НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 957
  • 738
  •   2
Отговори
# 450
  • София
То всеки си има негова истина Simple Smile И аз съм му фен на Русев, но е факт, че на различни хора предписва (понякога) различна терапия. Ще видим сега какво ще каже Сигридов като отида в 20 г.с. Като нищо и мен да ме овика ако не помни какво ми е казал преди.

# 451
  • На север
За това и ми стана забавно че ходим при един и същи. Simple Smile Бъди готова да ти се скара. Той е бая странен... Обаче не мога да кажа на бялото черно. Впечатли ме с ехографа си. Не съм гледана така обстойно, а бях ходила преди това на друга ФМ и тук сега пак ме гледаха уж задълбочено. Той гледаше неща, които никой не гледа и беше много сложно всичко и много бързо говори. За разлика от него Русев е душичка. Simple Smile Аз даже днес се чух с него и ще вдигнем дозата. Няма как да не се доверя на лекар, който ми помага безплатно. Евала да е жив и здрав. Не знам какво щях да правя без него. А съм писала и на Паскалева и на Конова. Само той се трогна.
Той не отрече Анти Ха теста, а имаше предвид че е скъпо и няма смисъл при малко и нискорискови мутации да се пуска всеки месец. Атпп било достатъчно. Имай предвид че аз съм с Лайден, Пай и Мтхфр.

# 452
  • Стара Загора
За това и ми стана забавно че ходим при един и същи. Simple Smile Бъди готова да ти се скара. Той е бая странен... Обаче не мога да кажа на бялото черно. Впечатли ме с ехографа си. Не съм гледана така обстойно, а бях ходила преди това на друга ФМ и тук сега пак ме гледаха уж задълбочено. Той гледаше неща, които никой не гледа и беше много сложно всичко и много бързо говори. За разлика от него Русев е душичка. Simple Smile Аз даже днес се чух с него и ще вдигнем дозата. Няма как да не се доверя на лекар, който ми помага безплатно. Евала да е жив и здрав. Не знам какво щях да правя без него. А съм писала и на Паскалева и на Конова. Само той се трогна.
А при мен обратно- Русев изобщо не ми отговори, нито на телефона, нито на имейла. Конова преглежда само лично, освен в Плевен, ходи в Пловдив и Варна. С очите си съм виждала, как не вдига на непознати номера, например канадски непознат номер. Аз не очаквам някой да се трогне, то е ясно, че има много по-тежки случаи от моя. Добре е обаче, когато си намериш точния лекар, на когото да се довериш.

# 453
Във връзка с тромбофилията - така и не разбрах аз имам ли Simple Smile Това са ми резултатите:

Хомозиготен генотип DID за АСЕ
Хетерозиготен генотип 4G/5G за РАI
Хетерозиготен генотип СП за 677С>Т (MTHFR)
Хетерозиготен генотип АС за 1298А>С (MTHFR)

На Клексан 0.4 и увеличена фолиева съм, на 12-ти ще се видя и с Паскалева, но просто ми стана интересно доколко зле са тези мутации

# 454
Аз съм с висок риск за преекламсия от БХС и може би за това настояват да пия аспирин. Засега нямам проблем от него. Всички други изследвания относно тромбофилията са ми ок.
Доверявам се на Паскалева, обяснява ми доста и човешки. Честно казано в началото аз не мислех, че е толкова голям проблем тромбофилията ми, но всички доктори  и се впечатляват. За мен важното беше че нямам Лайден но пък имам всички останали Simple Smile Simple Smile. Общо взето тъй като майка почина от множество тромби, инсулти и т.н. от млада гледам да обръщам внимание на прифилактиката и да не отключвам болеста. И като забременях първия път и направих изследването вече се доказа че  съм с мутации.
Между другото днес гледах по ТВ проф. Кременски. Ето това за мен е номер едно генетика и човек в България!

# 455
  • На север
Мария, аз бях в голяма нужда. Признавам си че двата пъти когато ми отговори бях много емоционална и сигурно ме е съжалил, че тук никой не ми помага. Ако бях в Бг може би не би ми писал, защото там има опции.
JT, Мтхфр и Пай не са високорискови. За Аце не съм запозната понеже дори не съм го изследвала, но предполагам не е страшно и то.
Georgea, да най-рисковите са Лайден и тази протомбин. Със сигурност преекламсията при теб има значение, както и че майка ти е имала проблеми. На мен тук ме питаха изрично дали някой роднина е имал тромб. Може да звучи странно, но аз се радвам че имам Лайден че само него знаят тук. Ако го нямах никой нямаше да ми изпише инжекциите.
Конова въобще не ми отговори. Паскалева ми писа, но беше ми малко груба и странна. Русев ми звънна веднага. Писала съм му и после, но за не толкова важни неща и не е отговарял. Сега ми отговори и се чухме понеже резултатите ми не бяха ок.

# 456
Аз съм на Аспирин заради риск от прееклампсия от БХС и проблеми с артериите към бебето. Не знам докога трябва да го пия. Другата седмица ще видя какво ще каже и д-р Сигридов.

# 457
  • На север
При мен кръвотока беше идеален и нямах проблеми и за това ми се скара. А като ми каза, че бебето се е нагълтало с кръв заради аспирина ми стана много гузно. Аз имах и кървене и може би наистина съм прекалила. Пиех го от ден едно до 20та седмица всеки ден.

# 458
  • Стара Загора
Аз съм 4G/4G  Pai и АСЕ I/D,  пише като коментар, че в комбинация увеличават риска от спонтанни аборти. А аз имах вече два. Поотделно сигурно са нискорискови. ACE изследването е в допълнителния панел и при наличие на Пай се препоръчва да се изследва и АСЕ. Явно често вървят заедно.

# 459
Какви трябва да са стойностите на ТСХ в тези седмици от бременността? Аз трябваше да отида на консултация с ендокринолог преди месец някъде - но нещо се замотах и още не съм отишла. .
Доколкото виждам в интернет - стойността трябва да е под 3 , така ли е?

Моето 1.16
Било чудесно въпреки ч ми се стори ниско.

# 460
Woman, освен другите мутации съм и хетерозиготен на протромбин

# 461
Абе,момичета това ТСХ е задължително изследване,което се прави по време на бременност ли?Защото аз такова не съм пускала...

# 462
  • София
Морело ако имаш проблем с него го следиш, не е задължително.. аз също не бях пускала, но заради често сърцебиене го пуснах и се оказа, че си е много ниско.

# 463
  • На север
Georgea, да това вече е кофти. И аз съм от късметлийките с Лайден. Добре че поне са хетерозиготни. Обаче може майка ти да е била хомозигот, а баща ти да го е нямал. При хомозиготен носител на тези две е направо сигурно, че ще имаш тромб.
JT, аз съм изследвала само основен пакет. Предвид че имам 3 от 4 там не ми се мисли ако се бях задълбочила какво щеше да изскочи още. Споко не си рискова много. Имай предвид че почти всеки има нещо. Само Лайден има един на 20 души в света.
Мен Русев ме изненада днес с това че може и да нямам тромбофилия. Три, четири хомозигота е къде по-зле от това което имам. Чела съм много на английски за Лайден и знам, че хомозигот там е един на 600 души. Така че няма да се стряскаме. Може да е къде по-зле.

# 464
Благодаря ви, поизясниха ми се нещата!

Maria, това пише и в моя коментар - че има повишен риск от спонтанен аборт. Не съм имала досега обаче (чуквам на дърво)

Morello, от всичко изчетено ТСХ задължително трябва да се изследва и следи по време на бременност. Според лекаря ми не е част от задължителните по ЗК, защото е по-скъпо. Факт е, че и на мен никой не ми каза - нито с първата бременност, нито сега. Сама си го пуснах и при мен излезе повишен, пия Еутирокс и ще го следя. Не съм имала никакви симптоми или неразположения.

Общи условия

Активация на акаунт