НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 67 084
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
И в ДМ има много хубаво кокосово брашно.

# 91
В ЛИДЛ или Кауфланд има ли кокосов брашно? Стърготините ги знам къде са, но брашно никога не намирам.

Стърготините може да ги смелиш на кафемелачка и стават на брашно.

# 92
  • Варна
Аз мелих в чопър, но стават по-скоро на любимия кокосов мус, не на брашно. Защото както при ядките, се отделя мазнината и при по-дълго мелене стават и те на пастет, вместо на брашно.

# 93
  • София-Младост
И при смлени стърготини има кососовия мирис, докато при брашното е доста по-малко.

# 94
  • Sofia
И в ДМ има много хубаво кокосово брашно.
Ще потърся и аз брашно, а кокосово мляко на по-нормални цени срещали ли сте? 200мл за 6 лв ми се струва висока цена...

# 95
Записвам се за да се запозная с този хранителен режим.

# 96
Запис и да питам - как пазите жлъчката и черния дроб от многото мазнини? Аз ако прекаля дори с добрите мазнини започват болки вдясно на корема и имам периоди, когато не ги обработвам. Имате ли начини за пречистване на жлъчката?

# 97
vaflichka,в Лидл отлежава още от Тайландската им седмица-400мл е на 3 лв и нещо.И е много хубаво.

# 98
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ще досаждам, извинете, но ще пиша, та да  изказвате мнение ...
Днес М - 64.6%; В - 16.8% и П - 18.6%
Прекалих с въглехидратите 104 г.
Добре ли е ... горе долу?

# 99
Купих си маслиново олио (или пък масло пишеше?) от Кауфланд, подходящо ли е за салати? А за готвене дали става?
Днес обядвах бирени пръчици (Бони), които си топвах в заквасена сметана. Изядох и един пушен кренвирш с малко топено сирене. Не ми се ядеше и не вечерях. За два дни съм 1,400 кг. надолу, това ме мотивира. За да не съм неподготвена като днес, за утре ще си нося кутия с храна. Направих си импровизирана салата от авокадо, сирене, печена чушка, варени яйца, закв. сметана и майонеза. Добавих и две пържени яйца на очи. Купих си гъби, които ще изпържа с яйца, както и патладжани за почивните дни. Полека-лека ще вляза в ритъм.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 22:49 от Dara888

# 100
Ще досаждам, извинете, но ще пиша, та да  изказвате мнение ...
Днес М - 64.6%; В - 16.8% и П - 18.6%
Прекалих с въглехидратите 104 г.
Добре ли е ... горе долу?

Колко са ти общите калории, ако В са 104 гр и са  16%. Много са ти според мен въглехидратите.
Напиши си менюто да видим.

Дара, кренвирш и пръчици Бони не са никак ок.
Ако си много на зор по добре бекон или някакво филе. Кренвирша изобщо не знаеш какво има вътре.

# 101
Запис и да питам - как пазите жлъчката и черния дроб от многото мазнини? Аз ако прекаля дори с добрите мазнини започват болки вдясно на корема и имам периоди, когато не ги обработвам. Имате ли начини за пречистване на жлъчката?

# 102
  • В полите на Пирин планина
При проблеми с жлъчката се въвеждат мазнините постепенно, за да не се получи криза или да има болки.

# 103
И не ядеш жълтъците на яйцата

# 104
Жаки, знам че менюто днес ми е гОла вОда. Напасвам се и се настройвам на вълна диета, че какъв апетит имах последния месец, направо се уплаших. Пия една билка, която установих, че повишава апетита. Не, че на мен ми липсваше, но стана неконтролируемо положението. Колежката ми вика "разкарай билката", но аз реших да воювам със себе си. Казах си, че започвам диетата и ако не се мотивирам и не спра това освинване, я спирам. Защото вярвам, че всичко е в главата. И засега успявам. Във вторник вечерях само чаша таратор, а днес хептен не чувствах глад и не вечерях. Просто трябва да си подготвям менюто предварително, за да не стават издънки. Откакто я започнах, пак пия вода, особено след хранене. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт