Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 358
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
Здравейте, моля помогнете ми с какво да премахна петна от варовик по дървения ми плот, който е черен и се набива на очи. С какво ли не пробвах и не излиза седи си побеляло.

# 286
В ДМ вече е спрян от внос препарата, а беше много добър.
Докато се наканя да ида и те го спели Joy
Жалко...

# 287
Къпувала съм за няколко лв. и кутия с бял препарат - като прах за пране изглежда, за избелване. Наистина дава резултат, като изсъхнат дрехите.
Преди това с обезмаслител махах, с Вениш не става много добре, падат, но не изцяло.

# 288
Варовик от съдове баба ми махаше с оцет. Накисва се с оцет и вода и се оставят една нощ. Ако не стане - пробвай комбинация оцет и сода, но внимавай да не повреди плота.

Някой да сподели ефикасен дезинфектант, който няма опасност да ме отрови и може да се ползва и за плотове, където приготвям храна? В аптека ли да търся или просто някой битов от магазина?

На колко градуса мога да изпера дрехи, за да съм сигурна, че са умрели евентуални салмонелни бактерии? Не знам дали чист спирт е достатъчно.

(приятелят ми се връща от пътуване със съмнение, че в ресторанта на хотела им е имало лоша хигиена и няколко души са се разболели) Искам да дезинфекцирам всичко, профилактично.

# 289
Варовик от съдове баба ми махаше с оцет. Накисва се с оцет и вода и се оставят една нощ. Ако не стане - пробвай комбинация оцет и сода, но внимавай да не повреди плота.

Някой да сподели ефикасен дезинфектант, който няма опасност да ме отрови и може да се ползва и за плотове, където приготвям храна? В аптека ли да търся или просто някой битов от магазина?

На колко градуса мога да изпера дрехи, за да съм сигурна, че са умрели евентуални салмонелни бактерии? Не знам дали чист спирт е достатъчно.

(приятелят ми се връща от пътуване със съмнение, че в ресторанта на хотела им е имало лоша хигиена и няколко души са се разболели) Искам да дезинфекцирам всичко, профилактично.
Има дезинфектанти за пране. Дали не мернах тази седмица намален в Кауфланд. ..

# 290
При вече сменена дограма сложете прозоречни клапи. Гледам, че при санирането на блоковете по програмата слагат клапи на по-рано сменените дограми. Мои познати са доволни. Клапите им са автоматични, имало и ръчно управляеми.

Забравих, могат да се монтират и над прозорците.
Какви са тези клапи?
По въпроса с влагата ние миналото лято слагахме парно и вътрешна изолация. И зимата ( даже и пролетта )имаше доста конденз по прозорците. И на мен ми казаха, че ит вътрешна изолация става така, ама отиде. Така че следя с интерес за спасяване с влагата

# 291
Кухненските пдч плотове ги почиствам основно с магическа гъба, препарат на Медикс или Чисто за кухни, обезмаслител при нужда, след това минавам за финал със сода бикарбонат. Дъските за рязане от дърво ги покривам със сол на дебел пласт за вечерта. Сутринта ги изплаквам.
За дезинфекция на пране ползвам един немски препарат има го в Метро и в Кауфланд. Даже ми прави впечатление, че при промоция изчезва доста бързо.

# 292
aereco мисля се казваха скъпите клапи.
Срещу конденз и мухъл най-доброто средство е камина в поне една от стаите. Дори да не е запалена, дърпа въздух нагоре. Иначе като е затворена розетката няма добра вентилация. Дръжте вратите отворени, гардероби и шкафове по-далеч от стените, за проветрението е ясно. Има тема за мухъла, там ще получите съвети за влагоабсорбатор, не са евтини, но първия ден още като видите литър-два вода, изсмукани за няколко часа или за една нощ, ще оцените инвестицията. Тежки са, шумят, но вършат работа.

# 293
  • WonderLand
Аз си правя дезинфектант от 1 част 95% спирт, 1 част минерална вода, 10 -15 капки етерично масло  (портокал). С него почиствам всичко в кухнята, включително и плота.

За прането - 95 градуса или дезинфектант  за пране.

# 294
Здравейте, моля помогнете ми с какво да премахна петна от варовик по дървения ми плот, който е черен и се набива на очи. С какво ли не пробвах и не излиза седи си побеляло.
За мен най-добрият препарат за варовик е Pulirapid - син или розов. Уникален е, маха всичко! Ако са много натрупванията, слагам директно, ако не са - разреждам с вода.

# 295
Благодаря за идеите! Не знаех за дезинфектантите за пране, утре ще се снабдя. Иначе аз нормално си дезинфекцирам с лавандулов спирт, дезинфекциращите кърпички, а чистя с обезмаслител основно, пода с препарат за под и само от време на време с разредена белина. Притеснението ми беше, че за по-сериозна дезинфекция това няма да ми стига. "Чисто" още не съм пробвала.

Да не си помислите, че съм вманиачена Simple Smile само ме е страх да не ми се полепят някакви бактерии и вируси от чуждо място.

# 296
Момичета,обезвлажнител дали ще върши работа против мухъл ?
Да. Електрически. Ползваме от няколко години и се родихме.
На ден излиза над литър.

Имаме познати с клапи, няма ефект. Погледни тази тема.

# 297
Момичета,обезвлажнител дали ще върши работа против мухъл ?
Да. Електрически. Ползваме от няколко години и се родихме.
На ден излиза над литър.

Имаме познати с клапи, няма ефект. Погледни тази тема.

Благодаря за темата, ще я прочета и ще споделя и аз опит и информация, че  и мойта борбата с влагата е епична.

# 298
Скоро някой сподели идея за почистване с ориз на съдове.
Реших да опитам за купата на Нутрибулет, защото изглежда много захабена. Снощи сипах около един пръст ориз и залях с гореща вода. Затворих го и след като водата леко изстина разклатих енергично няколко пъти. Оставих така цяла нощ. Днес купата е като нова.
Опитайте, няма да съжалявате.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 08:26 от Пролетно цвете

# 299
aereco мисля се казваха скъпите клапи.
Срещу конденз и мухъл най-доброто средство е камина в поне една от стаите. Дори да не е запалена, дърпа въздух нагоре. Иначе като е затворена розетката няма добра вентилация. Дръжте вратите отворени, гардероби и шкафове по-далеч от стените, за проветрението е ясно. Има тема за мухъла, там ще получите съвети за влагоабсорбатор, не са евтини, но първия ден още като видите литър-два вода, изсмукани за няколко часа или за една нощ, ще оцените инвестицията. Тежки са, шумят, но вършат работа.

А камината от къде дърпа въздух всичко като е напълно уплътнено с пвц дограма?
Наши познати се наложи да си правят специален въздуховод, защото камината им не искаше изобщо да гори. На същия принцип мухлясват баните с пвц врати (ако не стоят отворени), макар че имат аспиратори. За кухненските аспиратори важи същото. Трябва да има от някъде да влиза въздух, че с него да се изкарва влагата от помещенията.
За клапите има много материал из нета. потърсете.

Общи условия

Активация на акаунт