С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 160
  • 800
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Според мен приниципът "внуче по всяко време на разположение на бабата" е нож с две остриета, защото като го има в едната посока, трябва да го има и в обратната, а все пак и бабата е човек и има право на лични планове  и удобство.
Ако визираш моя коментар да кажа, че и трите си деца съм отгледала/гледам без помощ от бабите, защото все още са работещи. Така че и натрисания много нямам. Но мен ме дразни, че бабите все не намират време за внуците, от което си мисля, че страдат и двете страни.

# 151
  • София
Защото най-вероятно те ще са на работа докъм 5-6, ще вземат детето от ясла/детска/училище и ще идат някъде тримата, после ще се приберат чак вечерта. Кога точно би успяла бабата да прекара пълноценно време с внучето?

Аз тази драма не я разбирам, може би защото дори собствената си майка бих попитала кога е удобно да мина да я видя, по повод или без. Абсолютно нищо обидно не виждам да се пита “Вкъщи ли сте, удобно ли е” и тн. Естествено, че бабата ще си види внучето, ще му се порадва, ще му даде подарък. Какво пречи това да е в първия възможен неработен ден, когато ще може да отиде през деня, не вечерта, и да му се порадва нормално?

Започвам да разбирам откъде идват неразбирателствата. В голяма част от казусите все си казвам, че са битовизми, все ми се струва, че младите са твърде наострени. Но като виждам, как доста хора считат, че те и техните желания са в центъра на вселената, ми става ясно как се получават драмите. А колко по-лесно е да се комуникира, да се пита, да се правят планове заедно, а не самосиндикално и тн.

Доколкото си спомням, фактите са следните- свекървата се обажда че ще тръгне към града в който са младите и ще пристигне към 9 вечерта, защото на другия ден е РД на детето.
Работен ден е, но е РД и не виждам кое дете, че и кой нормален възрастен, не би предпочел да не ходи то на детска градина, а да остане с баба си вкъщи, да се видят, да го почерпи, ако щеш, и да си тръгне, щом ще им пречи на плановете.
Само че, за да стане това, трябват нормални човешки отношения, които явно, тук няма.

Тук няма и елементарно уважение- да вдигне не снахата, синът да вдигне телефона няколко дни по- рано и да каже на майка си, че не иска да идва, а ще я уведомят кога ще я приемат да връчи подаръка и да я почерпят.

# 152
  • при късмета
Дали пък детето няма да иска да се повесели в градината с децата, а не да е само с баба си цял ден на рождения си ден?
Обаче нямат никакво значение предпочитанията нито на рожденика, нито на родителите му, целия свят трябва да се върти около едната баба, разбира се свекървата

# 153
"Работен ден е, но е РД и не виждам кое дете, че и кой нормален възрастен, не би предпочел да не ходи то на детска градина..."

Ами ... всяко? Да не си занесе торта в градината и да се повеселят, ами да кукува цял ден с пенсионерка? Която ще се изтърси в 9 вечерта, при положение, че хората са били на работа и на другия ден пак са на работа? Да спи в къщи?! Пффффф....

Вие старите хора, НАИСТИНА ли си мислите, че сте по-приятна компания от останалите деца?! Наистина?!

# 154
  • София
Не всяко. Моето би предпочело да е болно, отколкото на градина. А пък с бабите си е на седмото небе. В градината торти не са разрешени, само опаковани боклуци може.

# 155
Не всяко. Моето би предпочело да е болно, отколкото на градина. А пък с бабите си е на седмото небе. В градината торти не са разрешени, само опаковани боклуци може.

Явно не е в подходящата градина, щом предпочита да е "болно". Или има някакви други проблеми. Които не е лошо да решиш, вместо да списваш форум ... Липсата и избягването на детски социален живот не е много за хвалене.

# 156
  • София
Синът ми се радваше на празненството в градината - беше най-важният в този ден.

# 157
  • София

Явно не е в подходящата градина, щом предпочита да е "болно". Или има някакви други проблеми. Които не е лошо да решиш, вместо да списваш форум ...
О, я у лево, от всичко разбираш значи. Твоите обобщения и писаници хич не са ми в графата "полезни мнения". Във форума ще пиша кокото си искам, напук на такива вечни разбирачи като теб!

# 158
Нормално е да се радва, ако не е аутсайдер и има приятели.

Анна - естествено, че ще правиш, каквото си искаш. Ама обърни малко внимание и на това дете. Малко. Не чак да ти пречи, да си правиш, каквото искаш ...

# 159
  • София
Вие старите хора, НАИСТИНА ли си мислите, че сте по-приятна компания от останалите деца?! Наистина?!
А ти наистина ли смяташ, че всички деца задължително  цъфтят от щастие в ДГ, където ходят всеки работен ден през годината, без 1 месец? Заради която трябва да стават рано и т.н. Ти всичките си колеги ли харесваш?
Ако на детето му харесва, бих го оставила дори със свеки, стига да не заплашва здравето му (с алергени например).
Децата са различни, зависи и с какви ще попаднат в група, а в София изборът къде да ходи детето ти на ДГ струва от 500 лв. нагоре месечно.

# 160
  • София

Ти наистина ли си мислиш, че щом мразиш всичко и всички, си представителна извадка на младите хора?
И на малките деца?
Наистина?!

Аз написах за себе си- няма да се вдигна от един град в друг, за да честитя РД на когото и да било- не внуче, не куче, не снаха.
Освен ако не ме поканят специално и настоят, защото имат нужда нещо да им помогна.

В този казус имаме създаден стереотип от предни години- детето не навършва 1 годинка.

Така че, ако възмутената снаха беше поне малко коректна, би написала как са процедирали предните години и дали обаждането на бабата, че тръгва, не е " отработено" действие, приемано за нормално до миналата година?

Вече питах защо не са ѝ се обадили дни преди събитието, за да ѝ кажат че има промяна в начина на празнуване и тя да не идва?

Само че, няма кой да отговори, защото да си прост с претенции е лесно, особено когато ти липсват първите 7 години, а да проявиш елементарна интелигентност- трудна работа.

# 161
  • при късмета
Моя също не обичаше да ходи на градина, но обичаше рождените дни и неговите и на другите деца. Деня протича различно.
В нашата градина също не можеше торти и правех картонена.
Скрит текст:

Продължих и в у-ще, защото децата много ѝ се радваха. Може да сложиш в нея каквото поискаш и каквото е подходящо според условията, кутийките се отварят.
Но каквито и да са нашите деца, няма значение. Абсурт, изобщо не допусна възможността детето да иска нещо друго, категорично заяви, че щяло да се радва да е с баба си. А може и да не е така. Не допусна дори да се вземе предвид желанието на детето, камо ли да е различно. Това е абсолютна проява на интелигентност, изобощо да няма спор

# 162
  • Варна
И аз в отбора на Салсиша. Моето дете ходи с голям кеф на градина и ако й кажа, че ще пропусне да отиде точно на рождения си ден, ще ме линчува. За нея е много важно тържеството там, пеят специални песни на рожденика, танцуват, черпят се, честият си, абе внимание отвсякъде. Този ден (специално празника в градината) тя си го чака и планира цяла година, а най-голям кеф й е да раздаде почерпките и всяко дете да й честити. 1-2 седмици предварително пазаруваме за торбичките с лакомства и тя взима дейно участие. Толкова не се радваше даже на партито в детския клуб, където получаваше подаръци.

Така че не обобщавайте с лека ръка. Много деца има, които биха предпочели да отидат на градина на празника си.

# 163
Всичко е така,всеки според мераци прави нещата.
Не стана ясно бабата дали само сондира и е лесно да се разберат или се натресе нежелана в работен ден.

# 164
Според мен приниципът "внуче по всяко време на разположение на бабата" е нож с две остриета, защото като го има в едната посока, трябва да го има и в обратната, а все пак и бабата е човек и има право на лични планове  и удобство.
Кой тУй нЯщо?    Smile
Няма такова нещо.Бабата не е човек с лично свободно време.
Днес, разхождайки се в парка и вървейки бавно след майка с дете-около 5-6 годишно, бях слушател на следното:
Майката говори по телефона, явно с приятелка и уговарят среща.
"....Кажи на баба й да дойде да я гледа за 2-3 часа, да се видим.(отговор отсреща).
.....Ама как не ще, бе!Всяка баба иска да си гледа внуците, даже е длъжна, каква друга работа има по цял ден....!" (отговор отсреща).
....Я й кажи да не се прави на интересна, а да се качва на рейса и да идва, че имаш работа да вършиш."
После ги задминах и вече не чувах...ама и чутото ми беше достатъчно, за да разбера, че стана ли баба, явно с личния ми живот е свършено.    Smile
Имам право само да плета чорапи до къкрещата тенджера и да чакам височайшето обаждане от снахите.

Общи условия

Активация на акаунт