С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 617
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Не можеш да ги спреш да идват, радват се хората. Още повече щом и майка ти идва редовно. Просто няма да го будите детето, за да му гледат очичките (и заспалото дете и сладичко), няма да им правиш кафета и сладоледи и така.

# 106
Привет...минавам да се оплача и аз от моята свекърва...историята е дълга за това ще мина в по краткият и вариант...
Така се развиха обстоятелствата,че след сватбата с ММ,със свекървата преустановихме отношенията си...все по рядко се чувахме,почти не се виждахме...до момента в който не забременях.ММ естествено сметна за нужно да и се обади да и каже и реакцията беше - ТОВА ДЕТЕ НЕ Е ОТ ТЕБ....разправии скандали,днк тестове и глупости...в крайна сметка се установи че детето си е от ММ но свекървата така и не си направи труда да се извини,даже напротив.Вместо аз да се чувствам обидена,тя реши да го кара сърдито и почти 4 години ни вопъл ни стон от нея...Точно преди рожденият ден на малкият реши да се прави на баба и се обади да се видим.И от там се почна...Ама то това дете много слабо,ти не го храниш,как така си му давала АМ,ти за кис.мляко не си ли чувала,защо не ходи на градина,какви са тия розови тениски и прочие....На няколко пъти се опитах да и обясня че в крайна сметка ние с ММ сме родители и както преценим така се грижим за нашето дете,при положение че тя 4 години отсъства от живота ни и не е присъствала на нито едно важно събитие откакто се е родило детето,няма право да ме съди и още повече да дава съвети за отглеждането му.
Да ама не...във всеки удобен момент когато сме и на гости успяваше по нещо тайничко и забранено да дава на малкият и да му разваля я обяд я вечеря.Даже веднъж му беше дала ягоди(а знае че е алергичен)от една -две нищо няма да му стане де,ама тя му наблъскала в устата поне 5 и кво се случва - малкият не може да сдъвче такова голямо количество камоли да преглътне...следователно взе да се задушава и докато разбера какво се е случило за малко не го изпуснахме...Някой ще кажат къде съм била,че не съм видяла...а ще,там си бях и колкото и да ми беше неприятно не възразявах когато му даваше по някое шоколадче преди основно хранене,но не вярвах че ще му даде ягоди при положение че знае че е алергичен...
След този случай не посмях да отида на гости при свекървата.ММ се изпокара с нея и вместо тя да се почувства виновна от постъпката си и да се извини...моля ви се седнала на куцо и сакато да разправя колко лоша майка съм и как си лишавам детето от вкусотии,за капак го държа и гладно по цял ден и то за това било такова слабичко...искала съм да го правя обратен за това съм го обличала в жълто,розово и червено,давала съм му кукли да играе и какво ли още не...наскоро даже чух приказката,че съм била стъпила на врата на ММ и съм го командорила....е изчерпах се...от дума явно не разбира...
Пък то и на човек му писва да се обяснява,за това стоя на страна.ММ ме подкрепя въпреки че виждам че му е болно и на него ама май бяхме по добре като не поддържахме никакъв контакт с нея...сега и да се опитваме приказките пак стигат до нас и никак не е приятно...

Извинявам се за дългият роман...ама....разбирате Grinning

# 107
  • София
Ехаааа, момиче ти си за завиждане... толкова време да не идва и да не ви тормози. пък и мъжа ти да й се кара. Нямаш място за оплакване... ако е толкоз рядко свиждането с "болната" Grinning

# 108
Не можеш да ги спреш да идват, радват се хората. Още повече щом и майка ти идва редовно. Просто няма да го будите детето, за да му гледат очичките (и заспалото дете и сладичко), няма да им правиш кафета и сладоледи и така.
Това е, че не идва често майка ми. Знае, че имаме нужда от спокойствие и време да опознаем детето и да свикнем, а като идва се държи адекватно и нежно с нея- будна, заспала- радва й се.. И аз не мога да разбера какъв е толкова зорът да е будна, особено в първите й седмици. В болницата на втория ден дойдоха и още тогава ми го спретнаха тоя номер.. Вечерта дойдоха, събудиха я, а аз нова майка.. После едвам я успокоих, а после аз ревах хахах

# 109
  • София
Еее, последните истории къртят. Едната ще превъзпитавала свекървата JoyJoy
Другата пък свекърва набулата ПОНЕ ПЕТ ягоди в устата на детето и то едва не се задушило. Е, преувеличавате като че ли.

# 110
Интересно защо ти и мъжът ти сте се съгласили на днк тест.  Явно и той се е съмнявал.

# 111
Добре де, не може ли вие да ходите у тях? Да им скръцне мъжът ти със зъби, че вечер къпете бебето, че искате да сте си само тримата или каквото там правите, че държите бебето да си има режим и няма да позволите да се нарушава и т.н. Или излизайте и се срещайте с тях по време на разходката.
Баща ми беше така - сърдеше се, че когато и да дойде, бебето все спи. И все се заканваше, че ще отиде да го събуди. Ама дали посмя да го направи? Така му изсъсквах, че... Пък и мога много лошо да гледам.  Laughing
Абе, вие сте родителите и вие установявате правилата!
Какво е това будене на бебета, тъпчене с шоколад преди хранене... Вие майки ли сте, или лукови глави?
Че утре баба и дядо може и с ракийка да почерпят децата ви, цигарка да им запалят...

# 112
Как така жената ще се съгласява на ДНК тест? Ако имат брак, детето е на човека, с който имат брак. Ако той има истински съмнения, да си изиска ДНК тест по съдебен път, или сам да си го направи.

Мен пък ме тревожи, че вече по-нови поколения раждат деца, а уж по-младите и модерни баби продължават да вадят някакви методи от зрелия соц и кой знае какви приумици. Още не е измряло онова непохватно поколение, дето не си е гледало само децата, ама много знае...

# 113
Как ще позволя мъжа ми да иска ДНК-а тест,направо ако поиска такова нещо развод.За мен доверието е най важното.Моя за изследванията за брак нищо не каза,а така се случи че без да ходя на изследвания личния лекар ми издаде медицинското,не знам ако беше отворил дума.

# 114
Интересно защо ти и мъжът ти сте се съгласили на днк тест.  Явно и той се е съмнявал.

Е то точно това обвинение е като Процесът на Кафка - толкова абсурдно, че тръгваш да се защитаваш.

В първия ми брак, с първото дете, моята първа свекървещица също пусна 2-3 приказки за това на кого прилича детето. Чак до тест не се стигна. Но е абсурдно, сюрреалистично чак, а ако някой тръгне целенасочено да дудне и да създава драма, това си е нормална човешка реакция.

Впрочем всеки може да направи ДНК тест на децата си, без никой да разбере. Не знам за какво е съгласието на майката, нито специално да я държат под напрежение. Освен с цел абсурди и драми.

# 115
  • София
Темата можем да я прекръстим спокойно на "С какво ви дразнят свекървите и назидателните коментари на определени потребители."

# 116
Добре де, не може ли вие да ходите у тях? Да им скръцне мъжът ти със зъби, че вечер къпете бебето, че искате да сте си само тримата или каквото там правите, че държите бебето да си има режим и няма да позволите да се нарушава и т.н. Или излизайте и се срещайте с тях по време на разходката.
Баща ми беше така - сърдеше се, че когато и да дойде, бебето все спи. И все се заканваше, че ще отиде да го събуди. Ама дали посмя да го направи? Така му изсъсквах, че... Пък и мога много лошо да гледам.  Laughing
Абе, вие сте родителите и вие установявате правилата!
Какво е това будене на бебета, тъпчене с шоколад преди хранене... Вие майки ли сте, или лукови глави?
Че утре баба и дядо може и с ракийка да почерпят децата ви, цигарка да им запалят...

Това напрявих в крайна сметка след като мина фазата "абе първо внуче им е, радват се". И резултатът е рев, и коментари "една седмица да не я виждам ми се вижда доста, хайде тази вечер преди да тръгнете за еди къде си да дойдем към 21:00, че после кога пак ще я видим? След седмица".. е.. О, ужас.. Има хора с години не си виждат внуците,  а тя за няколко дни се прави

# 117
Нали не живеете заедно? При това положение, в своя дом, тя има право да бъде колкото си иска мърла, неготвеща, гледаща само маникюра си. Теб какво те засяга това? Освен това, не виждам нищо лошо в похвалата за палачинките ти и въпроса как ги правиш- нарича се учтивост.
Що за заядливост? Темата е "С какво ви дразнят свекървите" - аз споделям с какво ме дразни моята, както всяка жена тук споделя за своята. Слава Богу, не живеем заедно, но доскоро живеехме врата до врата и висеше при нас, когато ѝ скимне. Колкото до палачинките - не е въпросът в похвалата, а в това, че ми стана изключително странно жена, прехвърлила 50-те, да пита момиче на 20 и няколко години как се прави нещо толкова елементарно. Не е задължително да си най-великият кулинар, но ми се струва невероятно никога в живота си да не си сготвил нищо.
Защо реши, че е заядливост? И на мен ми е странно човек с нормално умствено рзвитие да се учудва на елементарни учтиви фрази. Жената ти хвали палачинките и те пита за рецептата. Да повторя, това се нарича учтивост. Мама би следвало да ти го е обяснила. А дали готви и чисти в собствения си дом, теб какво те бърка? Все едно аз да се дразня, че Пенка и Генка не готвят и не чистят. От какъв зор?

# 118

Това напрявих в крайна сметка след като мина фазата "абе първо внуче им е, радват се". И резултатът е рев, и коментари "една седмица да не я виждам ми се вижда доста, хайде тази вечер преди да тръгнете за еди къде си да дойдем към 21:00, че после кога пак ще я видим? След седмица".. е.. О, ужас.. Има хора с години не си виждат внуците,  а тя за няколко дни се прави

Че къде ще тръгвате след 21 часа.

# 119
Защо реши, че е заядливост? И на мен ми е странно човек с нормално умствено рзвитие да се учудва на елементарни учтиви фрази. Жената ти хвали палачинките и те пита за рецептата. Да повторя, това се нарича учтивост. Мама би следвало да ти го е обяснила. А дали готви и чисти в собствения си дом, теб какво те бърка? Все едно аз да се дразня, че Пенка и Генка не готвят и не чистят. От какъв зор?
Точно този твой коментар показва защо съм решила, че е заядливост. Явно на теб мама не ти я обяснила някои норми на поведение и че не бива да се изказваш неподготвена.

Общи условия

Активация на акаунт