Отровните ми родители

• 14 290
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
То е ефекта на доминото - родителите са насилници. Марси е избягала и се е омъжила на 20, което предполага да отиде да живее у свекито. Цял живот е живяла в архетипа на мъченицата и съответно е привличала мъчители - я в работата, я ММ, я родата му. Детето й - като дете на мъченица най-вероятно не я взима насериозно - или я подиграва или застава на страната на обвинителите и Марси, към 40те вече прогледва, с помощта на психолог, че всичко започва с нуклеарното семейство и в ролята си на мъченица е най-удобно да я е яд на родителите си за провалите в живота.

# 136
  • Варна
Аз не съм мармот ама вече развивам шоколада. То големи съчинения, голямо чудо.

# 137
Благодаря на дамите, които притежават чувство за емпатия и които се включиха с адекватни съвети, по един интелигентен и човешки начин. На жениците, които обичат да се изявяват като пишман психолози по форумите и да нищят с настървение чуждия живот, за да се почувстват поне малко значими - също благодаря. Оттеглям се. Взех си това, което ми трябваше.

# 138
  • София
Аз не съм мармот ама вече развивам шоколада. То големи съчинения, голямо чудо.

Че и тая нова дума за семейство- " нуклеарно", няма ли кой да обясни като в какъв смисъл я употребяват? newsm78

# 139
Ох, родителска връзка...знаеш ли малките гадинки как я продават за 30-тина сребърника:) малко подкупване им трябва и ставаш най-черната. Именно защото родителят изисква и слага граници, затова излизаме стиснати, не-щедри, задръстени. А баба е готината.
Само на пръв поглед поддават. Ако имат стабилна и любяща майка, "готината" баба бързичко остава с пръст в уста, Проверила съм го лично. На два пъти.

# 140
  • София
Точно така е. И за бивш съпруг важи.

# 141
Пчеличките ходят при меда.

# 142
Пчеличките ходят при меда.
Това, последното, в каква дълбока връзка е с темата?

# 143
  • София
Не знам за какъв мед говориш. Аз говоря за случая, в който бившия мъж се опитва да купува детето със забранен от майката мед. И че детето, ако си има читава връзка с отглеждащия родител, трудно се подвежда по няколко буркана мед.

# 144
Не знам за какъв мед говориш. Аз говоря за случая, в който бившия мъж се опитва да купува детето със забранен от майката мед. И че детето, ако си има читава връзка с отглеждащия родител, трудно се подвежда по няколко буркана мед.
Точно това имам предвид. Колкото и силна да е връзката с мама, медът при тати, си е мед. Подвеждат се и то как.

# 145
Не, не всички и не винаги се подвеждат. Много зависи и от това какво имат при мама.

# 146

Peace Е, и това е някакво начало. Може пък някой ден да събере смелост и за следваща крачка.

Чудесно начало е, защото видя, че не е сама, един куп народ е като нея, различни истории, успешни истории на справили се хора.

# 147
Не, не всички и не винаги се подвеждат. Много зависи и от това какво имат при мама.
Обикновено някой приходящ тъпкач. А, ако мама се е преместила за постоянно при такъв, медът при тати е много сладък. hahaha

# 148
  • София
Е, моето и тези около мен не се подведоха.

# 149
Обикновено някой приходящ тъпкач. А, ако мама се е преместила за постоянно при такъв, медът при тати е много сладък. hahaha
Ако ситуацията е като описанат от теб, и тъпкачът, и "медът" са отровни за детето. Нормалните родители не подлагат децата си на нито едно от тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт