Американски колеж - дванадесета тема

• 62 761
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Росс, имам превид изречението ти "Ежко ви направи две теми"... Кои сме ние, за които ги е направил?  И какво съм написала срещу АК, че да трябва с бърз ход да се отправя към въпросните две теми?

Усмихнах се, като прочетох поста, защото не е бил пряко към теб, а превантивна реакция, придобита още в Тема1 за АК.

А като видях броя на изписаните страници и преобладаващите мнения на хора, които и хал хабер си нямат за АК , спрях да се усмихвам.
Току що е почната темата и пак е пълна с няколко страници дразги, които са по една трета от всички предходни теми!
Кому е нужно това? И защо? Наистина не разбирам....
Във всяка тема питам защо хора със завършили гимназиално образование деца, не само четат темата за АК, а и я пълнят с неинформативни постове?! Видно е, че нямат дете на 12-13 години! от къде този вечен интерес към АК тогава?
И няма ли други теми или клюкарник, защо все АК?!

Скрит текст:
Вече не твърдя, че в този пост не те слагам и теб в общия знаменател

# 106
Прочетете пак. Никъде в поста не говоря за избора между училища. Говоря за "избора" между материална и духовна мизерия. С Попея herself илюстрираща една от крайностите по въпроса.
Не е зле цялата сапунка да бъде позабърсана IMHO

# 107
Квалификациите на Ежко са ми тотално безразлични. Идва ми на ум точно един пубертетски израз през къде точно са ми... Но да се трие не виждам причина, защото имаше въпрос, касаещ избора на човек, който е затруднен материално и търси оптималното решение при тези дадености, и е добре да се виждат различни мнения и гледни точки, не само тези, възхваляващи изпадането в мизерстване заради АК - IMHO.  От там нататък решават модераторите. Моля също така да се има предвид, че думата "мизерстване" заех от EI_A, която си дава достатъчно добре сметка за ситуацията си, за да я употреби.

EI_A, успех, каквото и да решите!

# 108
  • София
Слагай ме, Росс, без това ми дължиш едно неправомерно включване в кюпа, та сме квит... Тъкмо се бях засилила на лични да ти кажа защо, макар да нямам деца в Колежа, знам малко повече от "една жена каза", по цели два фронта, но прочитайки добавката ти, се отказах.

Разбира се, Ежко, все другите не могат да четат и трябва да се връщат.. Никой от отговорилите ти не коментира избор на училища, а факта, че между духовна и материална мизерия има  милион нюанси заради житейски обстоятелства, които не те поставят след напарвен избор автоматично в едната или другата група.. И че не си в чуждите обувки, та да казваш от последна инстанция, че в името на материалното, при това не благополучие, а понякога просто физическо оцеляване, някой духовно е оскотял, защото не е избрал АКза детето си..

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 16:15 от пенсионирана русалка

# 109
Poppea, русалке,

Каква е причината с такъв интерес да следите и да пишете в темата за АК?
И на двете ви децата са в университет вече. Учили са в друго училище

Прегледах ви постовете:
Последните 12 поста на Попея са в темата за АК, чак 13-тия е за някакви имоти и никакъв интерес от никакви други училища
Русалката пак няма в последните си мнения постове в теми на конкретни училища освен теми за университетите в Германия, Заявленията на 7-класниците и 9 поста в темата за АК
(прегледах последните две страници с постовете ви)

Наистина ми е загадка. Как така и двете от всички теми за СМГ, испански, английски, НПМГ, че и немската, в която явно са учили децата , вместо в тях за пореден път сте тук за някакво имагинерно спорене.

# 110
  • София
Погледни и назад, де.. Много е удобно с последните две страници..

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 22:03 от пенсионирана русалка

# 111
rosss, ако толкова държиш да правиш разследване къде съм писала, какво и защо, би трябвало да си дадеш повече труд с опцията "search" Wink - тя не работи добре, между другото. Аз в обяснителен режим нямам намерение да минавам, който иска да ме проучва, да го направи.

Ха-ха - русалка, едновременно сме писали Flowers Hibiscus

# 112
  • София
Фран, трий, моля. Дежа вю. И как не се спряхте, това е всяка година по това време.

# 113
Не мисля, че е добре да се трие, има доста полезна информация (измежу повтарянето на едно и също нещо де!), ама пък да се трие през един пост, става съвсем тъпо...
Шарки, винаги е по това време - времето за решение след първо класиране в държавните гимназии и записването в Колежа Hands V Но пък "дъвкането" в последните две години е доста по-драстично!

# 114
  • София
Фран, трий, моля. Дежа вю. И как не се спряхте, това е всяка година по това време.

Странно за теб може би, но също искрено се надявам Фран да изтрие всичко, за да няма дразнители за вас, от една страна,  но да няма от друга и  опция някой родител в по-затруденено финансово положение да се припознае като духовен мизерник заради неспособността си да поеме тежестта на таксата въпреки желанието на детето да учи в Колежа и да си помисли, че други шансове за успешна реализация пред отрочето му няма.Не че и да изтрие, след време няма да се повтори рефрена..

# 115
Не знам какво значи да се изтрие "всичко", но аз чета избирателно, полемиката за и против спрях да я следя още преди 5 страници, но пък ме вълнуват много други неща, като колко човека са в клас, в 8 или 9 почват училище, къде се хранят на обяд, стол, купон, цена, вярно ли, че може да се взимат уроци/курсове по пиано или друг инструмент...проза, проза...Simple Smile Моля, не трийте всичко:)

# 116
  • София
Не знам какво значи да се изтрие "всичко", но аз чета избирателно, полемиката за и против спрях да я следя още преди 5 страници, но пък ме вълнуват много други неща, като колко човека са в клас, в 8 или 9 почват училище, къде се хранят на обяд, стол, купон, цена, вярно ли, че може да се взимат уроци/курсове по пиано или друг инструмент...проза, проза...Simple Smile Моля, не трийте всичко:)
Точно тези 5 страници  Simple Smile

# 117
"Чайки" Росс, "чайки"...
Simple Smile

# 118
  • София
Не мисля, че е добре да се трие, има доста полезна информация (измежу повтарянето на едно и също нещо де!), ама пък да се трие през един пост, става съвсем тъпо...
Шарки, винаги е по това време - времето за решение след първо класиране в държавните гимназии и записването в Колежа Hands V Но пък "дъвкането" в последните две години е доста по-драстично!
Simple Smile, Точно "моите" две години, дребния нали сега завърши 9 клас. //Още 3 години до свободата...//

# 119
Всъшност по колко човека са сега в клас, като приемат по 200 деца?
По наше време бяха 8 паралелки х 18 деца

Почваха в 8,15, освен в понеделника, в който има тест ( такива спомени за началните часове, но за часовете помня ,само че беше около 8

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 20:36 от rosss

Общи условия

Активация на акаунт