Коремчето на ДЕКЕМВРИйче започва да личи, а мама от щастие блести! (2018)

• 43 277
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • Plovdiv
Рейн, голямата е на 3, малката на 1,1.Като се роди  декемврийчето най-много да ми помогнат да вляза в лудницата Joy Joy
Дълго време ги чаках и мечтах, вярно сегашната ми бременност не е планувана,  и се шашкам на моменти, но съм и много щастлива! На хората не обръщам внимание, но когато дойде от близък трудно се преглъща.

# 76
  • Ловеч
Рейн, голямата е на 3, малката на 1,1.Като се роди  декемврийчето най-много да ми помогнат да вляза в лудницата Joy Joy
Дълго време ги чаках и мечтах, вярно сегашната ми бременност не е планувана,  и се шашкам на моменти, но съм и много щастлива! На хората не обръщам внимание, но когато дойде от близък трудно се преглъща.
Респект!!! Направо ти се възхищавам.А аз лиглата съм тръгнала да се чудя какво ще правя с едно на 18,и две по на 9.

# 77
Като забременях с дъщеричката имахме кокерче,една АГ ми каза задължително да си направя изследвания за токсоплазмоза.Ама и заради други неща тази не ми вдъгна доверие и отидох при друг.Той ми каза че ако имам случайно токсоплазмоза ,бебето нямаше да се развие ,защото удря в нервната система на плода.

За плацентата и с тази и с предната бременност не съм знаела къде е.На една приятелна знам че беше прилежаща и трябваше да роди задължително със секцио.Ако е не където трябва ще ти кажат Simple Smile .

# 78
  • София
titkata89, аз не давам да ми се прави цитонамазка през бременността, а и докторите ми са на същото мнение. Хем съм на хепарин и ако има кървене може да ни е трудно да го спрем хем каквото и да излезе не е бременността времето за лечение. В такава цитонамазка на здрава до момента жена виждам само желание да се точи здравната каса или личния ни портфейл.
Аз доста почетох за токсоплазмозата и за себе си съм решила да я пусна, не е вярно, че ако я имаш бебето нямало да се развие. Може до момента да си я нямала и да се заразиш в 5 месец да кажем, могат да се вземат мерки ако се хване на време. Да, ако си я имала още със забременяването там рисковете са други, но пак изследването не  е излишно.

Аз вчера осъзнах, че след няколко дни влизам в 5 месец и ми стана много мило, че вече толкова време бебчето ми живее в мен Two Hearts

# 79
Да ви кажа нашите родители са абсолютно наясно, че и дума не може да става за това някой от тях да се изказва дали, как и на кого да с кръщаваме децата. Наше дете, наш избор! Аз съм си харесала много едно женско име от години и по случайност застъпва имената и на двамата ми родители, така че с 1 куршум- 2 заека. Но ако не ни допадаше името, като нищо бяхме си харесали име на никого Simple Smile Не робуваме на тия простотии, просто съвпадение, което ни удовлетворява Simple Smile

Банският.... имам половинки, но е абсурд да се изтъпанча само по него, стана 2 пъти ходим- стоя си по блузка и къси панталонки. Появи ми се целулит и не смятам за нужно да го развявам по целия плаж. Иначе гледах на декатлон един  за 26лв черен с розова лента за бременни, но така или иначе сигурно няма да се  къпя цялата това лято, така че за какво ми е?

Дрехите не ми стават, аз напълнях 7кг преди да забременея от ядене и сега и разширяването и абсурд да вляза в повечето си дрехи от миналото лято, когато бях слабичка. Накупих си някои нови неща от Уайкики, че не ми се дават много пари за неща, които после няма да нося.

# 80
Здравейте отново мили мамчета,аз отново се вписвам при Вас. Вече категорично към декемврийчетата,от 2 дни съм с термин 30-31 декември. Понеже си следя бременността в Лондон и ехографите са доста ограничени тук (два) ,та в понеделник ми беше първия. В 13 г.с.и 3 дни съм, имам малко коремче,като преяла,феталната ми морфология беше нормална,както каза акушерката "добър старт на бременността",но не ми казаха пола,а толкова се надявах. Следващия ми и последен ехограф ще в 21г.с.,тогава вече ще знам пола(ако не се прибера до бг)😁 . Има ли и други мами,които са на територията на Англия,ще се радвам да обменяме опит!!! Благодаря

# 81
  • Варна
Здравейте мами Simple Smile

Ох, оказа се, че не съм сама! Все по-рядко се чуват думите "моята свекърва е супер". Надявам се всяка от нас да намери баланса и да се научи как да "обработва" половинката си за да няма скандали в младото семейство заради родителите.

Аз имам куче, но не съм пускала изследване за токсоплазмоза. Прихваща се предимно от котки до колкото знам. Моето куче е здраво, няма мн срещи с други кучета, така че нямам притеснения.

За целулта, стриите, големият корем - ДАМИ! Запомнете, че докато ние се тюхкаме как да се прикрием.. хиляди жени по света биха дали всичко за да имат всички тези наши притеснения. Аз лично не се притеснявам от фигурата си и не мисля, че е нещо срамно че имам някое друго килце отгоре.

Аз съм в 17 г.с което според някои сайтове спада в 4 месец, но според мен е 5. Много е странно.. хем бавно минава хем не остава много Grinning Четох, че би трябвало апетита да се увеличи, но при мен няма разлика. Вие как сте с похапването?

# 82
сиси86 добре дошла и лека бременност Hug

veri_vd наистина си за възхищение, но вярвам в силите на мама и съм сигурна, че ще се справиш без да се стига до лудницата  Laughing а за коментарите от близки - знам, че боли, особено и сега с разбърканите хормони, но все пак съвета ми е да бъдеш позитивно настроена и да просто да подминават ушите ти  Grinning

gloria83 с твоите перипетии в кухнята ми стана смешно  Mr. Green аз от месеци я карам основно на сандвичи , домати, плодове, кисело мляко, сирене... такива бързи неща, в кухнята стоя не повече от общо 5 мин. на ден. Не готвя, всичко ми мирише, а в неделя поканих гости и се чудя как ще се справя.

Мами, които имате вече детенце - гледах клип, в който хвалеха ей това за повиване на новородено. Знам, че повиването не се препоръчва, но като гледам тук се пристягат ръчичките, а крачетата са свободни с място да рита. Коментарите са основно добри, вие как мислите? Дали е безопасно за бебчето?
Здравейте мами Simple Smile
...
За целулта, стриите, големият корем - ДАМИ! Запомнете, че докато ние се тюхкаме как да се прикрием.. хиляди жени по света биха дали всичко за да имат всички тези наши притеснения. Аз лично не се притеснявам от фигурата си и не мисля, че е нещо срамно че имам някое друго килце отгоре.
...
Абсолютно подкрепям с 2 ръце! Телата ни преминават през най- прекрасното изпитание и мисля, че трябва да сме им благодарни за това, което правят, а не да се срамуваме от тях.

# 83
Разбрахте ме погрешно- не говоря за килограмите отгоре, това са нормални неща дори и не по време на бременност. Просто аз за себе си не желая да разхождам целулитено дупе (За което нищо не мога да направя в момента) по плажа. Всеки сам решава за себе си. Коремът си не го крия, защо да го крия- какво му е лошшото. Просто на плажа не го пека, докторът ми е категоричен по този въпрос- гол корем на слънце НЕ! А и половинките ми вече не ми стават в бюста, ще ги пръсна.

# 84
Здравейте на всички! Чета от първата тема, но чак сега се престраших да се включа. В момента съм 15г.с., термина ми е 19 декември и чакаме момче (правих Хармони тест и знаем на 100% още от 11с.)

сиси86 - И аз съм в Лондон! В началото правих няколко сканс на частно и имахме ходене до България, но сега ми е много трудно да чакам чааак до 21-ва седмица.

# 85
Момичета, има ли някой друг, който още на никого не е казал? На мен яко ми личи вече (16 г.с. + 2 дни), защото задържам много вода, но на работа ходя с широки дрехи и дума не обелвам. Моите колеги вече ме заглеждат, ама нали са англичани, и те си мълчат 😁😁
На близките хора още също не сме казали. Ще си ходим другата седмица, и мислим тогава да снесем новината. Малко ни е страх от неудобни въпроси и коментари Sad

Относно токсоплазмозата, аз нямам нито куче, нито коте, но като видя улична котка, не я подминавам без обстойно галене и чесане зад ушите. Така че си направих, да ми е мирна главата. Понеже съм куку, направих си и цитомегаловирус, и листерия. Че не се знае знае ли се... Fearful

Sisi, Christmas, аз съм в Западен Лондон. Записала съм се да ме следят в St. Mary's, но ходя и до БГ често за скенер. Ходих и на частно в Лондон два пъти, ама е дране.....

# 86
Привет момичета! Simple Smile

Рейн, браво, много е хубава новата ни темичка, дано само с хубави новини я напълним!

Бях на преглед всичко е наред, бебо си отговаря на седмиците, 15+4 г.с., вече е 114 г и почти 10 см.
Относно покупките, аз не смятам да купувам нищо. Ще направя списък с основните неща и като родя, мъжа ми и сина ми ще пазарят.

Ванилийка, хич не съм за завиждане. Верно нямам гадене и апетит, но на всеки час съм гладна и се налага да се тъпча, че иначе не се издържа! Тази седмица качих 1,5 кг. И корема ми изведнъж нарасна, буквално за 2 дена.
Блузите от преди все още си ми стават и си ги нося, по-широчките де, купила съм си само 2 панталона, че старите ме стискаха още преди 2-3 седмици, сега абсурд да ги закопчая.

Zlatka, взимай мерки с това кръвно и го следи задължително.

N.Den ние на море няма да ходим, но на планина, с басейнче и мисля да съм с цял бански, който си имам от преди, ако се напъхам де...

Еуфория, много си хубава, изглеждате много влюбени и щастливи. Да сте все така и занапред!

solenka, аз съм с гестационен диабет. За бременни , стойностите са други, на гладно трябва да е до 5,1. Трябва да си направиш глюкозо-толерантен тест, т.е. взимат ти кръв на гладно, после пиеш 100 мл глюкоза разтворена във вода, сядаш и чакаш(важно е да не се движиш много), след 1ч ти взимат пак кръв, пак сядаш и чакаш и след още 1 час пак ти вземат кръв (не е 100 лв, по- малко е, но не мога да кажа колко точно, защото го правих с други изследвания.). Това е, после показваш резултатите на ендокринолог.

_Lulla, много неприятно това със свекървата. Според мен тук трябва да се намеси мъжа ти и тактично да даде да се разбере, че ще вземете само буквичката , името си е ваше право да си го изберете сами!

veri_vd хич да не ти пука от такива изказвания. Аз лично се възхищавам на семейства и най-вече на жени решили да имат 3 и повече деца!

Глория, ей, как ме разсмя, ама споко, и аз съм така. Бързо се уморявам и запъхтявам и все гледам да полегна. А домашна работа не ми се върши хич. Едва сготвям набързо по нещо, а чистенето - мъка, не ми се захваща изобщо и все гледам да отлагам до последно.

Добре дошли на новите момичета, хубаво е, че се увеличаваме!

Ние отдавна сме казали на най- близките, другите - колкото се може по-късно.

# 87
Caliowiel, чудесно, че си ходиш по-често до България. Ние засега няма да имаме време да се прибираме преди бебето да се роди и най-вероятно ще платя за още 1-2 частни сканс - просто не мога да си представя след 21-ва c. да не видя бебето oще 19 седмици! Наистина са скъпички, но иначе не знам какви ли мисли ще имам в главата Sad Аз съм в NW6.

# 88
ChristmasBaby добре дошла  Hug
Когато имаш среща с акушерката не слушате ли сърцето с доплер? Това пак си е вид проверка дали бебчо е наред Simple Smile
Аз съм в Холандия и тук последно бях на ехо на 15.05. Следващото планувано ехо е за 20-та седмица (20-27.07). След това се прибирам в БГ, но ако оставах тук сигурно и на мен щяха да ми кажат баста  Mr. Green

# 89
Досега не ме е слушала с доплер, но мисля, че на прегледите след 20-та седмица почват да го правят. Може би трябва да си взема един домашен доплер и да си слушам когато искам Sweat Smile

ChristmasBaby добре дошла  Hug
Когато имаш среща с акушерката не слушате ли сърцето с доплер? Това пак си е вид проверка дали бебчо е наред Simple Smile
Аз съм в Холандия и тук последно бях на ехо на 15.05. Следващото планувано ехо е за 20-та седмица (20-27.07). След това се прибирам в БГ, но ако оставах тук сигурно и на мен щяха да ми кажат баста  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт