Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят кюфтета с патладжан?
Как се приготвят тиквички във фурна?
Как се приготвя домашен течен шоколад, който да е подобен на този от магазина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят кюфтета с патладжан?
За кюфтета с патладжан изберете по-малки патладжани, които трябва да бъдат измити, изпечени, обелени и листата им да бъдат отстранени. След това пригответе каймата, като смесите хляб, яйца, лук и подправки. Разстелете слой кайма върху голям лист алуминиево фолио и поставете патладжан с парче сирене отгоре. Завийте с помощта на фолиото и изпечете във фурна.
-
Как се приготвят тиквички във фурна?
За да приготвите тиквички във фурна, първо ги нарежете на филийки и ги посолете. Оставете ги да починат за около час, след което ги изплакнете и подсушете. След това поръсете брашно върху тиквичките и подредете в тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 30-40 минути или докато станат крехки и леко златисти.
-
Как се приготвя домашен течен шоколад, който да е подобен на този от магазина?
-
Как се прави здравословна версия на Нутела?
-
Как се приготвя баница?




Обаче големи мъки с карамелизирането на захарта
Правих я както пишеше, обаче първия път стана на камък, та се наложи да правя нова - уууу, 1 час 


Защо си имала трудности с карамела... ми, не знам. То по друг начин аз не правя карамел, трябваше да ти е слаб котлона и захарта бавно ще се разтопи. В захарта предполагам, че си добавила 2 с . л .вода, независимо , че е станала на бучки, тя така ѝ трябва да стане, в такъв случай, когато се втвърди, тя става на големи кристали, после леко се разтрошават, и точно в този момент се изважда и се съхранява, за да имаш едра захар на кристали, аз точно малко преди да стане на кристали я оцветявам в най-различни цветове, примерно, за поръска при козунаците или кифличките, защото у нас не се продава едра захар, това е единия момент, а другия е да си я оставиш на слаб котлон и тя бавно ще се разтопи и се получава прекрасен карамел. Изобщо разбра ли се какво исках да кажа, че хем гледам едни сметки тук и хем се опитвам едновременно нещо да ти напиша.?? 



; но гарнитурата към нея е чудесна 

Позачудихме се дали ще стане с дъщеря ми, та сложихме нова, но тя стоя край котлона 

трябваше да са пържени заради идеалната им форма,но нали гледам да е по-диетично...





вярно, че обещах да не ви го показвам повече, но пък ще ви покажа заготовката 


