Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 683
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте мами, присъединявам се и аз с термин 3 януари 🤗
Първа бременност, много вълнения и голяма доза страх, как е при вас, решили ли сте къде ще раждате? Simple Smile) И има ли някоя мама която се е насочил към Селената? 🤰🤰🤰
Аз съм раждала там и пак ще бъда там заради доктора ми. Иначе отношението нещо много се е променило.

Аз лично се бях засилила за Шейново, но моята доки работи и в Селена и предпочитам да съм си при нея. А относно болницата как са стайте, на снимките изхлежда новичко, по колко сте в стая?

# 481
Аз ако живеех в София щях да родя в Надежда .Много далеч ми е Sad Sad Sad .Ама какво да се прави ще раждам тук с Бургас.
В момента Надежда ми е на 5 мин.с кола от мен тъкмо реших,че ще си следя бременноста там и намерих лекар по НЗОК.Ще видя ако съм доволна от нея,ще остана ако ли не ще следя и на двете места.За сега гледах пакетите за проследяване на бременност сега ще видя и цената за раждане.Не съм мислила,че може човек да си "купи" спокойствието,но май явно е така.

# 482
  • София
1950 лв. е раждането в Надежда - независимо от вида - естествено или със секцио за здравноосигурени.
Има някакви отстъпки, ако съхраняваш стволови клетки.

# 483
  • София
И аз още не съм решила в коя болница ще е раждането. Много далече ми се струва и има още много дълъг път да извървим до тогава.
Аз съм с пакет ЖК в Щерев.
Ходих и на един преглед в Токуда при д-р Петър Марков (брат е на проф. Марков, който е специалист по фетална морфология).
Основните ми предпочитания за сега са Токуда или Щерев.
Токуда надделява, заради по-големите възможности за грижа за бебето, ако има проблеми.
Все още не съм ходила да видя отделенията. И на двете места има дни на отворените врати.
Майчин дом отпадна, тъй като в началото на тази година, голяма част от по-опитните лекари се преместиха в Токуда.
Преди 20 години раждах в Шейново и не мога да дам добри отзиви. За малко да изпуснат детето. Оставиха ме да пренося над 2 седмици. Имах силни контракции над 20 часа и ме бяха оставили сама в стая и идваха само да ме овикват да не викам много. Аз виках от силните болки- цялата кожа ми беше станала в кръвоизливи от напъните и не можех да получа разкритие дори близо 3 седмици след термина.
Едва, след като най-накрая убедих бившия си съпруг да намери доктор и да плати да се погрижи за мен, се разтърчаха и видяха, че тоновете на бебето се губят. На времето нямаше избор на екип. Ставаше само под масата. За половин час родих, след като платихме. Водите бяха зелени. Цялото бебе се лющеше на огромни люспи от преносването. Много се радвам, че в момента отношението в болниците и условията в тях са коренно различни от тези преди 20 години. Слава богу с баткото всичко беше наред след раждането и порастна голям и умен мъж.

# 484
Като слушам отзивите за повечето болници всички са на мнението по добре си плати, от колкото да чакаш на накого..и аз имам доста време но предпочитам от сега да се насоча за да ми е по спокойно на мен самата ☺

# 485
  • Sofia
Намериха ми лекарка в МЦ Кристал,утре имам час за 18:00 след обяд.Ух,отдъхнах си и вече нямам търпение да стане утре.За раждането,не съм решила нищо четох за няколко болници в София,и се понаплаших.Май си трябва кеш,за да си спокоен,че ще родиш както трябва и да  те настанят в нормална стая.А мами от София какви насоки ще ми дадете,къде е най добре за раждане?Далече сме от там сега ама...
Бих препоръчала окръжна болница, два пъти съм раждала там. Минимална индукция, свободно се разхождаш и не правят епизиотомия на всяка цена.

# 486
А има ли бъдещи мами които ще раждат в клиника Щерев в София? 😊

# 487
Първа бременност, много вълнения и голяма доза страх, как е при вас, решили ли сте къде ще раждате? Simple Smile) И има ли някоя мама която се е насочил към Селената? 🤰🤰🤰
Аз съм раждала там и пак ще бъда там заради доктора ми. Иначе отношението нещо много се е променило.

Аз лично се бях засилила за Шейново, но моята доки работи и в Селена и предпочитам да съм си при нея. А относно болницата как са стайте, на снимките изхлежда новичко, по колко сте в стая?
Да, ново беше и доста чисто. Дезинфекция по два пъти на ден. Но говоря за 2010 година. Стаите са удобни и хубави. Санитарен възел за всяка стая. По две жени вътре. Всеки ден родилките имаха възможността да отидат в детската стая и там да им бъде обяснено как се обгрижва правилно бебето. Храната беше много хубава.
Отрицателен коментар (не пропускам) - изписаха ме с температура 39,3, оказа се грип. Дълго време след това носих последствията от него.

# 488

Да, ново беше и доста чисто. Дезинфекция по два пъти на ден. Но говоря за 2010 година. Стаите са удобни и хубави. Санитарен възел за всяка стая. По две жени вътре. Всеки ден родилките имаха възможността да отидат в детската стая и там да им бъде обяснено как се обгрижва правилно бебето. Храната беше много хубава.
Отрицателен коментар (не пропускам) - изписаха ме с температура 39,3, оказа се грип. Дълго време след това носих последствията от него.

Като кавсякъде, пълно щастие няма 😄 а при кой лекар сте раждала?

# 489
Момичета, има ли от вас със запушен нос? Аз с всеки изминал ден ставам все по-зле Sad не мога да дишам и личната ми каза да слагам Муконазал.

# 490
  • Sofia
Момичета, има ли от вас със запушен нос? Аз с всеки изминал ден ставам все по-зле Sad не мога да дишам и личната ми каза да слагам Муконазал.
Провери и ако е с ксилометазолинов хидрохлорид е вредно по време на бременност.

# 491

Съдържа трамазолинов хидрохлорид. Преди това пробвах с хомеопаични и едни други, ама оправия няма. Става все по-зле.

# 492
  • София

Съдържа трамазолинов хидрохлорид. Преди това пробвах с хомеопаични и едни други, ама оправия няма. Става все по-зле.
Пробвай клеева тинктура със сребърна вода.

# 493
Здравейте мами и аз се радвам да се присъединя, термина ми е 5 Януари. Втора бременност ми е. Раждах в Надежда през 2016г. и съм много доволна от отношението, грижите и условията и отново съм се насочила на там. Ходих на фетална морфология в началото на месеца при д-р Михова. Записах се да си следя бременността на друго място защото в Надежда нямаше свободни часове при лекарите които исках.

# 494
  • София
Нормално е да има лека хрема по време на бременност.
Симптоматиката, която наподобява настинка или грип е често срещана при бременните. Това е така, тъй като се покачват нивата на естроген, което може да причини подуване на лигавиците, включително тези на носната кухина.
Аз също имам и често само си духам носа. Нищо не слагам.

При мен по време на последната ЖК ми пуснаха изследвания за щитовидната жлеза TSH. Оказа се, че моето е  над номрата 6.65 при горна граница 4.2. Нямам оплаквания и забременях много лесно- още първия месец щом решихме. А пише, че при такова TSH е почти невъзможно забременяването. Вие правили ли сте такова изследване? По принцип не обичам да ходя по доктори и от 10 години съм на хомеопатия, но сега покрай бременноста, нямам избор.
Утре съм на ендокринолог, но АГ ми каза, че ще ми дадат изкуствен хормон, което хич не ми се иска да става.

Общи условия

Активация на акаунт