Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

• 120 811
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
леле, сериозно ли? Хич не пази тайна това дете, Даре Simple Smile
Тази торта у нас беше хит заради цвета - чудеха, се - мислеха .. не признах. Не мога да кажа, че много се хареса - блата е обикновен, с олио. Няма ли м асло  и шоколад Simple Smile не ми го хвали. Морковената е с по-вкусна текстура на блата. Но  крема, който правя е хубав, та заради него правих няколко пъти. 
Рулца от патладжани със сирене и трябваше да са в доматен сос Simple Smile никога не ми остава колкото искам.
http://pep-4o.blogspot.com/2015/06/blog-post_22.html

# 406
Тортата със спанак ме разби. Ще се пробва, когато има хубав спанак.

Сега сезонно - пресен черноморски сафрид (поне така пишеше на етикета Smiley )

Салата

още една - от краставици, китайски бели гъби, запечен на сух тиган сусам и малко счукан чесън (още не съм ходила до ИКЕА за преса Smile )

Яйца на очи с кисело мляко

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 23:28 от pip4i

# 407
  • Берлин
Записвам се с вечерята: пилаф от кафяв ориз, пуешко филе и гъби с доматен сос и много чесън и магданоз. Десертът ще е пъпеш.

Много се възхищавам на майсторлъка ви. Вдъхновявате ме

# 408
Аз продължавам да си мисля,че "изхранвам "домашните си с поредната безмесна лятна манджа...домати с ориз

# 409
Аз продължавам да си мисля,че "изхранвам "домашните си с поредната безмесна лятна манджа...домати с ориз
Скрит текст:

И аз така, и за да не умрат съвсем от глад с тия постнотии, няколко кИфтета им сложих. Simple Smile

# 410
# 411
Вчерашната пухкавелка - беше и тясно в тавата и тръгна да излиза Grinning

# 412
Ако днес дъждът, се смили над нас и реши малко да закъснее..домашните ще се "облажат ",но и ще си ги сготвят...

# 413
Ние сме без децата и не готвя много тези дни, но все пак ще се разпиша с ароматни скариди с оризово фиде и тиквички

# 414
скариди е добре да се хапват и у нас без децата Simple Smile много ме подяждат напоследък с този материал Grinning

давай им нещо за дояждане Wink
покрай поредните заредени домати  в сушилнята, , едни домати конфи  във фурната Simple Smile меки, ароматни, чудесни за всяко предястие, нищо, че и другите пресни морим на салати Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_9.html

# 415
  • София
Пепи, тези доматки-конфи ме застреляха, окончателно, защо чак сега ги виждам се питам аз, фантастични са! Ще ме накарам да се пробвам, ясно е, ама от кои доматки за си купя, не ми се занимава с чери-домати, какво ще ме посъветваш, благодаря!

Ароматните скариди са.... разкош, както винаги, Vanilla, ти си перфектна!  chef Следя те най-сериозно винаги! Благодаря!

От миналата седмица , и малко от предишната да покажа

Кейк -бишкота с портокали - Anna Recetasfaciles. Докато на тази другарка разтълкувам  от испански , какво искаше да ми покаже като количества и вид на продукти, направо се изнервих,  ама хубави неща има, пробвала съм я.  Wink Този кейк може и да е с портокали , може и с мандарини, заслужава си, лесно, бързо и много вкусен, изчезна на минутата.

Американска пържола на тиган, американска е защото е огромна - 30 см беше, количество на грамаж - 300 г, това си е порция за двама. Ще се дояжда. Едва я побрах в тиганЯ. Забравих да я снимам като сурова, затова ще ви я покажа в скрито, да не натоварвам. Справих се, справих се, защото смятах, че нищо няма да направя в тигана, тя си е за барбекю, но аз си уважавам съседите и не мога да им причиня пушек и миризми и да се вея по терасата, при мен този номер не става.

Скрит текст:
.

Братиславски кифлички с орехова  плънка.

Малко кантучини с бадеми. Много ги обичам, топкаш в малко хубаво червено вино, или Марсала и похапваш.  Wink

# 416
еха, Марчева, ти изригна с толкова вкусотии, кой ме караше да надничам преди  лягане Kissing HeartKissing HeartHeart Eyes Сега ти виждам чии са пържолите - техните наистина са  хубаво месо, жалко, че много рядко достигам до тях.  Те си имат и онлайн магазин, но месо да поръчам така - тц.
Доматите са страхотни - тия са сочни, не са  като сушените. аз тях суша и прибирам за зимата да има за пити, пици и манджи с дивеч. За тези утре ще разгледам фризера ( JoyCry) моето лобно място Grinning  дали ще отделя място за няколко бурканчета да прибера. Чери в никакъв случай не си играй - моите са Сан Марцано, собствен добив, донесох си семена от Италия, а то и тук имало... та те са подобни на Рома, но Рома са с по-твърда люспа, която трудно се приема. Месото им също е по-твърдо,  направо дървено, а на Сан Марцано-то месото е крехко, като на големите червени хубави домати си е. и със съвсем малко семки. Такива потърси, или за други подобни огледай - дребни, но месести, с малко семки. Ако трябва вземи от няколко сорта по 1-2 и в къщи като срежеш - избери. Метода конфи знаеш - аз избрах така сами да се готвят, но имайки опит с патица конфи - много вкусни ще станат и готвени в олио/зехтин - пак дълго време, на ниска Т*.  Тази седмица приключих с доматите, другата седмица продължавам Simple Smile

# 417
Престрашавам се за първи път да споделя снимка (почти на края се сетих да снимам). Вчера готвих спанак суфле с ориз. Ако не успея да се справя с картинката ще опитам пак след като ми мине страха Simple Smile

# 418
  • София-Младост
Торта без захар и брашно, много вкусна стана

# 419
След  поредната прекрасна снимка(а и по чудесен повод Flowers Bouquet) ме е срам,но...вие ми свикнахте вече на "тривиалните" манджи...
Питки със сирене и пълнени бял и светло-лилав патладжани

Общи условия

Активация на акаунт