С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 184
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
  • при късмета
Да, човек не трябва да се самопоканва. Но пък при положение, че живее в друг град и детето има РД, има известно оправдание.
Ма ко, само не ме убеждавай, че тъщата не е знаела от дъщеря си, че няма да правят РД.
Никого в нищо не убеждавам. Абсурт се опитва да убеди всички в твърдения, които прави от името на другиго, не основаващи се на нищо.

За мен казуса е следния. И двете баби са поставени при равни условия, едната обаче напира да стане както си го представя. И изобщо не съм изненадана, че е свекървата

# 181
И къде прочете, че напира да стане на нейното?
Питала е, отказали са ѝ.
Егати и драмата.

# 182
  • волно калдъръмче
Аз питам дали ще е проблем, ако не звънне на самия РД. А и какво като е звъннала предишния ден?
Искала е да присъства на РД на внучето. Съмнявам се да е дошла все пак, след като ѝ е било обяснено, че с нея ще се празнува в друг ден.
Ама как ще иска, бе?! Да не му е майка, че да иска нещо. Тя не знае ли, че трябва да си мълчи и да чака да я поканят?

# 183
  • при късмета
Ти ще питаш ли предния ден, преди РД? Малко е закъсняло, според мен.
Ако само ще пита и евентуално ще пътува от друг град, дори да не са ѝ се обадили предварително, не е ли по-редно да пита няколко дни преди това? В последния момент си е натрисане, независимо дали осъществено или опит за такова.

# 184
  • София
За мен казуса е следния. И двете баби са поставени при равни условия, едната обаче напира да стане както си го представя. И изобщо не съм изненадана, че е свекървата
Напротив. Щерката се чува с майка си: Майко, ние РД няма да правим, да знаете.
Мъжът не се чува със своята, просто защото не говорят всеки ден. И после: Ауу, свеки как смее дори да си го помисли.

За протокола: имам свеки, която не кани, само ходи по гости. Да не решите, че не зная за какво става дума.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 15:31 от Cuckoo

# 185
Ти ще питаш ли предния ден, преди РД? Малко е закъсняло, според мен.
Ако само ще пита и евентуално ще пътува от друг град, дори да не са ѝ се обадили предварително, не е ли по-редно да пита няколко дни преди това? В последния момент си е натрисане, независимо дали осъществено или опит за такова.
Може да се е надявала да ѝ се обадят те. Например сина ѝ можеше да й звънне и да я уведоми за плановете им.
За какво натрисане говориш?
Не е звъннала на вратата. Звъннала е по телефона да пита.
Но щом е свекървата значи е нагла и натрисаща се.

# 186
  • при късмета
Напротив. Щерката се чува с майка си: Майко, ние РД няма да правим, да знаете.
Мъжът не се чува със своята, просто защото не говорят всеки ден. И после: Ауу, свеки как смее дори да си го помисли.

За протокола: имам свеки, която не кани, само ходи по гости. Да не решите, че не зная за какво става дума.
Айде и ти със свободните съчинения. Къде ги четете тези работи, явно сме в различни теми.

Предположения могат да се направят хиляди, но да се твърди нещо от името на авторката е глупаво.

# 187
Предположенията да оставим на теб. 😉😜

# 188
  • София
Сериозно ли човек трябва не само да звънне и не-покани някого на несъществуващо тържество, но и да уведомява бабата ако нещата няма да станат както тя иска?

Съвсем сериозно, ако тази година няма да стане тържеството както миналата и по- миналата, е нормално да звъннеш на човека и да му кажеш.
Както и да го извърташ, интелигентният и възпитан човек го прави.

# 189
  • София
Айде и ти със свободните съчинения. Къде ги четете тези работи, явно сме в различни теми.
Предположения могат да се направят хиляди, но да се твърди нещо от името на авторката е глупаво.
Четем 13 години във форума и между редовете.
Ти предполагаш, че бабите са при равни условия. Аз предполагам, че не са. Коя е по-права и защо?
Силно подозирам, че жената е споменала пред майка си РД и как ще се празнува поне месец по-рано. Аз или ти може да не сме такива, но говорим за мнозинството, и то от собствения ни пол.

# 190
Разправяла ли съм ви как моята свеки звънна в родилна зала, а след това уведоми цялата рода, че съм родила. Ми не беше много приятно, аз самата не бях съобщила още на таткото, че съм родила, буквално бях още на магарето. Но след толкова години гледам на това със смях и от някаква добра страна, уж.
Понякога се прекрачват някакви граници. Има моменти, в които възрастният човек трябва да поеме въздух, да стисне зъби, ако е нужно, и да отстъпи главната роля на друг- дете, снаха, внуче. Много хора волно или неволно не узряват за това и се излагат зверски, и са много неприятни.
Има значение бабата как е звъннала, какво е казала и т.н. Извадено от контекст е едно, но в контекст е друго. Те си знаят човека и защо му се дразнят.

# 191
И аз смятам , че в случая свеката не е знаела кое и как , и е  предложила този вариант , за да не излезе , че няма отношение към празника на внучето.  Все си мисля , че ако в детската градина се прави РД ежегодно , тя няма да лъсне да седи сама в апартамента, за да връчи на закуска подарък и да е главната баба. Очевидно е ,че младите не и се обаждат много и е била абсолютно неинформирана. Пък и , на снахата е звъннала , а не на сина си. Това пак си е уважение-да попита.
Има я тук някаква предистрория , не е току така. Защото иначе не е никакво оплакване само по себе си това.

# 192
HAPPY, вашата баба да не е медицинско лице? На една приятелка е, и направо кърти с изпълнения, като едно от тях е точно от родилното.

# 193
  • София
Разправяла ли съм ви как моята свеки звънна в родилна зала, а след това уведоми цялата рода, че съм родила. Ми не беше много приятно, аз самата не бях съобщила още на таткото, че съм родила, буквално бях още на магарето. Но след толкова години гледам на това със смях и от някаква добра страна, уж.
При мен за второто раждане акушерката звънна на колега на ММ, тъй като той ни свърза с нея и има телефона му. Аз докато помоля за моя....Не й се сърдя, голяма работа.
 За първото - още нямаше мобилни у нас, но лекарката беше позната на майка ми, та от мястото на събитието първа разбра майка ми

# 194
Аз питам дали ще е проблем, ако не звънне на самия РД. А и какво като е звъннала предишния ден?
Искала е да присъства на РД на внучето. Съмнявам се да е дошла все пак, след като ѝ е било обяснено, че с нея ще се празнува в друг ден.
Ама как ще иска, бе?! Да не му е майка, че да иска нещо. Тя не знае ли, че трябва да си мълчи и да чака да я поканят?
На внучето си ли е майка?

Общи условия

Активация на акаунт