Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 591
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • гр.Божурище
Само да добавя , че не е чувство направо си е истина аз постоянно забравям. Понякога ми се казва нещо и буквално след 5 мин съм забравила. Затова и свикнах всичко да си записвам на момента , че иначе щеше да е страшно Grinning
Момичета един въпроос понеже имам чуството ,че от бременноста забравям супер много и не си спомням като ходих в 22 г.с на ФМ в коя седмица след това ми казаха да ходя помогнете в коя седмица се ходи на късна фетална благодаря предварително и се извинявам 😫🤓
  Между 28г.с и 32г.с

ооо да се успокоя ,че не съм само аз така 🤗🍀

# 601
И двата хирурга казаха, че нямам лимфен възел който да е възпален. Не ми казаха от какво е, вторият каза, че е от бременноста да не го мисля и да си бременея спокойно Simple Smile... но иначе ми е подуто и ме боли.
Да не става дума за аксесорна млечна жлеза. Аз разбрах за моята при първата бременност, имах подуване и болка, които продължиха чак докато ми се регулира кърмата след раждането. За съжаление си стои така, провиснало някакси, имах оферти за премахване, но се притесних, защото мястото е деликатно. Направете консултация с мамолог.

Благодаря  за отговора. В момента ми е спаднало малко и такмо преди 1 час се усетих че не го усещам. В момента ме наболява само при натиск. Ще изчакам няколко ден и ако не се подобри ще отида да видим какво ще кажат Simple Smile

# 602
  • София
Момичета,

Включване отново от мен.
Преди месец претърпях спонтанен аборт по необясними причини, въпреки това имах си нормално месечния цикъл, който бе с начало от 28-ми юни до 01-ви юли. Сега очаквам вече  всичко да се е балансирало, но въпреки това според календарчето ми в телефона, преди два дни трябваше да ми дойде.
Винаги имам симптоми за това, т.е. седмица преди да имам месечен цикъл ме болят гърдите и апетитът си се увеличава отчайващо много за сладко.. уви, нямам такива симптоми, само сладкото и храната.. Притеснено ми е от гледна точка на това, че искам да знам какво се случва..  След спонтанния аборт посетих АГ, която ме увери, че всичко е наред, прегледаха ме и отвътре.

Моля за Вашия съвет.
Благодарско, мили!

Поздрави,

# 603
  • В страната на мечтите
В 30 г.с. съм, от месец може би имам болки в гърба сутрин, заради които не успявам да се наспя. Боли ме високо, между плешките, и отшумява през деня. От началото на бременността спя само странично, защото по гръб бебето става неспокойно. Посъветваха ме с възглавница между колената да спя - не помогна. Обмислям със сутиен/бюстие да опитам, да не би от тежестта на гърдите да ме боли, но те пък не са порастнали чак толкова много, та се съмнявам...
Някой с опит да ме посъветва? Благодарско Simple Smile

# 604
Момичета,

Включване отново от мен.
Преди месец претърпях спонтанен аборт по необясними причини, въпреки това имах си нормално месечния цикъл, който бе с начало от 28-ми юни до 01-ви юли. Сега очаквам вече  всичко да се е балансирало, но въпреки това според календарчето ми в телефона, преди два дни трябваше да ми дойде.
Винаги имам симптоми за това, т.е. седмица преди да имам месечен цикъл ме болят гърдите и апетитът си се увеличава отчайващо много за сладко.. уви, нямам такива симптоми, само сладкото и храната.. Притеснено ми е от гледна точка на това, че искам да знам какво се случва..  След спонтанния аборт посетих АГ, която ме увери, че всичко е наред, прегледаха ме и отвътре.

Моля за Вашия съвет.
Благодарско, мили!

Поздрави,

Помня твоята тема. Не си имала спонтанен аборт, а биохимична бременност, което е различно. Причините са си съвсем обясними- при една част от бременностите организмът отхвърля бременността на много ранен етап. Случва се на доста жени и в по-честия случай не е нищо притеснително. Ако се повтаря, тогава следва да се посети лекар.

Конкретно на въпроса ти, ако имаш закъснение и съмнения за бременност, направи тест.

# 605
  • София
Скрит текст:
Момичета,

Включване отново от мен.
Преди месец претърпях спонтанен аборт по необясними причини, въпреки това имах си нормално месечния цикъл, който бе с начало от 28-ми юни до 01-ви юли. Сега очаквам вече  всичко да се е балансирало, но въпреки това според календарчето ми в телефона, преди два дни трябваше да ми дойде.
Винаги имам симптоми за това, т.е. седмица преди да имам месечен цикъл ме болят гърдите и апетитът си се увеличава отчайващо много за сладко.. уви, нямам такива симптоми, само сладкото и храната.. Притеснено ми е от гледна точка на това, че искам да знам какво се случва..  След спонтанния аборт посетих АГ, която ме увери, че всичко е наред, прегледаха ме и отвътре.

Моля за Вашия съвет.
Благодарско, мили!

Поздрави,

Помня твоята тема. Не си имала спонтанен аборт, а биохимична бременност, което е различно. Причините са си съвсем обясними- при една част от бременностите организмът отхвърля бременността на много ранен етап. Случва се на доста жени и в по-честия случай не е нищо притеснително. Ако се повтаря, тогава следва да се посети лекар.

Конкретно на въпроса ти, ако имаш закъснение и съмнения за бременност, направи тест.

Здравей, да.
Моя е грешката, че не се изразих правилно. Благодаря ти за поправката.
Ще си взема днес един след работа и ще го направя утре сутринта, за да е по-точно.

Доста се притеснявам тези дни, необяснимо за пръв път не знам какво се случва с тялото ми.
Блаодаря Ви.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 15:12 от AnMary

# 606
Скрит текст:
Благодаря Ви ,много за бързите отговори.
А нещо което да ми помогне като билка или някакъв метод....
Към кой месец горе долу отминава?
Страх ме е като чета и за следродилната депресия и се плаша, щото аз в момента полудявам а какво ли остава тогава...
Следя бременноста си в Англия, но скоро си идвам в България окончателно.
И ще си търся екип и сестра която да ме следи в София...

Не се притеснявай, гарантирам ти, че като видиш бебчето на първата фетална морфология, нещата ще отшумят или ти вече го видя? Колкото за следродилната депресия никой няма гаранция дали няма да влезе в нея. Чувала съм от раждали жени, че има такъв период в който всичко ти се струва тъмно и мрачно, но и от него се излиза. Отпусни се и недей да мислиш за тези неща. Между другото и климатът в Англия може да ти влияе на настроенията, там нали е по-дъждовно? Доволна ли си от отношението в Англия? А за София щом си търсиш екип сигурно и болниците разучаваш?
Ами честно казано тук от два месеца е толкова горещо, една капка дъжд няма.
А в България гледам някакви страхотии.
Ами да , отношението е свръх загриженост и внимание, аз не съм свикнала на такова внимание.
Чак ми се струва че са лицемерни, но това им е работата, да бъдат такива .
За тях живота е на първо място.
Всичко ми е безплатно.
Първия ми видеозон мина, тестовете за генетични заболявания- Даун синдром и т.н. и те минаха. Всичко абсолютно наред. Техниката им е уникална .
Но реших че искам детенцето да си се роди в България в нашата мила родина Simple Smile
Все още не съм се спряла на нито една болница,когато не ми е лошо проверявам но мисля по натам, живот и здраве пак да се допитам до мамите във форума. Simple Smile

Лелее, вярно ли е жега при вас? Наслаждавай се на слънцето с все сила. Иначе, ако трябва да бъда честна, очаквах, че ще се похвалиш от отношението там. И това е чудесно. Това говори за професионализъм. Не случайно в Англия раждат толкова много жените, защото системата ги подкрепя. Пожелавам ти леко бременеене и пиши как се развиват нещата. Няма нищо по-хубаво да родиш на родна земя, поздравявам те за решението.Innocent

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 15:12 от AnMary

# 607
  • гр. Варна
В 30 г.с. съм, от месец може би имам болки в гърба сутрин, заради които не успявам да се наспя. Боли ме високо, между плешките, и отшумява през деня. От началото на бременността спя само странично, защото по гръб бебето става неспокойно. Посъветваха ме с възглавница между колената да спя - не помогна. Обмислям със сутиен/бюстие да опитам, да не би от тежестта на гърдите да ме боли, но те пък не са порастнали чак толкова много, та се съмнявам...
И мен си ме боли от време на време, но акушерката ми каза че нямало какво да се направи за болките в кръста и гърба...

# 608
  • гр.Бургас
Мен също ме боли особено вечер като лягам и едвам заспивам. С или без въглавница все тая нищо не помага. Ще изтърпим още малко след раждането ще ни мине Simple Smile
И мен си ме боли от време на време, но акушерката ми каза че нямало какво да се направи за болките в кръста и гърба...

# 609
  • гр. Варна
Аз спа на много високо в момента, слагам си и няколко възглавници под крайата, за да са нависоко и малко ми поотминава мравучкането 😃 слагам от време на време и една между краката 😃 общо взето пробвам какво ли не само и само за малко спокоен сън хаха

# 610
Здравейте, положението при мен е много зле.... По точно положението на мъжа ми утре сутрин влиза в болница не сме ходили при нотариус , и че въпроса ми е ако родя до като той е в болбица понеже вече съм към края на 8ми месец, и пишат детето на мойте имена после сложна ли е процедурата след това...  Да вземе  имената на татко си Weary

# 611
Да се влю4ат и другите моми4ета  ,но най- добре е да не бързаш да пишеш твойте имена ,после става по-трудно а и пари хвърлени на вятъра . Помоли да те из4акат , това не го мисли . Мисли да сте живи и здрави ти и бебето и таткото да оздравее !

# 612
Цитат на: E777 link=topic=1044884.msg37110052#msg37110052 da4te=1532718217
Да се влю4ат и другите моми4ета  ,но най- добре е да не бързаш да пишеш твойте имена ,после става по-трудно а и пари хвърлени на вятъра . Помоли да те из4акат , това не го мисли . Мисли да сте живи и здрави ти и бебето и таткото да оздравее !
Моляя се да се оправии и всичко да се нареди, дано бебчо да изчака до термин... Но все пак трябва да съм подготвена

# 613
Здравейте, искам да попитам слагах кубчета Хлебомор К, сложих в банята, кухнята коридора опасно ли е за мен и бебчо, от аптеката нищо не казаха.. Вие как мислите

# 614
Това с нотариуса не отнема много време .Утре кога постъпва в болница ?Не може ли да минете преди това набързо през нотариус или не е добре физически човека?

Общи условия

Активация на акаунт