Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 838
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, има светлина в тунела! Smile С влизането в четвърти месец се чувствам все по-добре, вече го няма гаденето и болките в стомаха, енергията ми малко по малко се връща. Дръжте се, още малко остава!

През уикенда споделихме със семейството и беше много емоционално и вълнуващо Relaxed Усещането сега е странно като знаят повече хора. Някакси преди беше нашето нещо с ММ, а сега си стана съвсем официално.

За ниската плацента, при последния преглед докторката каза, че и моята е такава плюс това, че е и прилежаща (вържу канала се намира все още). Предупреди ме, че като тръгне да се вдига и да се приплъзва нагоре това може да доведе до слабо кървене. Не го направи, за да ме плаши, а за да съм информирана и да знам какво мога да очаквам. Според мен това е много важно и лично аз така се чувствам по-добре. Така, че момичета, не се шашкайте, явно за този етап ниската плацента е нещо нормално и в повечето случаи се вдига в следващите няколко седмици.

За почивката, доста ми е тъпо, планирах поне три пътешествия, за едното дори имам самолетни билети, а как исках да видя морето! Но уви, не е препоръчително да пътувам на дълги разстояния, докторката ми каза, не повече от 2 часа на ден път с кола. Пък и аз си го усещам, хич не ми е комфортно като се возя и друса. Така ,че приемам всякакви идеи за интересно място за няколко дневна почивка близо до София Smiley

Maria_Mia, не знам какво те е подразнило в коментарите на shannel. Всяка от нас има някакъв опит, малък или голям, има си свой лекар, светило или не, и също така свое мнение, което може да съвпада с чуждото или не. Тези неща нямат голямо значение. Тук сме свободни да си споделяме преживяванията, пък всеки сам решава кое да вземе пред вид и кое не. За мен е много обогатяващо да разбера през какво преминават другите момичета и съм благодарна, когато споделят. Relaxed

# 106
  • София
Здравейте. Записвам се и аз при вас. До сега само четях. Надявам се, че най-рисковите седмици са минали. Сега съм в началото на 11г.с. Това ще ни е второ дете живот и здраве. Гаденето май попремина. Този път се разминавам без повръщане Blush. Все още ми е доста отпаднало на моменти, но определено от около седмица има подобрение.

# 107
Добре дошла zazu. Simple Smile

# 108
  • Пловдив
Здравейте. Записвам се и аз при вас. До сега само четях. Надявам се, че най-рисковите седмици са минали. Сега съм в началото на 11г.с. Това ще ни е второ дете живот и здраве. Гаденето май попремина. Този път се разминавам без повръщане Blush. Все още ми е доста отпаднало на моменти, но определено от около седмица има подобрение.
Добре дошла с теб вървим заедно и аз съм 11седмица

# 109
Добре дошла с теб вървим заедно и аз съм 11седмица

Добре дошла, аз също вървя с вас и аз съм в 11 седмица Blush

# 110
Здравейте мами , днес бях на ФМ всичко мина много добре бебо е мн добре всичко му е нормално в границите всички органи си ги има и е много палаво чакахме да се поспре за да го гледа доки😃😛 дадох и кръв за БХС резултата ще е готов другата седмица понеже се пращало в София , надявам се и от там резултата да е хубав 🙏🤞 🍀
Успех и на другите мами на , които им предстои същото 🤞🍀
Искам да попитам дали се мажете с нещо за стрии или още е рано ? 🤗

# 111
Здравейте. Simple Smile
Днес бях на преглед- ФМ + БХС. Бебето пак е по-голямо с една седмица. Цели 7 см е. Всичко мина добре. Докторът не видя пола. По едно време като се разшава това бебе, не се спря😀 Изследванията от БХС ще са готови след 10-12 дни. Казаха ми-ако са лоши ще се обадим, ако са хубави-няма🤔🤔🤔 Кантарът на акушерката мери с 2 кг повече🙄  Иии следващият ми час е чаааак за 03.08. Казаха ми и след седмица някъде да започна да пия витамини за бременни, които си избера, но да включват Омега 3. Та се чудя какви да взема?

# 112
С първата ми бременност бях на море в 7месец, беше супер, пътувахме с кола+ферибот и двете ми лекарки казаха, че няма проблем. Сега ще ходим август, когато ще съм в 5м, и без това веднъж месечно пътуваме до София, което отиване и връщане си ми е 6 часа, така че ако се чувствате добре аз лично не виждам проблем. Но всеки преценява за себе си.
Добре дошли на новите мами!

# 113
При вас случвало ли се, по време на секс да ви боли. На няколко пъти ми се случва, а пък съм на преглед чак след 1 седмица. Не казвам общо боли, но някак си определено място, имам чувството че имам рана и като се докосне изпитвам силна болка Sad. И не всеки път боли

# 114
  • Sofia
С първата ми бременност бях на море в 7месец, беше супер, пътувахме с кола+ферибот и двете ми лекарки казаха, че няма проблем. Сега ще ходим август, когато ще съм в 5м, и без това веднъж месечно пътуваме до София, което отиване и връщане си ми е 6 часа, така че ако се чувствате добре аз лично не виждам проблем. Но всеки преценява за себе си.
Добре дошли на новите мами!
И ние ще ходим Август на море в Гърция. Надявам се да са минали неразположенията от първия триместър и да си изкараме хубаво..между 5 и 7 месец е най-яко 😎

# 115
Ние сме на Сандански,в хотел св.Врач имат топъл минерален басейн и аз.....се топнах за 10-15 мин.И като ме хвана параноята и шубето,че не бива така,и звънях на гинеколога.Успокои ме,че за това време не е проблем,но повече  да не влизам не е препорачително.Не е като да не знам,ама нейсе потдадох на изкушението...ама няма се повтори!

# 116
Здравейте момичета, може ли да ми кажете как се казва групата във фейсбук или някоя от вас ако може да ме добави? Ще съм ви много благодарна. Лек и усмихнат ден на всички. Blush

# 117
Kisha, изпрати ми на лични имейла, с който си регистрирана въ Феисбук и ще те добавя.
FBID100004796652257 имаш достъп  до групата.

# 118
  • София
Здравейте, момичета,
и аз да се похваля днес бях на преглед. Бебо вече е почти внушителните 5 см. Grin Източиха ми и 4 колбички кръв, урина, цитонамазка, влагалищен секрет, абе въобще пълна програма. Резултатите - в петък. Иначе моя док няма да ми направи снимката с измерванията за БХС, та ще си питам направо в Майчин дом за преглед. Оплаках се, че гаденето и повръщанто не ми минават и съответно доктора каза, че задължително трябва да си пия вомитусхила в този случай и така. Отново обаче нямаше съответствие между календар и размери. По календар съм в 12 г.с., а бебо отговаря на 11 г.с. + 4 дни, но каквото е такова.
Добре дошли на новите мами! Hug

# 119
Здравейте момичета днес бях на БХС, но чак в четвъртък съм на фетална морфология.... Излязоха резултатите от кръвните изследвания, но до четвъртък все това ще мисля и ми е много притеснено. За това да ви попитам някой имал ли е подобни резултати понеже не са дадени и никакви референтни стойности
Хормонален анализ
Биохимичен скрининг
PIGF (Плацентарен растежен фактор)-30.45pg/ml
PAPP-A-3561.0mIU/l
free βhCG-40.7IU/l

Общи условия

Активация на акаунт