С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 627
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
  • при късмета
Ти знаеше ли, че майка ти планира тази почивка? С такова убеждение оставам, щом е искала да вземе само едното ти дете. И както си го описала, кризисни момент е бил само за снахата

# 436
Уиш, ама вие доста се постарахте да я изкарате от добрия тон. Момичето излезе наистина възпитано.
И специално за теб, не вярвам, че оправдаваш нечий мързел, ама така си говориш, та да върви форумната кавга.
Някъде съм оправдавала мързела? Мисля, че писах пределно ясно точно по въпроса за мързела малко по-горе, но мога да резюмирам мнението си по казуса максимално просто:
1. Не оправдавам ничий мързел и точно толкова не оправдавам намесата на външни лица във въпросите на семейството. Да, тъщата и свекървата са външни лица.
2. Не опрадвавам вземането на решения за деца, които не са твои собствени и поставянето на майка им пред свършен факт.
Ако двете гореизложени точки могат да изкарат някого от добрия тон, мога само да му съчувствам. Но не дотолкова, че да променя мнението си по въпроса.

Мишел, аз бих отказала твърдо. Дори на собствената си майка.

# 437
Аз първия път бих направила копромис. Оттам нататък - не

# 438
Всъщност, най-вероятно и аз. Но пък опитът ми ме е научил, че това е грешка.

# 439
  • София
Нито снахата е примадона, нито майка ми чудовище, ама защо им трябва да си говорят така... Аз си го обяснявам с младост в едната посока и старост в другата Simple Smile
А мене също ме изненадаха и да, много ми се хареса, и не, хич и не се налагаше да ме питат. Признавам обаче, че отдавна съм информирала за нашата собствена програма и тя беше известна на организатора на изненадата. Обаче и аз като луна, сега така ми се ще да можеше да вземе най - малкия някъде за няколко дни, но майка ми я е страх за повече време дали ще справи с 5 годишен. А той най - много енергия ми взима. Големите не ги усещам изобщо дали са в къщи.

# 440
Ами аз пък, макар че не съм член на семейството на сина ми, в такава ситуация не бих била безкрайно разбираща и ненамесваща се, ако всичко е на гърба на единия, независимо на кой е този гръб.
Не бих се намесила за десетки други неща, но за жизнения им стандарт бих, защото ниския им стандарт не касае само бащата и майката, но и децата-храната, облеклото, заниманията им като езици, спорт, добро училище и пр.

# 441
Не бих се намесила за десетки други неща, но за жизнения им стандарт бих.
С какво право? Ти ли им осигуряваш жизнения стандарт? Или синът ти е малко дете и се налага мама да го спасява? Та това е нелепо.

# 442
  • София
Скрит текст:
Уиш, ама вие доста се постарахте да я изкарате от добрия тон. Момичето излезе наистина възпитано.
И специално за теб, не вярвам, че оправдаваш нечий мързел, ама така си говориш, та да върви форумната кавга.
Някъде съм оправдавала мързела? Мисля, че писах пределно ясно точно по въпроса за мързела малко по-горе, но мога да резюмирам мнението си по казуса максимално просто:
1. Не оправдавам ничий мързел и точно толкова не оправдавам намесата на външни лица във въпросите на семейството. Да, тъщата и свекървата са външни лица.
2. Не опрадвавам вземането на решения за деца, които не са твои собствени и поставянето на майка им пред свършен факт.
Ако двете гореизложени точки могат да изкарат някого от добрия тон, мога само да му съчувствам. Но не дотолкова, че да променя мнението си по въпроса.

Мишел, аз бих отказала твърдо. Дори на собствената си майка.
Преди 2 или 3 дни отказах на майка ми. Беше разграфила ваканцията на сина ми и любезно ме уведоми по телефона.

Ами аз пък, макар че не съм член на семейството на сина ми, в такава ситуация не бих била безкрайно разбираща и ненамесваща се, ако всичко е на гърба на единия, независимо на кой е този гръб.
Не бих се намесила за десетки други неща, но за жизнения им стандарт бих, защото ниския им стандарт не касае само бащата и майката, но и децата-храната, облеклото, заниманията им като езици, спорт, добро училище и пр.
С какво право се бъркаш в "чужд портфейл"? Или смяташ, че синът ти и/или снаха ти нямат капацитет да се справят със собствените си финанси?

# 443
Не бих се намесила за десетки други неща, но за жизнения им стандарт бих.
С какво право? Ти ли им осигуряваш жизнения стандарт? Или синът ти е малко дете и се налага мама да го спасява? Та това е нелепо.

Не си видяла допълнението ми, но то не променя казаното.

Отговарям и на Миленака, слава Богу, имам и синове, и снаха, които работят здраво и имат висок стандарт, но ако  съм хипотетично  в подобна ситуация, със сигурност не бих си мълчала цели 10 години и пак казвам, независимо кой е мързеливият. Ако е само за майката и бащата, да гладуват, ако щат, но да мизерстват внуците ми, да  нямат шанс за интелектуални и други занимания, а оттам да изостават в живота  -не!
Виждам всекидневно чрез професията си занемарени  деца и какво ще им коства това в съвременния свят.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 21:54 от K.A.G.

# 444
Е, адаш, аз вече уведомих Гугълчето, че съм резервирала места за две внученца в бординг скуул, така че ѝ предоставям точен график кога да ги роди, за да не пропадне резервацията. Още обмислям графика на чинчилата, но като съм готова, ще я уведомя не-мед-лен-но.

КАГ, допълнението ти е без значение. С какво право би се намесила в семейните въпроси на възрастни хора? Децата са техни. Не са твои.

# 445
  • София
Уиш,
Скрит текст:
подозирам, че ще останеш без агнешки чревца, внимавай!

# 446
  • София
Ти знаеше ли, че майка ти планира тази почивка? С такова убеждение оставам, щом е искала да вземе само едното ти дете. И както си го описала, кризисни момент е бил само за снахата
Не, тя и мен ме изненада. Но не се учудвам, че иска само едното дете. Тя си казва, че с малкото не се наема, а пък най - голямото вече не иска да ходи с нея. За тях щяла да измисли нещо друго да ги зарадва, не знам какво. Simple Smile

# 447
За доброто и бъдещето на внуците ми, бих била готова на всякакви войни. Дори със собствените им родители.

Между другото, такива "войни" с безотговорни родители съм водила и докато бях на работа. И хич не ме беше грижа, че не съм от семейството им. Знаеш ли какво е да виждаш как някое дете гледа как другите деца си купуват разни неща от лавката, а то не може? Знаеш ли колко пъти съм  лъгала едно  такова дете в последния ми клас, че аз не съм гладна и   давам току що купената си закуска? Или пък направо  давам левче да си купи хот-дог, защото знам, че много го обича, ама няма джобни. В кутийка  си носи варен картоф, защото няма друго. Не беше ромче, а истинско българче с  майка, която все не могла да си намери работа.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 22:08 от K.A.G.

# 448
Тъща/ свекърва, все на някой е майка и разбирам тревогата по порасналото й дете.
Това с изнемогването много краен вариант ми се вижда. Сигурно има такива екземпляри, но едва ли разумен човек ще вижда как половинката му се скъсва да осигури семейния бюджет, пък той ще лежи от кълка на кълка. Или работещият би търпял дълго...Единият да върти домакинството и да гледа децата си е нелека задача.

# 449
За доброто на внуците ми бих била готова на всякакви войни. Дори със собствените им родители.
Няма по-губеща позиция от тази.

Общи условия

Активация на акаунт