НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 66 996
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви момичета.

# 211
Някой питаше за режимен хляб. 200 гр. смлени бадеми, 4 яйца, 1 непълна ч.л хлебна сода, сол на око и малко разтопено масло.Разбивам яйцата, добавям всичко останало обърквам добре и пека в правоъгълна кексова тавичка 25 мин. на 180 градуса.Нарязвам на филийки и във фризера.Когато ми се дояде сандвичи или нещо подобно си размразявам.Няколко дена ми беше едно замаяно.Предполагам, че тялото ми се адаптира към малкото въглехидрати.Днес кипя от енергия и ще заложа на по- интензивна тренировка.

# 212
Здравейте, от днес и аз мисля да спаздам режима.
Да ви разкажа малко предистория. На 27 съм, до преди 6 години варирах между 55-60кг., но развих паническо разстройство и започнах да водя по- заседнал начин на живот в конбинация с антидепресант и успокоително всеки ден в сериозни количества. Към днешна дата съм 107 кг., все още пия антидепресанта, с омазнен черен дроб и пред диабетно състояние.
Основно се храня с fast food и консумирам основно ваглихидрати. Наясно съм, че ме чака много труден път за извървяване, но прочитайки настоящата тема до момента ми вдъхна малко увереност и ето ме и мен при вас.
Схванах основно с какво трябва да се храня, мисля в началото да поддържам въглихидратите до 50г на ден, защото се притеснявам от рязкото отказване, да не ме накара да се предам още в началото. Друг проблем е, че хич не обичам да ям месо, но е крайно време да преодолея тази психическа според мен нагласа.
Надявам се, след време и аз да мога да се похваля с добри резултати Simple Smile

# 213
Здравей Neolita! Пожелавам ти успех по този път! Стига да имаш воля и търпение, ще се справиш! Този режим ще ти подейства оздравително според мен и вече след това ще дойде и загубата на теглото. Аз го спазвам от началото на месеца и смея да твърдя, че се чувствам много добре. По-лека се чувствам, по-жизнена. Отвреме навреме ми се хапва сладко, все пак аз преди това направо си се тъпчех със захар.. Гледам да замествам с позволени неща и така. Винаги има и друг вариант да си набавиш необходимото за организма Simple Smile

# 214
  • В полите на Пирин планина
Neolita, добре дошла при нас. Включвай се в темата, с описание на това, което си решила да включиш в менюто си, за да си направиш сверка дали е подходящо като съотношения, количество и състав. Успех пожелавам.

# 215
Кураж и успех ти пожелавам!

# 216
  • при моите деца .....
Включвам се и аз.
От утре ще се опитам да избегна боклуците, хляба, сладкото.
Ще споделя меню за корекции.
Ще прочета и темите, за да видя примерни хранения.

# 217
Давай от днес!

# 218
Доктор Папзаова говореше днес за мазнините, не можах да гледам, ще видя полсе на запис.
Чух само за доказвано отслабване от консумация на 2-3 с.л. кокосово масло дневно.

# 219
  • при моите деца .....
Подготвям се теоретично Simple Smile
Какво е по-подходящо за закуска - кисело мляко по-висок процент масленост
варени яйца?
Сега закусвам 1 ябълка....

# 220
  • Пловдив
варени яйца?
Кис.мляко по-скоро не се препоръчва...яйца,бекон,авокадо,резен кашкавал отгоре с масло и т.н...

# 221
Тъй като съм на работа обядите ми общо взето винаги ще са домати и краставици с повечко сирене, зехтин и маслини.
Очертава се за днес вечерята да е същото плюс един кренвирш.
Утре за закуска, 2 яйца, краставица и маслини.
Свалих си приложението My Fitness Pal и благодарение на него ми е много лесно, до момента ми изчислява 17 г. въглихидрати.

# 222
варени яйца?

Яйца с някаква добавка към тях - малко сирене / кашкавал / извара / маслини / авокадо / нещо месно и т.н. Има режимни мъфини, опалянки, палачинки и подобни, които също са добра алтернатива.

# 223
Миналата седмица най-после (след почти половингодишни врънкания) замъкнах моя мъж да си направи изследвания.
Покрай него и аз си пуснах ...по принцип ги правя есента, ама сега да съм солидарна, реших да е 2 месеца по-рано.   Simple Smile

Той е на ВМ НВХ без да знае, но по-либерално....веднъж седмично яде едно от следните :ориз/картофи/боб.Паста не е ял от миналата година май.....Основно е на зеленчуци, месо рядко (той си мисли, че е вегетарианец  Smiley  ) ама яде всеки ден яйца, 1-2 пъти седмично риба, 1-2 пъти седмично дроб/дреболии, готвя основно с масло/мас.Та, от 180см/100кг, сега е вече 78-80 кг.И:
КЗ-5,27  (2,6-6,0)
инсулин-4,10  (3-24,9)
пикочна киселина-242 (208-428)
холестерол-4,56 (1,0-5,2)
HDL-1,63  (1,04-1,95)
LDL-2,4  (0-3,6)
триглицериди-0,75 (0,3-1,7)
Като за 53 годишен мъж, са повече от перфектни.

И моите:
КЗ-5,05
инсулин-8,36
пикочна киселина-251
холестерол-5,2
HDL-1,53
LDL-3,6
триглицериди-0,74
Като уточнявам, че последните 3-4 дни преди изследването умишлено вдигнах въглехидратите до около 150 гр.Исках да видя как се отразява по-високото количество.Оказва, че веднага вдига леко инсулина, миналата година беше около 6, но и при друга горна граница-17.

# 224
Тъй като съм на работа обядите ми общо взето винаги ще са домати и краставици с повечко сирене, зехтин и маслини.
Очертава се за днес вечерята да е същото плюс един кренвирш.
Утре за закуска, 2 яйца, краставица и маслини.
Свалих си приложението My Fitness Pal и благодарение на него ми е много лесно, до момента ми изчислява 17 г. въглихидрати.

Салата е добавка, а не основно хранене. Ако към нея има поне 2 яйца, по-става.

Колбасите не са ОК за редовна употреба.

Амур, браво и на двамата!

Общи условия

Активация на акаунт