С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 596
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Пращам ви я направо! Grinning

# 91
Нали не живеете заедно? При това положение, в своя дом, тя има право да бъде колкото си иска мърла, неготвеща, гледаща само маникюра си. Теб какво те засяга това? Освен това, не виждам нищо лошо в похвалата за палачинките ти и въпроса как ги правиш- нарича се учтивост.

# 92
  • Варна
Е, хайде сега, разнася я по форумите. Да не би да я е изтипосала тук с имена, адрес и ЕГН? По тая дадена информация може да я всяка втора в България, че и извън нея.

# 93
Моята с времето я обучих, вече не идва у дома... сърдита била... не знае за какво... тя така се е родила де .... все сърдита ! Аз съм доволна .
Но мъжа ми води децата у тях.... тя е много "загрижена" за тях... има - няма веднъж на 2 месеца ходят Blush  , когато тя не е по екскурзии ( все обикаля света)
Винаги се "грижи" за нас "маминка" , винаги изпраща храна..
Винаги 3 парчета торта или 3 пълнени чушки или 3 парчета кекс ( ние у дома сме 4ма) Случайно е, де Sweat Smile Преди , като бяхме трима у дома, пращаше по 2 броя. Blush
И винаги пише на мъжа ми картичка за РД с 200 лева вътре. На картичката : Мили ми , синко в мечтите ни те виждаме един ден да бъдеш щастлив !!!!!
Но тя е много умна моята, тя все така общо говори, да не се сети някой какво иска да каже. Влага друг смисъл винаги.... Тя е доцент в СУ , преподавателка с висок интелект. Голям смях ! ( мъжа ми няма да признае, ама се страхува от нея истински) Но поне вече не идва у дома, че не бих я издържала.

Ами звъниш любезно по телефона за да изкажеш благодарности от жеста и да споделиш колко вкусна е била тортата/кекса и как ви се е усладило с децата..Е,вярно,за милото нямаше ,и той не можа да хапне,ама сигурно вече е пробвал докато е бил на гости..
Абе с двр думи,много хубава ти беше тортата/кекса,вземи пак да направиш,че много ни хареса,а даже ако може и рецептата да сподели..

Това бих го правила абсолютно всеки път за да дразня,че ное с децата ядем,а за мамин златензлатен-няма!

# 94
Аз пък не разбирам учудването от липсата на парче торта за снахата. Тъпа демонстрация от страна на свекървата - да, но игнорът от другата страна какво е!? Или викате, снахата може да игнорира, ама нея трябва да я зачитат. С тортичка Laughing
Или се игнорират взаимно, или и двете се държат прилично и възпитано. Средно положение няма.

Виж, картичката с изказаната надежда за евентуално някогашно щастие на синчето Mr. Green е нова свекървенска висота. Такава артистка досега май не сме имали Grinning

Явно има някакъв конфликт, да не ходи снахата.  Но на тортата си държи.

# 95
  • На брега на морето
Моята напоследък много ме дразни с явното предпочитание на децата на единия си син. А тези на другия, т.е. нашите изобщо не я интересуват.

# 96
  • волно калдъръмче
Yangdze, с нещо специално ли си възпрепатствана, че не ходиш с мъж  си и децата на гости на свека? Човек, който не ви вижда заедно като семейство, как да се отнася с вас като с такова? Ти каниш ли я у вас на празници?

# 97
  • Bарна, морето, сините вълни
Обикаля си един човек по пазара и чува как една баба се развиква:
- Гъбиии, отровни гъби продавааам. Гъбиии, отровни гъбиии...
Спрял се човекът до бабата изумен и я попитал:
- Абе бабо, като са отровни гъбите, има ли кой да ги купува?
- Ааа, купуват ги сине, купуват ги. Кой за снаха, кой за свекърва. Много добре вървят. Grinning Grinning Grinning
Моята уж е добра, но е изключително несъобразителна. Работи в чужбина и от трите си деца, естествено, че при нас ще дойде, да ни развали рахатлъка. Това, че е дошла, добре. Но тя като дойде настава хаос, идват и племенниците на моя. Трима от тях са на 16-18 години, не са малки деца. Аз чистя, на никой не му пука, влиза с обувки о.О с кучето се дразнят, даже си позволяват и да го удрят. Предпоследния път като се беше върнала, дори им беше оставила ключ за вкъщи. Моя направо беше бесен, само ѝ обяснява, суматии пъти се караха и все едно и също.
През ноември чакаме бебе и знаете една бременна жена как често има нужда от тишина, спокойствие, да си почине. Е, имам чувството, че нарочно точно тогава започва дандания, минута спокойствие да няма. Беше взела малката му племенница на гости, тя е на 8. Баща ѝ много държи на хигиената и нормално! Но не. Нито караше детето да си мие зъбите, дори последния ден косата ѝ беше леко мазна. Мързяло го детето, защо насила да го кара... Как един ден ще очаква да си оставя детето, не знам. Аз ще знам, че при нея то ще е неизмито, неизкъпано.
Много дълго стана, оплаках се.. Grinning

# 98
Обикаля си един човек по пазара и чува как една баба се развиква:
- Гъбиии, отровни гъби продавааам. Гъбиии, отровни гъбиии...
Спрял се човекът до бабата изумен и я попитал:
- Абе бабо, като са отровни гъбите, има ли кой да ги купува?
- Ааа, купуват ги сине, купуват ги. Кой за снаха, кой за свекърва. Много добре вървят. Grinning Grinning Grinning
Моята уж е добра, но е изключително несъобразителна. Работи в чужбина и от трите си деца, естествено, че при нас ще дойде, да ни развали рахатлъка. Това, че е дошла, добре. Но тя като дойде настава хаос, идват и племенниците на моя. Трима от тях са на 16-18 години, не са малки деца. Аз чистя, на никой не му пука, влиза с обувки о.О с кучето се дразнят, даже си позволяват и да го удрят. Предпоследния път като се беше върнала, дори им беше оставила ключ за вкъщи. Моя направо беше бесен, само ѝ обяснява, суматии пъти се караха и все едно и също.
През ноември чакаме бебе и знаете една бременна жена как често има нужда от тишина, спокойствие, да си почине. Е, имам чувството, че нарочно точно тогава започва дандания, минута спокойствие да няма. Беше взела малката му племенница на гости, тя е на 8. Баща ѝ много държи на хигиената и нормално! Но не. Нито караше детето да си мие зъбите, дори последния ден косата ѝ беше леко мазна. Мързяло го детето, защо насила да го кара... Как един ден ще очаква да си оставя детето, не знам. Аз ще знам, че при нея то ще е неизмито, неизкъпано.
Много дълго стана, оплаках се.. Grinning

Да ти кажа, аз на твое място хич нямаше да се изявявам като слугиня на всички.
Показвам къде стоят кофите и парцалите, как се отваря хладилника, как се пускат печка, пералня, миялна и твърдо заявявам, че спалнята е моята "почивна база" и те нямат достъп там.Иначе, къщата е на тяхно разположение, да се оправят.
Като си заминат, викам една фирма да ми направи основното почистване, аз ще си почистя "дреболиите" и толкова.
Ама аз съм перде и се втелясвах само първата-втората година от брака...от там насетне гост ми е само този, който идва за час-два и си тръгва.Всички останали, които пребивават с преспиване, са живущи с мен и имат задължението да се отглеждат сами.
Изключение е само за приятели отдалеч, дошли за 1 (една) нощ.

# 99
А защо точно при вас идва? Да не би да живеете в нейния дом?

За детето – можело е ти да го изкъпеш или поне да настояваш да бъде изкъпано. Осемгодишно може и само...
Имай предвид, че както се отнасяш към племенниците ви, така и техните родители ще се отнасят към твоите деца.
Иначе за дразненето те разбирам – повечето жени се дразним от чужди хора в дома си, особено пък по време на бременност.

# 100
О,ужас, косата да е леко мазна. Как да си оставиш детето на такова чудовище.

# 101
Нали не живеете заедно? При това положение, в своя дом, тя има право да бъде колкото си иска мърла, неготвеща, гледаща само маникюра си. Теб какво те засяга това? Освен това, не виждам нищо лошо в похвалата за палачинките ти и въпроса как ги правиш- нарича се учтивост.
Що за заядливост? Темата е "С какво ви дразнят свекървите" - аз споделям с какво ме дразни моята, както всяка жена тук споделя за своята. Слава Богу, не живеем заедно, но доскоро живеехме врата до врата и висеше при нас, когато ѝ скимне. Колкото до палачинките - не е въпросът в похвалата, а в това, че ми стана изключително странно жена, прехвърлила 50-те, да пита момиче на 20 и няколко години как се прави нещо толкова елементарно. Не е задължително да си най-великият кулинар, но ми се струва невероятно никога в живота си да не си сготвил нищо.

# 102
Да си кажа и аз Simple Smile
Женени сме с мъжа ми от 4 години и досега не сме имали проблеми със свекърите- нито са ни досаждали у нас да идват, нито сме се карали.. Но от 1 месец сме родители (първото им внуче) и е нещо страшно! Всеки ден се звъни да идват да я виждат по никое време. Отначало си викам "хубаво, радват се хората, все пак баба и дядо".. Обаче то е непрестанно, идват в късните часове след 20:00, а свекървата държи "детето да е будно, да й виждам очичките"... Нарочно будене, говорене на висок глас, никаква нежност.. И то като идва, поне да помогне с нещо, а то.. Да им сервирам, сладолед да им сипя, накрая измива чиниите през пръсти, остават мазни и трябва аз да ги мия наново.. Направи си кефа половин час и после си тръгне, при което ние оставаме вкъщи с разсъненото и раздразнено бебе.. Аз правех намеци, ама то не се разбира и вече от няколко дни почнах да я режа и тя се разстройва, плаче у тях, че не я е виждала. Майка ми, дето живее през две улици до нас, едва едва звъни, за да не ни притеснява, а тя.. На всичко отгоре сме предупредили 100 пъти, че не искаме да качваме снимки още в мрежите и естествено вече 5 пъти тя решава, че ще качи. Звъним- "трий!", после тя плаче и се разтройва.. Като пъдари сме станали да й следим публикациите... Чудя се как ще й я оставям в един момент.  Толкова нетактична, невнимателна.. :/

# 103
Като чета
    темата и се успокоявам,  че не си въобразявам...

Моята даже е от Германия и на всичкото отгоре не знаех как да се държа с нея затова реших да съм себе си.  Да й дам шанс да сме приятелки като поставя честността като основа на отношенията ни.

Накратко ме дразни с това,  че иска да "предпази" сина си от мен.  Покани ме на пътешествие с корабче само двете сами на втората ни среща. При което разговаряхме 6 часа и аз,  както се извинявам често със зодията си,  реших да я сложа на мястото й още при първото й нахалство,  за да не й става навик. Накратко ставаше въпрос за това в голям или малък(тя иска да живееме в малък град)  град ще живеем,  дали той яде всичко,  което си поиска-тя е 130 кила на 1.55 височина,  а гаджето ми е фитнес маняк и тя си мисли,  че аз му забранявам да яде сладко,  сравнява ме с другите си 3 деца,  сравнява се с моето семейство,  та....  Аз директно й казах в очите: аз имам най-хубавото семейство на този свят и не се опитвай да се сравняваш с него,  не можеш.  Обичам сина ти и къде ще живеем е наша работа,  ако не ти харесва... Внимавай сина ти да не се разочарова от теб.  Имаш много да губиш-него,  мен и бъдещите ни деца. За теб ще е по-добре да се разбираме , защото аз съм си поставила за цел да имам страхотно семейство и няма да позволя на никого ама на никого да ми пречи.  Ние българските жени сме така :Д страстно си защитаваме територията (трябваше да има драма).  Разбирам,  че се тревожиш дали синът ти е направил добър избор с мен,  но ако не ме харесваш просто ми го кажи и аз ще реша дали е справедливо да се променя заради теб,  по принцип ще оценя искреността ти и ще се опитам да бъда по-добра,  ако нещо те е наранило. Аз искам да те обичам един ден и идвам от семейство,
    където свекървите обичат жените на синовете си като свои деца. Имам този пример в живота. Предупреждавам те,  че с намеци няма да стигнем до никъде.  

Та... Тя уж се съгласи,  мина време и за рождения му ден му прати книга със заглавие "......(име на малък град в Германия,  който тя харесва)  прави щастлив", при което аз й казах,  че по-добре да беше избрала градът,  в който ние ще живеем и че не ми харесва отношението й предвид разговора ни.  Тези свекърви май изобщо не оценяват честността?!  

Извини се и на следващия семеен обяд не ми говореше.  Не ми зададе нито един въпрос.  Мъжът ми каза, че ако тя продаължава да се държи така,  ще бъде игнорирана.  

Тя е от най-забутаното село в Германия и на всичкото отгоре се дразни като ме види в елегантна рокля и леко повдигнати обувки,  беше направила злобен коментар.  
    Мина още време и видя,  че гаджето ми не й се обажда като тя се държи зле. Извини ми се три пъти,  а аз й благодарих,  че го е родила.  :Д

Ще се женим след няколко месеца. Надявам се да съм започнала превъзпитанието й добре,  но ако играта загрубее и аз ще загрубея. Директно казах на бъдещия ми мъж,  че ако тя дава на бъдещите ни деца сладко в количества като за себе си,  ще бъде блокирана от живота ми.  Свекървище.  

Баща му и браята и сесритему пък много ме харесват.  Може и тя да ревнува.

# 104
    • София
    Да, и на мен ми е странно. И моята не може да готви, а е дърта жена... И децата си не е гледала особено , метнала ги на по 10 месеца на ясла, и това на онова време... но непрекъснато изтъква себе си и колко много е направила за тях... как била сторила това или онова.. колко добре е постъпила ... и е пострадала за да ги отгледа ..много й било трудно.... и т.н.....  насажда дълг и стрес у децата си... и те и двамата й викат Маминка и я гледат така  Kissing Face  Kissing Face

Никога не съм чувала от моята майки, ни едно изречение, че й е било трудно или мъчно да ни отгледа... или че нещо е направила най - добре на света като майка светица... Grinning
    Ми, да не ги е раждала.. да насаждаш дълг у децата сякаш са ти длъжни нещо, си е идиотско !

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 10:14 от Yangdze

Общи условия

Активация на акаунт