Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 254
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • над кукувичето гнездо
Кърмя на поискване, малкият е на 2+ месеца. Бебето е абсолютно непредвидимо, няма равномерни интервали на хранене, нито предсказуеми часове. Понякога яде на час-час и половина, друг път - на 5-6 часа, наскоро през нощта спа 10 часа. Трябва ли да се опитвам да въвеждам някакъв режим?
Не трябва, особено ако е спокойно, наддава и пълни памперсите от двете страни.
Ако искате обаче, може да пробвате за 4-5 дена да въведете някакъв приблизителен режим, за да видите дали ще ви пасне. Ако не стане, оставете бебето да си показва.

И все пак десет часа ми се струват много заради личния ми опит. Моите нямат такива паузи, хем едното яде на корем от шише. Ама явно все такива бебета ми се падат...

# 541
  • София

И все пак десет часа ми се струват много заради личния ми опит. Моите нямат такива паузи, хем едното яде на корем от шише. Ама явно все такива бебета ми се падат...

Моето от три месечно спи по десет часа нощем...но при последното кърмене додавам и малко АМ и спи много спокойно. Тоест, съвсем възможно си е...вероятно е до бебе.

# 542
Lale.nce,
В сайта се търси по активна съставка.

# 543
Lale.nce,
В сайта се търси по активна съставка.

Активната съставка е колаген (мисля), но и така нищо не ми излиза.. Аз ли нещо бъркам?

# 544
Lale.nce, по моя логика няма проблем, защото Бестифлекс-а съдържа витамин Ц, витамин К2 (за него не знам), витамин Д3 и говежди колаген. Ако ядете телешко варено пак ядете говежди колаген...вярно дозата ще е по-висока де. Проблем може да има ако детето има алергия към кравешки продукти, но ако няма мисля, че е безопасно.
За по-сигурно драснете един ред на някой сертифициран консултант да попитате.

# 545
  • над кукувичето гнездо
Попитайте фармацевта си, лекарят, който ви го е изписал, или педиатъра на бебето.
Колаген едва ли ще е проблем, все пак участва в строежа на немалко тъкани в човешкия организъм. В някои ядливи животински продукти също го има.

# 546
Благодаря ви за мненията. Бебето наддава достя добре - по 1.5 кг на месец, дългата нощна пауза не ме притеснява. А какъв режим горе-долу е подходящ, кърмене на 3-4 часа ли?

# 547
Мен повече ме притеснява аспартама, който е източник на фенилаланин.

# 548
  • София
Благодаря ви за мненията. Бебето наддава достя добре - по 1.5 кг на месец, дългата нощна пауза не ме притеснява. А какъв режим горе-долу е подходящ, кърмене на 3-4 часа ли?

Ами, както бебето реши...моето на два месеца и малко ядеше по-скоро на 2.5 - 3 часа. Сега на 4 месеца на 3-4 часа се кърми. Но всяко бебе е различно.

# 549
Аз също не съм по режимите, синът ми се шегуваме, че е отгледан като свободна кокошка. То и затова още го приспиваме по час вечер. А като кърмаче нещо като режим се оформи чак като тръгна на ясла и то само някои кърмения през деня. Сега с девойката може и да пробвам по-рано, защото така или иначе имаме някаква програма за деня покрай баткото. 2-3 часа и на мен ми се струва по-добре, особено и ако без режим си суче честичко.

# 550
След като се прибрахме от болницата, известно време се хранеше на 3 часа. После започна на 2 часа и до ден днешен, на 7 месеца все така на 2 часа се кърмим Flushed

# 551
Това за 10те минути че са крайно недостатъчно не е вярно.., моето бебе се наяжда за толкова и си спи достатъчно , 3 4 часа и наддава много добре  
Но не всички новородени бебета са вашето. Моето, което се кърмеше, висеше почти по час. Трябва да се гледа бебето, а не часовника.

Коментара ми беше по повод този на ваня , която категоризира 10 минути като крайно недостатъчни , за това дадох пример , иначе сте права

# 552
  • Варна
Моля за съвет: имам проблем със зърното на едната гърда. Боли от няколко дни. От снощи забелязах, че има вдлъбнати навътре отстрани в основата му, където започва ареолата. Тази сутрин има жълта коричка като забрало. Не е бяло като при тези запушено блистери. Мажа с лансинох, но май трябва друго. Какво е според вас това?

# 553
Не знам какво е, но може да ви погледне лекар и да пуснете микробиология, щом изглежда да не е наред.
Знам, че понякога има гъбички на зърната и това причинява болка, но не знам как изглежда.
Огледайте устичката на бебето за бял налеп.

# 554
  • Варна
А на какъв лекар трябва да ида?

Общи условия

Активация на акаунт