Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

• 120 815
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря, Мишели, но как без да се бели? Половината скилидка ще остане с люспите вътре, а?  Здрава ли е? Тук има подобна, но и на пипане е съвсем паянтова.

# 391
  • София
Благодаря, Мишели, но как без да се бели? Половината скилидка ще остане с люспите вътре, а?  Здрава ли е? Тук има подобна, но и на пипане е съвсем паянтова.
Тази, която показа Мишели е май по-добра от тази която купих, точно заради това и свойство я купих, да ги смачква с обелката, излиза само вътрешността, да,  ама не, не стига  че им платих , няма да кажа колко, че вече ме хваща срам, 65 лева  Shocked но и не ми върши добра работа, иначе е много луксозна, дрън, дрън пр**бавка голяма направих, не че нещо, но не ми върши работа, ИКЕА ми е далеч и само за едно ходене за машинката...ми ще трябва да вървя, това е положението.
Благодаря, че сподели.

# 392

Не се сетих да пусна и клипчето в предишния пост: https://www.youtube.com/watch?v=NogteETwtnU Вътре остава само люспата Simple Smile Иначе е изключително здрава Simple Smile Понякога слагам по-голяма скилидка и си трябва да се приложи сила... Както казах, и почистването е супер лесно, за разлика от една подобна при майка ми

Дано не ме псувате много после Grinning Но преди тази преса, наситнявах чесъна с нож и си беше голяма играчка. С пресата се преродих. Освен това я ползвам и за джинджифил, когато съм на индийска вълна Simple Smile

Добавям и линк към темата с коментари за пресата: http://old.bg-mamma.com/?topic=978985.msg35641129#msg35641129 

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 23:01 от Мишелин

# 393
  • Калифорния, САЩ
Преса за чесън има в Икеа. Уникална е! И добре че гледах клипче, в което скилидката чесън се слага цяла без да се бели. Бързо и лесно става, а уредчето се чисти много лесно https://www.ikea.bg/cooking/Kitchen-utensils/koncis-2215/00089163/. Препочвам с две ръце. Купете, пробвайте и няма да съжалявате, гарантирам Simple Smile

Подкрепям с две ръце. Десет години я ползвам и не е мръднала, като нова е.

# 394
Преса за чесън има в Икеа. Уникална е! И добре че гледах клипче, в което скилидката чесън се слага цяла без да се бели. Бързо и лесно става, а уредчето се чисти много лесно https://www.ikea.bg/cooking/Kitchen-utensils/koncis-2215/00089163/. Препочвам с две ръце. Купете, пробвайте и няма да съжалявате, гарантирам Simple Smile

Подкрепям с две ръце. Десет години я ползвам и не е мръднала, като нова е.
Ще се ходи до ИКЕА значи. Тя ми е до вкъщи, но никога не съм пазарувала от там - само кафе си купувам понякога, че е много хубаво.
Аз чесъна си го чукам в купичка, чаша, каквото имам под ръка. Имам само "чукАло", нямам хаванче. С преси съм се пробвала 1-2 пъти, но не са ми удобни и трудно се чистят - явно съм попадала на калпави. След вашата реклама, мисля да се модернизирам Wink

# 395
пепчо, страхотно изглежда картофената ти супа! жалко, че на работа не мога да отворя рецептата. а я кажи на последната снимка какъв е този зелен зехтин, много добре изглежда!

# 396
Не е толкова зелен, листата му придават по-наситения цвят.
Ще видя как ще поръчам преса и аз явно, щом отзивите ви са добри. За някои неща не ми трябва фино счукан, тогава ползвам пресата или на дъската го размазвам и накълцвам.
Благодаря!

# 397
Ей, момиченца, големи сте белИ, по нощите пусках поръчка за икейски работИчки. Пресичката за чесън (щото има само три у нас и се бием кой коя да вземе Mr. Green), покрай нея още няколко дреболийки. Simple Smile bouquet

И спаначената торта, но с коприва.

# 398
  • София
След счупени 2-3 турски уреди за чесън, сега си го стържа на малкото ренденце - от китайски магазин, високо 7-8 см, ползвам го когато стържа нещо малко, да не мия голямото. Става и с плоските  - за пармезан.
Единствен минус - умирисва ми пръстите.

# 399
  • София
Labrex, направо ме застреля с тази торта. Казвай как я спретна (със сигурност има в нета инфо, но предпочитам от първа ръка Kissing Heart)

Снощната салатка

Скрит текст:
към безинтересни кебапчета

# 400
# 401
Labrex, направо ме застреля с тази торта. Казвай как я спретна (със сигурност има в нета инфо, но предпочитам от първа ръка Kissing Heart)

Скрит текст:
Снощната салатка

Скрит текст:
към безинтересни кебапчета

AnyHr, понеже тия дни я коментирахме в темата за бързите въпроси, това е разкошната спаначена торта на lichtstrasse, много е хубава и, ако не обясняваш що е зелена, т.е. може да кажеш, че е сладкарска боя, народът яде, та ушите му плющят. Моите вкъщи, и приятелите също, малко се мръщеха, като чуят, че има спанак или коприва, защото е непривично, ама това на първо време, после що пъти я печатах и раздавах тая рецепта, хич не им пречеше, чудесна тортичка става.  Peace

# 402
Обяд -обикновен, но споделен тук е по-вкусен Wink

# 403
AnyHr, понеже тия дни я коментирахме в темата за бързите въпроси, това е разкошната спаначена торта на lichtstrasse, много е хубава и, ако не обясняваш що е зелена, т.е. може да кажеш, че е сладкарска боя, народът яде, та ушите му плющят. Моите вкъщи, и приятелите също, малко се мръщеха, като чуят, че има спанак или коприва, защото е непривично, ама това на първо време, после що пъти я печатах и раздавах тая рецепта, хич не им пречеше, чудесна тортичка става.  Peace
Лабрекс - интересна рецепта. Flowers Hibiscus Дай боже моят син да прояде спанак Thinking

# 404
Сем, спанакът въобще не се усеща, няма нужда да му казваш. Само гледай да не оставяш рецептата наблизо. Аз си я бях принтирала и докато убеждавах децата, че това е оцветена торта "Шрек", малкият попадна на листа и тържествуващо заяви: "лъже, бате, лъже. Не я яж, тук пише "торта от спанак". И отказа да я опита, келемето! Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт