Отровните ми родители

• 14 289
  • 161
  •   1
Отговори
# 150
  • където мечтите се сбъдват
Марси,аз ще ти дам един доста парадоксален съвет,различен от всички останали в темата.На Сирни заговезни отиди при родителите си,целуни им ръка и им поискай прошка.Да,въпреки всичко,което са ти направили!Направи го заради себе си,не заради тях.Ще ти олекне,обещавам!Лично съм го изпитала.А,и при мен баща ми като по чудо омекна,промени се.Аз се измъчвах дълго време по същия начин като теб.Вече не Simple Smile Препоръчвам ти и една книга "Православно отношение на детето към родителите." Желая ти успех!

# 151
  • ЯМБОЛ
               Браво бе!Като ти ударят едната буза,обърни и другата...Да си гледа семейството,мъжа и детето  и да се вземе сама в ръце!

# 152
Марси,аз ще ти дам един доста парадоксален съвет,различен от всички останали в темата.На Сирни заговезни отиди при родителите си,целуни им ръка и им поискай прошка.Да,въпреки всичко,което са ти направили!Направи го заради себе си,не заради тях.Ще ти олекне,обещавам!Лично съм го изпитала.А,и при мен баща ми като по чудо омекна,промени се.Аз се измъчвах дълго време по същия начин като теб.Вече не Simple Smile Препоръчвам ти и една книга "Православно отношение на детето към родителите." Желая ти успех!
По-неадекватен съвет не бях чела скоро.
Защо да го прави? Тя нещо лошо ли е направила, обидила ли ги е, унижавала ли ги е, пренебрегвала, била, какво? То ако ставаше с едно целуване на ръка и запалване на свещ в църквата, всички проблеми на земята щяха да са решени.
Да продължи да се унижава и да затвърди ниската си самооценка най-добре, а? Smile

# 153
  • София

Не мога да разбера, как някой обещава нещо на друг, като то- нещото, въобще не зависи от него? newsm78

# 154
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
А какви съвети очаквате след последния пост на Марси?
Като нищо ще го последва. Тъкмо повод да подхрани образа й на жертва и мъченица.

Тя вече не чете, но аз да кажа.
На нейно място, ако много ми се прииска на Сирни Заговезни да им целувам ръце, ще си отворя темата и ще прочета постовете на всички онези "женици", които отделиха време и емоции да й пишат и помогнат с конкретни съвети и насоки, и то не защото няма какво друго да им осмисля живота, а от чиста човещина и съчувствие. Wink Wink Wink

Аа, да - Марси, помоли модератор да заключи темата.

# 155
Далеч е от езически ритуали на Сирни Заговезни, Марси. Много далеч. Тя е все още на етап " защо е толкова несправедлив светът.

А иначе аз много ги уважавам вярващите християни, стига да не се месят в семейството ми и да не си правят сметки за моите пари, как да ги харча, как не и на кой да ги "дарявам"

# 156
Точно християнската гледна точка, че родителят заслужава уважение, е използвана много пъти, за да задълбочи тормоза.

# 157

Ти не си добре   Crazy
Таз Библийка твърде много вреди е нанесла на човечеството.
Няма ли книжа "Нормално отношение на родителите към детето"?

# 158
Библейската история е следната: малките деца дължат уважение.

Обаче като се ожени - пише, че забравя майка си и баща си и се прилепва към съпруга си и стават една плът. Тоест мама и тате вече ги няма в играта, решенията, подкрепата.

Монасите пък дори говорят за праведна ненавист към родителите.

# 159
Идеята за прошка - към себе си и другите - е заложена под една или друга форма във всички модели (на теория и/или практика) за преодоляване на травма. Само дето в предложения и вариант, главно церемониален, едва ли ще помогне много, поне не като първа стъпка. Особено пък ако Марси не е религиозна.

# 160
Точно християнската гледна точка, че родителят заслужава уважение, е използвана много пъти, за да задълбочи тормоза.
Коментарът ти ме препрати и подсети за случая с религиозното американско семейство, което обучаваше децата си вкъщи, заключвайки ги и държейки на вериги. Търпин или нещо подобно май беше, а децата бяха наистина много – 13 броя. И все милите добрички и научени да прощават, уважават и да целуват ръка. Бащата на жената (най-добрата майка на света) беше свещеник, ако не се лъжа. Та такива неща с дълбоката фанатична религиозност.

# 161
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт