Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 120 819
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
 Марчевааааа, къде си - този пост е специално за теб  bouquet
 френския крем карамел:



Хареса го много  newsm10 Обаче големи мъки с карамелизирането на захарта ooooh!Правих я както пишеше, обаче първия път стана на камък, та се наложи да правя нова - уууу, 1 час  Embarassed Той крем карамела не се пече толкова  #2gunfire

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 11:12 от mama iasi

# 376
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
     Баница с одрински кори - Лабрекс, благодаря за рецептите 🤗.



# 377
  • Мнения: 443
А от мен "пица" с кори за баница Pizza

# 378
  • София
  • Мнения: 20 818
Поздрав от мен с коктейлни кюфтенца за РД на сина ми - отпреди месец. Кайма и булгур, но на фурна станаха малко сухи, може би се престарах с булгура. 2 такива тави, горе-долу 100 бройки.

# 379
  • София
  • Мнения: 12 245
Марчевааааа, къде си - този пост е специално за теб  bouquet
 френския крем карамел:
[...........................
Тук съм, но нищо не съм приготвяла, щото ме нямаше, само лекинко ви поглеждах от телефона, ама не си е работа.
Перфектен е станал крема, браво!   chef Защо си имала трудности с карамела... ми, не знам. То по друг начин аз не правя карамел,  трябваше да ти е слаб котлона и захарта бавно ще се разтопи. В захарта предполагам, че си добавила 2 с . л .вода,  независимо , че е станала на бучки, тя така ѝ трябва да стане, в такъв случай, когато се втвърди, тя става на големи кристали, после леко се разтрошават,  и точно в този момент се изважда и се съхранява, за да имаш едра захар на кристали, аз точно малко преди да стане на кристали я оцветявам в най-различни цветове,  примерно, за поръска при козунаците или кифличките, защото  у нас не се продава едра захар, това е единия момент, а другия е да си я оставиш на слаб котлон и тя бавно ще се разтопи и се получава прекрасен карамел. Изобщо разбра ли се какво исках да кажа, че хем гледам   едни сметки тук и  хем се опитвам едновременно  нещо да ти напиша.??  Simple Smile
Перфектно е изпечен отгоре, точно така трябва да бъде, браво!!!!

# 380
  • Мнения: 8 032
Обяд
Следобедна закуска-кренвиршки с "мойто" си тесто за пица

# 381
  • Мнения: 1 265
Мишелин - благодаря за рецептата за дюнера. НО аз не мога да се съглася с нея (надявам се да не ми се разсърдиш   Нали съм си гръцко дете - там пита сувлакя се прави по съвсем различен начин. Но и твоята е перфектна. Sparkling Heart
Видях разкошен френски крем-карамел на Тайна; банички разни и кренвиршки; торта; едно козе сиренце -МММ; разнообразие от салатки и гарнитури Flowers Hibiscus
Ани - НИМОЙ тъй, наденицата сигурно е "удивителна" защото е по рецепта на Бони  Smirk; но гарнитурата към нея е чудесна Flowers Hibiscus

Аз днес варя още малко сладко от динени кори (уж нямаше да правя, но динята се оказа една дебелокорааа - точно за сладко и аз не се удържах) Smile
Иначе направих една салатка и съм готова. Почивам, че като се върнат фуриите ще видите едно готвене Sweat Smile

# 382
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Марчевааааа, къде си - този пост е специално за теб  bouquet
 френския крем карамел:
[...........................
Тук съм, но нищо не съм приготвяла, щото ме нямаше, само лекинко ви поглеждах от телефона, ама не си е работа.
Перфектен е станал крема, браво!   chef Защо си имала трудности с карамела... ми, не знам. То по друг начин аз не правя карамел,  трябваше да ти е слаб котлона и захарта бавно ще се разтопи. В захарта предполагам, че си добавила 2 с . л .вода,  независимо , че е станала на бучки, тя така ѝ трябва да стане, в такъв случай, когато се втвърди, тя става на големи кристали, после леко се разтрошават,  и точно в този момент се изважда и се съхранява, за да имаш едра захар на кристали, аз точно малко преди да стане на кристали я оцветявам в най-различни цветове,  примерно, за поръска при козунаците или кифличките, защото  у нас не се продава едра захар, това е единия момент, а другия е да си я оставиш на слаб котлон и тя бавно ще се разтопи и се получава прекрасен карамел. Изобщо разбра ли се какво исках да кажа, че хем гледам   едни сметки тук и  хем се опитвам едновременно  нещо да ти напиша.??  Simple Smile
Перфектно е изпечен отгоре, точно така трябва да бъде, браво!!!!

Възгордях се  Embarassed  chef
Да, сложих вода - не мерих с лъжица  Rolling Eyes, навлажни се цялата...започна да ври, извря водата и стана не на кристали, ами твърда като асфалт  newsm78 Позачудихме се дали ще стане с дъщеря ми, та сложихме нова, но тя стоя край котлона  Peace

sem, стига ти толкова почивка  Peace

# 383
  • Мнения: 8 032
Вечерята за днес

Картофките са нарязани с тази стара машинка(за пореден път се потвърждава "старите техники са най-качествени)
трябваше да са пържени заради идеалната им форма,но нали гледам да е по-диетично...
(На вилата имам доста стари, но неползвани машинки за готвене и са ми много удобни,особено като ги сравнявам с новите модерни техни "внуци "...)

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 20:46 от denyil

# 384
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Хайде на дюнерите! Благодаря за идеята и рецептата!


# 385
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 101
 КИбапчетааа,кИфтета...

# 386
  • Мнения: 43 786
Някой вече се е погрижил да остане само едно кифтеее!

# 387
  • Благоевград
  • Мнения: 3 640
Привет и от мен!  Hug
Отдавна не съм качвала снимки, но все няма време, уж едно и също хапваме, но от време на време ме хваща музата, та да си покажа чиниите  Laughing

Поширани яйца, препечени филии с домат, магданоз и маслини, аспержи с бекон, печени на сух тиган


Пилешки пай по рецепта на Джейми


Крилца, гриловани зеленчуци и картофена салата с гадна снимка


Пълнени тиквички с ориз


Най-уникалният телешки гулаш, който съм яла, по рецепта на шеф Манчев, с добавка от мен бамя



# 388
  • Мнения: 9 485
Пълнени чушки с ориз и кайма https://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html (изненадващо половинЪт яде. Сефте, няма как да не е изненада за мен)

Картофена супа http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_31.html

и песто от босилек пак JoyBlush вярно, че обещах да не ви го показвам повече, но пък ще ви покажа заготовката Wink


denyil, вярно е за  старите джаджи. Убих се да търся преса за чесън от Сопотските - няма и няма. Тия по домашните потреби за нищо не стават
Cuckoo, много кюфтенца Kissing Heart
mama iasi, ще сънувам печено сиренце с боровинки Kissing Heart Heart Eyes
Сем, чакам да покажеш сладкото от динени кори - така и не се престрашавам да го направя.

# 389
  • Мнения: 1 050
Преса за чесън има в Икеа. Уникална е! И добре че гледах клипче, в което скилидката чесън се слага цяла без да се бели. Бързо и лесно става, а уредчето се чисти много лесно https://www.ikea.bg/cooking/Kitchen-utensils/koncis-2215/00089163/. Препочвам с две ръце. Купете, пробвайте и няма да съжалявате, гарантирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт