С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 612
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
"Заплаши","проблеми". Харесва ти да чуваш каквото искаш О..повярвай ми от теб в бъдеще ще излезе чудесна свекърва.Между другото,точно тези, които най-много ритаха навремето срещу свекървите си,точно по същия начин се отнасят със снахите си сега.Иначе темата е много хубава.Човек вижда различни гледни точки и се поучава.Аз лично хем съм снаха,хем вече и свекърва и повярвайте първото е много по-лесно.

# 571
  • при късмета
Единствено снахите, които са взели муньовци, не са се оправили със свекървите си. Нормалните жени делегират това задължение на мъжа си, защото е негово. И свекървата е такава, каквато ѝ позволи сина ѝ, а не каквато позволи снахата.
Боряна например, опровергава думите ти. Много е тормозена от свекърва някога и сега премисля дали няма "да стъпи накриво" дори повече от нужното.
И аз нямам свекърва с/у която лично да ритам, но имам сестра на мъжа ми (отново ми избяга думата), която се опитва достойно да я замества. Познай дали ѝ се получава и благодарение на кого. И свекър имам, но неговите изцепки бяха съвсем в началото и втрещяващите бяха парирани преди да ги направи практически.
Така, че за мен не се притеснявай, сина ми от съвсем малък решава за себе си въпроси, които другите деца решават на по-късна възраст, та не вярвам някой ден да позволи да се бъркам в семейството му, променяйки дългогодишна практика. И да изкукам, има кой да ми върне малкото акъл в главата

# 572
Не мога да не ви разкажа за една приятелка, която скоро ми разправя какво направила нейната свекърва преди години. Когато детето на приятелката ми било на около две години (сега е на 20 и няколко), свекървата на приятелката ми, уж на шега, казала на внучето: “Я тропни с краче, бабо, и кажи “няма пък” !!!
Приятелката ми каза, че после толкова трудно е било да отучат детето от това, че в чудо са се видяли. Други подробности не знам, но просто си го представих ...

# 573
  • София
Хм, преди 2-3 седмици заявих на сина ми да не ми се връзва толкова и да ми каже да си гледам работата. За съжаление точно тогава реши да не ме слуша.

# 574
  • при късмета
Период е. Една от първите думи, които учат е "не" или "няма" и около 2 годишна възраст е така наречения бебешки пубертет и много вероятно просто са съвпаднали. намират си как да си провят съпротивата в този период. Не, че е за пренебрегване де, особено ако бабата е често виждана през това време. А и понякога възрастните не се усещаме какви шеги си правим с децата. Важното е като разбереш, че правиш нещо, което родителите не одобряват да не го повтаряш

# 575
По повод дали свекървата прави такива волни самодейности - и друг път се е случвало но под други форми.Аз съм и свикнала на характера и не и обръщам внимание-Да си приказва колкото иска,в момента в който се завърти аз си правя каквото знам.Рядко се съобразявам с нейните приумици.
Но пръв път ми се появява на вратата с пазарски торби.Даже не знам кога е успяла да напазарува та да дойде в 8 сутринта и то в неделя.От разговорите ни вчера разбрах единствено че е напазарувала за нас,щото видите ли аз държа детето ни и ММ на диета.ММ бил заслабнал(той си тежи 65кг и не мърда от тях) а малкият бил толкова слабичък(20кг за дете на 4 години и половина)че скоро щели да му стърчат костите.....
Такъв човек съм,че не обичам да съм в конфликт с някого.Винаги гледам по тих и мирен начин да се разберем.След сватбата когато изведнъж станах толкова лош човек за свеки,на няколко пъти разговарях с нея да разбера от къде идва проблема.Според нея проблем няма и всички си е тип топ,само дето съм била лоша домакиня била съм прекалено дебела(преди 6-7 години съм тежала 60кг) и съм била разпусната и съм се държала прекалено свободно.....В крайна сметка дори и да са и верни думите,не тя е човека,който трябва да ми прави забележка и да ми налага начин на живот.ММ ме е избрал такава,решил е да се ожени за мен...И въпреки това аз съм спазвала добрият тон.ММ не веднъж ме е защитавал пред свеки и отделно дето само те са си водили разговори на четири очи.До момента полза няма,или тя не разбира от дума или не знам..
Тегаво ми е в момента,ММ казва че правилно съм постъпила но аз се чувства кофти...
Иначе и днес свеки се обади по телефона,все едно нищо не е станало и ми пита дали съм можела да отида в тях да и кача няколко буркана от мазето(тя е на 8ми етаж без асансьор).Колкото и да не ми се иска и отказах...хем съм обидена хем и ми е мъчно за женицата...Искам да и помогна,но не мога да преглътна случката от вчера.

# 576
  • София
Записвам се в темата, за да не губя форма  Mr. Green
Скоро не ви бях чела, та започнах от първа страница. Прочетох неволите със съветите за хранене на бебето на анонимната потребителка и когато стигнах до факта, че свекърва ѝ няма 50 леко се попритесних. Ми то аз съм на тази възраст долу-горе  newsm78 Мислех, че нашето поколение поне малко ще направи завой в друга посока в отношенията снаха-свекърва, обаче явно няма да е.  Sad  Лошо, много лошо!
Би трябвало с времената да се менят и нравите, но май няма да е сега  ooooh! И както казах се притесних, затова ще ви чета редовно, че да не забравям това-онова. Иначе засега няма изгледи да ставам свекърва, обаче никога не се знае от коя трънка ще изскочи зайчето  Laughing
Моята свекърва сега е на вълна самосъжаление и реве на мъжа ми как нямала син, нямала снаха и тя горката сам-сама трябвало да се оправя с всичко (т.е. свекъра). Което не е баш така. Син си има, той прави каквото може. За снахата да е мислила по-рано. Хората са казали да не плюеш в кладенеца, от който може да ти се наложи да пиеш вода някой ден!

# 577
.....
Иначе и днес свеки се обади по телефона,все едно нищо не е станало и ми пита дали съм можела да отида в тях да и кача няколко буркана от мазето(тя е на 8ми етаж без асансьор).Колкото и да не ми се иска и отказах...хем съм обидена хем и ми е мъчно за женицата...Искам да и помогна,но не мога да преглътна случката от вчера.

Иска да й играеш по гайдата. По-голяма тъпотия не бях чувала - някой да вика друг човек да му носи посред лято стари конфитюри от мазата, да припка пеш, че и да му е жал за въпросния.
С най-добри намерения - ViPBuNnY, оправи си начина на мислене.
И си зажалила човека, който вчера тикаше алерген на детето ти.Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes

# 578
.....

Иска да й играеш по гайдата. По-голяма тъпотия не бях чувала - някой да вика друг човек да му носи посред лято стари конфитюри от мазата, да припка пеш, че и да му е жал за въпросния.
С най-добри намерения - ViPBuNnY, оправи си начина на мислене.
И си зажалила човека, който вчера тикаше алерген на детето ти.Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes
[/quote

Съгласна съм с теб...ама нали все съм добричка и явно си патя от това.Някак си от вътре не ми идва да се карам с хората и най вече със свеки.Да,не беше редно с ягодите така да постъпи,осъзнавам риска за моето дете и какво можеше да се случи...и въпреки това,тя е майка.Хубава проклета,майка е.Искам да имам контакт с нея и да сме в добри отношения.В крайна сметка е част от семейството ни.Нямам и доверие,ама пък и не губя надежда че някога ще се поправи.За тези четири години спокойствие което имахме,пак съм се чувствала ужасно,винаги първо търся грешката в мен и след това в самата ситуация и хората около мен.
Аз като казах днес на ММ,че се е обадил,той направо откачи.Вика - Хем я изхвърлих от дома ни,хем пак се прави на божа кравичка.Ми явно ще е вън от живота ни.Трябва да се науча да и отказвам и да не и вдигам телефона вече...пък то ММ да си се оправя с нея както си знае ....

# 579
За доброто и бъдещето на внуците ми, бих била готова на всякакви войни. Дори със собствените им родители.

Между другото, такива "войни" с безотговорни родители съм водила и докато бях на работа. И хич не ме беше грижа, че не съм от семейството им. Знаеш ли какво е да виждаш как някое дете гледа как другите деца си купуват разни неща от лавката, а то не може? Знаеш ли колко пъти съм  лъгала едно  такова дете в последния ми клас, че аз не съм гладна и   давам току що купената си закуска? Или пък направо  давам левче да си купи хот-дог, защото знам, че много го обича, ама няма джобни. В кутийка  си носи варен картоф, защото няма друго. Не беше ромче, а истинско българче с  майка, която все не могла да си намери работа.
Стигнах до тук и не знам дали е коментирано, но не ти ли е хрумвало, че извън тъжния сценарии на бедно детенце, има сигурно и деца, които са с наднормено тегло или с определен режим и родителите им може да не искат да се тъпчат в разни мазни лафки, пълни с джънк и затова не им дават джобни за тях? И да седнеш да купуваш хот дог може да не е най-добрата услуга? И въобще този тип налагане на твоите представи връз тези на родителите не води до нищо добро.

ПП. Нагледала съм се на този тип театри в лицето на моята баба (Бог да я прости) и изобщо не бих седнала да съжалявам бабата, че не я били разбрали и не й били благодарили. Това с тръшкането, нервните кризи, тресенето на публични места и драмата и нашата много го разиграваше и очакваше благодарност за абсолютно нежелани от нас нейни "жестове", и истерясваше и драматизираше, ако някой не е доволен на услугите й. Също и тя разказваше на съседи и близки коренно различни версии на всичко, което се случва у нас. Добре, че същите имаха поглед над нея и много не се връзваха на преувеличенията + пълни измислици, че иначе можеше да ме вземат социалните (най-малкото Grinning ).

# 580
Аз като ви казвам, че бейби бум поколението са едни дебелоглави тиранозаври...нищо, скоро ги чака метеоритът и светът ще стане по-свеж...

# 581
Цветенце, дощя ми се да отида за малко на гости на твоята свекърва. Не за друго, а за да ѝ покажа моя тиган.  Mr. Green На нея дали не ѝ е идвало на ум, че синът ѝ и снаха ѝ имат три деца, едното от които с хроничен здравословен проблем? Ааааа! Отивам за тигана, ти ми прати адреса ѝ.

# 582
  • София

ViPBuNnY, когато прочетох историята за ягодите бях потресена. Направо, ако ми беше пред очите тая жена щях да я направя луда калинка! След прочетеното от теб по-късно се зарадвах - явно има надежда да я озаптите. Нослед последния ти коментар - ами, ти си си виновна. Тя ще ми се държи по този начин, а аз ще ИСКАМ да отида за някакви буркани, щото ми е жал. И искам да съм в добри отношения с нея. Ами... дано не се случва, но, ако нещо  (чукам на дърво) стане, защото свеки пак му е дала ягоди ти ще си виновна толкова, колкото и тя. Заради начина си на мислене. Дори мъжът ти се опитва да ти го каже, хем тя е негова майка. Не знам, аз за детето си съм готова на всичко, ако ще на целия свят да обърна гръб, ако го застрашава

# 583
То цялото отношение на тази особа е отвратително - грубо, нахално, обидно. Ягодите са само върха на сладоледа. Това с идването в странни часове, раздаването на заповеди за кафета, придружено с обиди и критики не бих го изтърпяла и минута. Първо хвърчат торбите с покупки през прозореца, после бабата през вратата (евентуално).

# 584
  • при късмета
То цялото отношение на тази особа е отвратително - грубо, нахално, обидно. Ягодите са само върха на сладоледа. Това с идването в странни часове, раздаването на заповеди за кафета, придружено с обиди и критики не бих го изтърпяла и минута. Първо хвърчат торбите с покупки през прозореца, после бабата през вратата (евентуално).
Аз мисля, че ако се разменят местата на бабата и торбите, би било по-ефикасно Imp

Общи условия

Активация на акаунт