ОКТОМВРИЙСКИТЕ мами са големи сладурани, вече им личи, че носят беборани

• 43 983
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, някоя ползва ли допълнително здравно осигуряване, някой може ли да ми обясни принципа при тях, какво покриват, раждане, прегледи?
Благодаря ви!

Снуки, най-добре се обади във фонда, при който имаш допълнително здравно и там ще ти кажат всичко. Аз имам към ДЗИ премиум пакет и ми покрива следене + раждане, разбира се имам лимит. Покритието е тип възстановявне на разходи, т.е., плащам си прегледа, взимам фактура и след това ми превеждат парите по сметка Simple Smile

# 76
То на мен на снимката ми прилича на момиче, ама то зависи среза от къде минава и от още един куп подробности... Затова си има лекари Wink

# 77
Момичета, връщам се към скучното ми ежедневие другата седмица и ще наваксам и обновя информация, щъркелчета и тн. От телефона не ми е удобно.  До тогава ще ме прощавате, не е лично към никоя от вас.

# 78
  • Варна
здравейте, не пиша често, но днес ми се ще да попитам има ли някоя от вас преминала през подобно нещо. Днес бях на преглед и докторката установи ехогенен фокус в едната камера на сърчицето, вижда се като бяла точка вътре в сърцето и второто е някаква мозъчна гънка, която я измери 6,4 мм което все още е в норма, но на границата. Това са все меки маркери за синдром на Даун, но са само 2 от 12...
БХС-то в сравнение с на нашия батко, което беше 1:15000, е по-лошо - 1:2000. Други маркери няма, всичко изглеждаше наред, нухалната гънка абсолютно в норма.Толкова се филмирах от четене вече... За утре си запазих час уж при голямо светило по фетална морфология чак в Добрич, от Варна съм по принцип, но всеки споделен опит ще ми е от полза....

# 79
здравейте, не пиша често, но днес ми се ще да попитам има ли някоя от вас преминала през подобно нещо. Днес бях на преглед и докторката установи ехогенен фокус в едната камера на сърчицето, вижда се като бяла точка вътре в сърцето и второто е някаква мозъчна гънка, която я измери 6,4 мм което все още е в норма, но на границата. Това са все меки маркери за синдром на Даун, но са само 2 от 12...
БХС-то в сравнение с на нашия батко, което беше 1:15000, е по-лошо - 1:2000. Други маркери няма, всичко изглеждаше наред, нухалната гънка абсолютно в норма.Толкова се филмирах от четене вече... За утре си запазих час уж при голямо светило по фетална морфология чак в Добрич, от Варна съм по принцип, но всеки споделен опит ще ми е от полза....

Защо не направиш от тези високоспецифичните генетични тестове, които се правят в чужбина. Да вярно е, че са скъпи, но поне там излиза точен резултат. Аз направих такъв и мога да кажа, че изключително се успокоих след ного. И друго - според мен за такъв казус не ти трябва светило от Добрич...... а някок добър специалист от София. Аз съм от Варна, ходих на фетална морфология в София - клиника Щерев - др Чавеева и съм изключително впечатлена от нея.

# 80
И аз мисля като Esvelda. Не губи време с разни "светила", а направи пренатален тест ако имаш възможност, отиди в София при Чавеева, Чачева, Михова, Сигридов или друг професионалист, защото феталните специалисти в Бг не са много. И като последен вариант, който на мен лично ми е най-неприятен - хорионбиопсия или амниоцентеза.
Аз бих се консултирала първо в София и бих направила пренатален тест, за да си спестя инвазивните изследвания.
Успех и дано няма нищо притеснително на финала!

# 81
  • Варна
здравейте, честно казано не питам къде да ходя, а дали някой е имал подобен случай от вас

# 82
На моя приятелка в същия срок откриха на бебето два маркера като при теб, но бяха на сърцето и на бъбреците. Ходи в София на фетална ехокардиография, където категорично отхвърлиха да има дефект на сърцето, обясниха и че зависело от проекцията и било много специфично гледането на сърце. Въпреки това си направи неинвазивен ДНК тест и всичко беше наред, има си напълно здраво детенце. Според мен си направи консултация със специалист по фетална медицина и да те насочат към тест.

# 83
  • Blondeville
Креми, ако някой е имал подобен случай, предполагам ще се включи. Но по-добро от признат специалист па фетална морфология, плюс фетална ехокардиография и пренатален тест няма в такъв случай, затова и такива са съветите.

# 84
  • Spain
Пренатест или амниосентезис... Второто в 100%.моят бхс беше 1:2200, на пренатест ми излезе ниска 1:10000. Лекарката ми каза че няма нужда да си правя амниосентезис. Ако обаче пренатест ти излезе зле пак ще правиш амниосентезис
 Исках да ти кажа че незнам.какво можеш да очакваш от специалисти..те само гледат и могат да се объркат. Затова обикновено тук казват " не виждам видими проблеми". Това което е сигурното са тестовете

# 85
  • Варна
Имам запазен час за фетална ехокардиография вече, но най-логичното е да имам и второ мнение от специалист по фетална морфология, което ще направя днес. Другия петък е феталната Ехокардиография, на база на всичко, ще решим какво да правим.

# 86
  • Дубай
Цитат
Толкова се филмирах от четене вече... За утре си запазих час уж при голямо светило по фетална морфология чак в Добрич, от Варна съм по принцип, но всеки споделен опит ще ми е от полза....

По другия въпрос не мога да помогна с маркерите,но с този мога Hands V

Креми,нека позная доктора за който пишеш е доктор Стоилов.Лични наблюдения нямам,но моята леля,която има 3 опита инвитро, да.Та моето мнение от това което знам от нея ,че ,да спор няма най-добрата техника има в града,но кел файда като не може да борави с нея,тоест не вижда аномалиите,ако има такива .Беше и казал на двата прегледа,че плода е здрав и нищо притеснително не вижда,но в София, в шести месец се наложи да предизвикат раждане защото имаше синдром на Даун да пази Господ.Така,че сама прецени какво да правиш,според мен амниоцентезата ще даде най-точен резултат

Здравейте майчета!Моите изследвания са много добри нямам никакви проблеми за сега,като изключим зъбите!

# 87
Благодаря Ви момичета,може би трябва да спра да чета в нета за тази плацента превия,а що се отнася до д-р Михова и аз ходя при нея на ФМ много е добра,прецизна и обяснява самия преглед продължава много дълго,чак ме заболя корема да ме натиска.Бих те посъветвала да направиш пренатален тест скъпичак е но...е най-сигурен

# 88
здравейте, честно казано не питам къде да ходя, а дали някой е имал подобен случай от вас

Креми, не приемай насоките като ненужни акъли. Имам позната, която имаше генетични проблеми с бебето и знам при нея как действаха.
Освен това при мен също имаше едни филми с генетични аномалии и съм се запознала доста добре с вариантите за проверка на шансовете и вероятностите при евентуални генетични проблеми при плода, като съм се консултирала и с генетици в България и чужбина.
Разбирам как се чувстваш в този момент и колко са тревожни подобни становища. Ти най-добре си знаеш, а и явно си решила как да действаш.
Каквото и да предприемеш, дано е най-доброто и дано опасенията са безпочвени и да са грешка. Успех!

Момичета, някоя от вас пие ли Магнерот и по колко?

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 13:36 от *Elfy*

# 89

Момичета, някоя от вас пие ли Магнерот и по колко?

Здравей. Аз пия магнерот, преди месец ми го предписа АГ-то ми, защото имах редки контракции, 2по1, впоследствие се увеличиха, предимно вечер, и ми го увеличиха даже на 3по2, поуспокоиха се нещата и сега съм 3по1 😃 Не знам някоя от вас мъчат ли я тези контракции? (не са болезнени и минават бързо, АГ ми каза, че не са притеснителни, но...) Та Магнерота определено поуспокои нещата поне при мен 🙂

Общи условия

Активация на акаунт