каза наименованието но аз го забравих. Беше сложно. Като казах на мъжа ми той се просълзи и доктора ми вика не го притеснявай всичко е наред. Е как бе аджеба с всичката тази информация да не се притесни човек? И така... Малко съм ошашкана. Аз в момент на емоция му викам да си идвам ли тук да раждам. Не, там да стоя. Не знам той ли малко прекали и ме ошашави или е някакъв гений и аз съм зле. Но пък ако съм зле как бебето е супер? Това с ампутациите често ли е, рядко ли е... Не знам. Би трябвало да се радвам, че всичко е наред с бебо, но не мога. Каза да не пия никакви допълнителни витамини, а само каквото ми каже.
То тромбофилии, то диабет, то проблем с щитивидната, то анемия сега, двуроги матки и разни проблеми след кюртаж водещи до ампутации ама споко бе бебо е супер... Повярвайте ми наистина се опитвам да съм ок и положителна. Но от всичко най се притеснявам, че нямам лекар да ме следи като хората там. Според Сигридов обаче да не съм идвала в Бг. Той явно и на тукашните им няма много доверие. Пък и в тоя Бургас никой не става май. Не знам и аз кое е най-правилното. Не мога да заспя, стресирах се. Извинявайте, че стана дълго. Не съм чела какво сте писали последно.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 03:36 от Woman in red

# 178
Woman, чудя се изобщо колко толкова ти помага този аспирин, че не искаш да го спреш. За първи път чувам за ампутации на крайници... какви крайници, на кого? Понякога докторите не се  изразяват добре и неговата представа е съвсем различна от нашата.  Ти си представяш едно, а той за друго говори. Щом е казал, че е добре, значи е добре. Колкото го мислиш, толкова повече неща ти се натрупват в главата. Няма нужда да те е страх от нещо, което го няма. Шансът сама да разбереш за проблем, който докторите не виждат, е минимален, затова недей да търсиш. По-добрия вариант е просто да питаш и друг доктор.
Пожелавам ти да се успокоиш! Това помага най-много.

# 179
  • София
Уф много съжалявам, че с си преживяла този стрес.. аз също поради тая причина си отказах часа при него.. реших, че щом двама специалисти ме гледат и казват,  че всичко е наред, няма нужда да ходя и при великия доктор и да ми намери други проблеми, с витамини или нещо друго, което изобщо да не е по темата с контракциите и да ме ошашка. При мен това е най-голямия проблем, топкова съм наплашена и напрегната, че само ми липсва един такъв да ми напълни главата с други неща за 15 минути. Според мен е добре жена да се следи при него и от самото начало да е наясно с нейния случай, така за един преглед няма много смисъл.. това е мое мнение разбира се. Според мен обсъди аспирина с Русев, нали му имаш номера? Или ако си в София иди при някой днес специално по този въпрос, защото е важен. А за матката, гледай да не го мислиш, важното е че всичко с бебо е наред, след раждането ще го мислиш, ако не си заета с юнака и с хубави емоции.. Също си оправи хемоглобина, за да не се роди бебчо с анемия и наистина се успокой, дори да не намериш желязото, което той изписва има много варианти на желязо и не мисля, че е толкова страшно да вземеш някаква друга марка... все пак това е търговия нали знаеш?

Общи условия

Активация на акаунт