С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 52 987
  • 805
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ами, не им се полага ей така на готово, да. Това са здрави прави трудоспособни хора на 50+, които си седят на село от мързел и чакат всичко на готово, нито са възрастни, нито са болни.
Защо аз трябва да си лишавам детето, за да може някой да пиянства, че и да се прави на велик като плаща сметката и на другите пияници в селската кръчма??

Аха, сега станаха здрави и прави, по на 50+, които от мързел стоят на село, нищо че ги издирват в града да им предложат работа!? Mr. Green
И щото на село пият само купешка ракия, той я плаща на пияниците, а за жена му и цялото село остава тайна?
И ти навън, ако пратиш едни 50 Е, ще остане детето ти гладно.......а пияниците доволни......

lolita1213, нали не си и Amandel?

# 601
Може да съм чувствителна, защото ми помагат, не бих искала ,но не се справям сама и вземам от децата си.Но   имам някаква пенсия ,  трудя се и  добивам зеленчуци и правя  зимнина.Посрещам ги , като им купувам по техен стандарт  храни и ям  евтиното.Дори ги ядосвам да ми зареждат  със качествени неща. Но  да си здрав и прав и  под пенсионна възраст и  да се хвалиш с детето си  в чужбина ,че не отказва да те храни-с ядене  и самочувствие-не приемам. Всичко взето от тях е вложено в поддръжка ,   облагородяване , храна и топло. Нямам перли, обеци и пръстени , не ходя на почивка и  на кръчма.Отказах цигарите от срам, че  ми ги плащат май, щом не се справям сама с моите доходи.Но ако чуя снаха да мърмори че ми се дава, ще сме до там.Глях ми на душаат но нито син  нито нея ще посрещна.

# 602
Не понасям алкохол, ненавиждам пияници. И за една чашка ракия няма да дам пари. За лекарства, отопление, плащане на битови сметки или друго необходимо за по-добър живот, да, но за "чашка ракия", категорично не.

# 603
Разбира се, че не съм абсурТ. Не се шегувай с мен. Разбирам на къде биеш. И съм съгласна за помагане на родител, изобщо не ме боли сърцето. Но има ситуации в които те правят на идиот и е възможно да злоупотребяват. А как е точно в тази тук всички ние можем да си фантазираме подробности и да бъдем мнителни.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 17:10 от lolita1213

# 604
  • Наблизо
Аз също,Дара.За мен помощ за по-добър живот не включва напиване,ракии и явно и черпене на другите пияници.

# 605
  • София
Ами, не им се полага ей така на готово, да. Това са здрави прави трудоспособни хора на 50+, които си седят на село от мързел и чакат всичко на готово, нито са възрастни, нито са болни.
Защо аз трябва да си лишавам детето, за да може някой да пиянства, че и да се прави на велик като плаща сметката и на другите пияници в селската кръчма??

Най -смисленото нещо ми се струва, не е да се оплакваш или да караш мъжа ти да "отреже" баща си.
Извинявай , че така директно, вярно не знам детайли.... Но...
Ако е пиянство, ако има пиянски борчове.... той тоз човек само ще затъва занапред и то много....
Той и къщата си ще заложи и изпие.... ще довлече куп неприятности на него и на жена му
Утре пак на вашите ръце ще легнат и може без къща да са вече..... Или болни и грохнали...
Со кротце, со благо, вижте нещо да помогнете и кротко ако може да съдействате и решите какво и що да се прави... Благо и без скандали стария да разбере , че пари за пиене няма да има повече
Бабата я слагате контрольор и да донася какво се случва. Ако  се пращат за нещо пари, само на нея. И толкоз.  
Че един ден ще ти се видят тез пари песен, пред това което може да стане...
Сегам хем ще се изпокарате, хем нищо няма да решите... Мъжа ти няма да ги "зареже"
Прощавай , така ми се струва,  и само съветвам.... то вие си знаете...

# 606
Абсурт, а ти да не си свекъра ми Joy че и той като теб говори, все за него няма работа, а и защо да работи човека, след като си има син в чужбина, който бере парите от дърветата?
И не става дума за 50 евро, а половин заплата. Това са борчове натрупани с месеци и да, свекърва ми нямаше как да знае, тя не ходи на кръчма с него. Тя жената си мислела, че другите го черпят него, но аз се погрижих да научи.

Yangdze, да права си, поговорихме с мъжа ми, той също говори с баща си и му каза, че повече пари за алкохол няма да му праща.

# 607
  • Насред хаоса

Каква качествена храна с 200 лева пенсия, че не се сещам?
Много лесно си правите щит с алкохола, за да оправдаете безчовечието си.
Като ви чета тук- коя от коя с по- голяма кариера и доходи, а като стигне дотам- да се дадат едни 100 лева в помощ на родителите- вой до небесата!
Веднага семейството остава гладно и децата голи и боси. Mr. Green
Дрън-дрън. Поредните неуспешни опити за упражнения по психопрофилиране на непознати.
Та по поста ти - значи с 200 лева няма за качествена храна, ще кара на кисело мляко и хляб, ама ще има за ракия, така ли? И като ги изпука по ракията, няма страшно - децата са насреща, все ще дадат за ракийка. И много други хора ти го казаха, ти пак си знаеш твоята - нямаме проблем да даваме и много повече от 100 лв. за неща, за които си заслужава, както и правим, но за алкохол и стотинка няма да дам. Как пък ще лиша децата си от хубава храна примерно за дадена немалка сума, за да подпомагам пороците на някого, който е потънал в борчове за алкохол. Че и да му помагам така хептен да втаса с болести покрай пиянството.

# 608
Ако отново се наложи съпругът ти да даде половин заплата на родителите си и заради теб не може, моля те дай ми негови координати на нуждаещия се - бих се запознал с него и ако по някаква вероятност не е демон, който пресушава винпроми, бих му помогнал финансово. Това е напълно сериозно предложение, което надявам се да не засрами мъжа ти.

# 609
На мен ми е интересно от какво лишаваш детето си, за да преценя дали основателно протестираш, по същия аршин, като с алкохола. Ако мъжът ти е също не е знаел за какво ги дава, кскто и  майка му е била в неведение, то ненужни бяха тези излияния, заклеймили мъж ти, подкрепящ алкохолизма на баща си.

# 610
Май жените са повече за дразнене от мъжете.  От девет дола вода ще донесат и на черното бяло до откат ще викат, само и само да накълват друга себеподобна.  Grinning
Какъвто и да е бюджета на едно семейство, щом се нарушават плащанията на основни разходи или се изпитват затруднения, поне трябва да има разумна причина за това, а пиянските изпълнения не са сред разумните и неотложни разходи. Явно във форума има и хора, за които пиянството на родител е дълг, който да се покрива от тях. Чудесно! Правете го. Не съдете ония, които имат други приоритети.

# 611
  • София
Явно във форума има и хора, за които пиянството на родител е дълг, който да се покрива от тях. Чудесно! Правете го. Не съдете ония, които имат други приоритети.

Явно е другото- във форума има хора, които винаги могат да изкарат родителите на мъжа пияници и непрокопсаници, на които не бива и стотинка да се дава.
В случая, смешното е, че в селската кръчма, според оплакващата се, се пропиват едни пари, дето едва ли някой и на картинка е виждал, но пък става супер тайно и без никой да разбере.
Половин заплата, дори и минимална да е, това ще са едни 1200 лева, сещаш ли се колко месеца трябва да черпи тримата пияници в селото, а свекървата идея да няма? Joy

# 612
absurT, противопоставяш твоите предположения на споделеното от оплакалата се потребителка. Няма как да се знае дали връзката ти с кораба майка е толкова ясна, че предположенията ти за лъжа да е светата истина. Не вярвам да познаваш житието и битието на споделилата, нито на родителите на съпруга й.

# 613
Луна, пак обобщаваш, в името на правдата. Simple Smile
Мъж в чужбина, половин заплата, селски кръчми и неподозираща свекърва.
Всъщност, тя се оплака, че мъжът й не можел да отказва. Такъв си го е харесала.

# 614
Дали, Дренке!?  Grinning
Предположенията са на всички. Затова не виждам особен смисъл да се изпада в диви отричания или похвали. По-умерено, по-близо към вярното...

Общи условия

Активация на акаунт