Роднини на гости!

• 33 327
  • 587
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Сериозно, какво пречи да се направи така? Тя не е казала "Не идвайте" или "Не се виждайте", нито дори "Вижте се за по-кратко". Тя иска да е на спокойствие и да няма чужди хора (визирам гостите на гостите) в дома й. Не е някакво огромно изискване.
Защо наистина не си е взел отпуска? Щом толкова иска да е със сестра си постоянно за тези 2 седмици? И кое ще му накриви на шапката да идат с нея и племенниците някъде на почивка половината време, че това да е "компромис" за него? Това би следвало даже да е награда - почивка с любими хора. Лято е, времето е хубаво, всички излизат в отпуска по това време. Или поне петък/събота/неделя да ги заведе някъде? Да даде възможност на жена си да презареди на тихо и спокойно. 

Тя не е казала, че не ги иска вкъщи, но точно затова пусна темата- да се оплаче, защото не е толкова нагла да му вдигне скандал на него..
Не защото И гости си канят, а защото са дошли и отседнали у тях, вместо в апартамента.
За другото- което го описваш и ти като в турски сериал, преди да повърна от меда и шекера- ела на себе си.
Те идват да правят ремонт, явно, щом не са запрашили на море или планина.
Братът е безумие да си вземе отпуската, за да ги придружава, къде- по улиците на родния им град?
И що за семейство ще е това, ако той си вдигне чуковете с кака на почивка, а зареже жена си вкъщи? newsm78
И вместо да се разнообрази и тя, да презарежда сама като куче вкъщи?

# 526
Сашито дойде да разтовари малко негативните емоции от зълвата, които я тровят от години, а вие се натоварихте ли, какво стана. Много се разпалихте. Зълвата сигурно вече си замина.

# 527
Хохохо, ще дойдеш на мойта за странното за съпруг поведение.
Аз, като съм цял ден с хора, не бих казала, че още хора са ми начин на презареждане, мерси. Авторката може да презареди със своята рода - по метода на половинЪТ.
Абе, откакто една потребителка обясняваше как цял живот е делила стая и квартири със сестра си, и сега съжалява, че няма да са двете с мъжовете и децата си пак под един покрив, защото със сестричката са наистин много близки - вече никакви изяви на 'здрава' братско-сестринска обич не ме учудват в тоя форум за съпруги и майки.

# 528
Ами това е въпрос на темперамент и мъжа на Саши (щом е решил да обвърже трайно живота си с нея) би следвало да го съзнава. МП поживя известно време в един апартамент с майка ми, но аз категорично не бих могла да направя същото с техните. Няма хора, които да са съвсем на едно по всеки въпрос.

Права си, ама защо не измисли компромис и за себе си- да поживееш половината време ти при родителите на милото?
Или, на чуждото дупе и сто компромиса са му по мярка? Simple Smile
С какво моите примери създават дискомфорт на някой от участниците? Докато за мен би било огромен дискомфорт да живея 6 месеца с родителите на МП щом трябва да се прави сравнение.
Сериозно, какво пречи да се направи така? Тя не е казала "Не идвайте" или "Не се виждайте", нито дори "Вижте се за по-кратко". Тя иска да е на спокойствие и да няма чужди хора (визирам гостите на гостите) в дома й. Не е някакво огромно изискване.
Защо наистина не си е взел отпуска? Щом толкова иска да е със сестра си постоянно за тези 2 седмици? И кое ще му накриви на шапката да идат с нея и племенниците някъде на почивка половината време, че това да е "компромис" за него? Това би следвало даже да е награда - почивка с любими хора. Лято е, времето е хубаво, всички излизат в отпуска по това време. Или поне петък/събота/неделя да ги заведе някъде? Да даде възможност на жена си да презареди на тихо и спокойно. 

Сега, ти не ги разбираш тия работи...Българите имат традиции в посрещането на гости.Нормално е да се самопоканят роднините ти с ''Ще наминем довечера'' и ти да отговориш -  ''ЕлатЕ, елатЕ повече, колкото повече - толкова по-добре. Разполагайте се като у дома си. Останете колкото искате. Довечера кат легнат децата шА разпънем софрата, шА Апнем, шА пийнем...'' Идилия. Под музикалния съпровод на ''Седнали ми скъпи гости на трапези шестореди'' гостите пийват и апват и викат ''Ама немаше нужда..."

# 529
  • София

Сега, ти не ги разбираш тия работи...Българите имат традиции в посрещането на гости.Нормално е да се самопоканят роднините ти с ''Ще наминем довечера'' и ти да отговориш -  ''ЕлатЕ, елатЕ повече, колкото повече - толкова по-добре. Разполагайте се като у дома си. Останете колкото искате. Довечера кат легнат децата шА разпънем софрата, шА Апнем, шА пийнем...'' Идилия. Под музикалния съпровод на ''Седнали ми скъпи гости на трапези шестореди'' гостите пийват и апват и викат ''Ама немаше нужда..."

Ти пък, като не си българка вече, какво ти пука българите какви традиции имат?
И като не можеш вече да се изразиш  бездиалектно, що се пънеш, вместо да ни заплюеш генерално?

Много ги обичам тия- чуждопоклонниците, които с облъчен поглед и идиотския възглас " уау", боготворят всичко чуждо.  Mr. Green

# 530

Ти пък, като не си българка вече, какво ти пука българите какви традиции имат?
И като не можеш вече да се изразиш  бездиалектно, що се пънеш, вместо да ни заплюеш генерално?

Много ги обичам тия- чуждопоклонниците, които с облъчен поглед и идиотския възглас " уау", боготворят всичко чуждо.  Mr. Green

Не се чувствай длъжна да ми отговаряш след всеки мой пост. Въпреки, че те напъва отвътре да си експерт във всяка тема в ''Семейни отношения''. Всеки трети пост е твой...

# 531
Не разбирам защо реши, че са дошли да правят ремонт. Тя написа, че попринцип си идват всяка година за по 15 дни. Ти изписа толкова за тази братско-сестринска обич, а сега се оказва, че не идвала заради това, а за да си избере плочките.

# 532
  • Варна
Да бе, не можела сестрата да отседне в нейния апартамент щото бил ремонт! Ама явно няма проблем да отседне в неговия, който също е в ремонт! И каква е разликата между двата? Бас хващам, че не е присъствието на обичния брат, който, както се установи, далеч не й липсва толкова много понеже го вижда поне 3-4 пъти в годината. Разликата е, че на едното място има  така да се каже "обслужващ персонал".

# 533
  • София
Скрит текст:
Ами това е въпрос на темперамент и мъжа на Саши (щом е решил да обвърже трайно живота си с нея) би следвало да го съзнава. МП поживя известно време в един апартамент с майка ми, но аз категорично не бих могла да направя същото с техните. Няма хора, които да са съвсем на едно по всеки въпрос.

Права си, ама защо не измисли компромис и за себе си- да поживееш половината време ти при родителите на милото?
Или, на чуждото дупе и сто компромиса са му по мярка? Simple Smile
С какво моите примери създават дискомфорт на някой от участниците? Докато за мен би било огромен дискомфорт да живея 6 месеца с родителите на МП щом трябва да се прави сравнение.

Joy Разсмя ме.
Имаше го този момент, да. Добре че, вече не е така. Поне около мен.
Даже най-накрая и майка ми е отрязала едни навлеци преди няколко дни.

# 534
  • София
Да бе, не можела сестрата да отседне в нейния апартамент щото бил ремонт! Ама явно няма проблем да отседне в неговия, който също е в ремонт! И каква е разликата между двата? Бас хващам, че не е присъствието на обичния брат, който, както се установи, далеч не й липсва толкова много понеже го вижда поне 3-4 пъти в годината. Разликата е, че на едното място има  така да се каже "обслужващ персонал".

Я, нещо ново се появи- "обслужващ персонал"!?
Къде го видя в картинката?
Авторката и мъжът ѝ са по цял ден на работа.
Прибират се привечер и както самата тя сподели, не го играе домакиня.

Що се отнася до ремонта- явно, апартаментът на брата не е в толкова ремонт, щом са отседнали там- никой няма да се завре, че и децата си между баките с боя и боклуците.
Да не говорим как бременна би понесла миризмите.

Гугълче, за каквото и да са дошли, правят го всяка година, а от 3 години момата ги пустосва зад гърбовете им.
И да, ако не се обичаха, нито те щяха да идват, нито той да ходи да се виждат.
Може и плочки да си избират, както и леглата да изхвърлят- на теб ли да обяснявам как се прави основен ремонт?
Как ще го извършат, кой ще го движи- това са си техни отношения, но ако авторката има грам мозък- а тя показва че го има, като не си отваря устата и не тропа с краче- ще помага дори, за да стане ремонта и догодина да акостират там.

# 535
  • Варна
Ами да, щото съм сигурна, че сестрата нито пазарува, нито чисти, нито готви. Иначе авторката би го споменала.  Съществен момент е. Ако бъркам, моля за извинение.

# 536
  • София
Скрит текст:

Я, нещо ново се появи- "обслужващ персонал"!?
Къде го видя в картинката?
Авторката и мъжът ѝ са по цял ден на работа.
Прибират се привечер и както самата тя сподели, не го играе домакиня.

Що се отнася до ремонта-
явно, апартаментът на брата не е в толкова ремонт, щом са отседнали там- никой няма да се завре, че и децата си между баките с боя и боклуците.
Да не говорим как бременна би понесла миризмите.

Скрит текст:
Гугълче, за каквото и да са дошли, правят го всяка година, а от 3 години момата ги пустосва зад гърбовете им.
И да, ако не се обичаха, нито те щяха да идват, нито той да ходи да се виждат.
Може и плочки да си избират, както и леглата да изхвърлят- на теб ли да обяснявам как се прави основен ремонт?
Как ще го извършат, кой ще го движи- това са си техни отношения, но ако авторката има грам мозък- а тя показва че го има, като не си отваря устата и не тропа с краче- ще помага дори, за да стане ремонта и догодина да акостират там.

Виж сега, къде щели да почиват и дивеят децата не сестричката не е проблем на Сашка, че да ги мисли или приютява. Майка им на тия деца, като ги е помъкната в БГ, знаейки прекрасно каква е обстановката в апартамента й, да си е направила сметката, без да притеснява роднини и семействата им. Ако толкова не може да се живее в нейния ап., да отиде у майка си, на квартира или на хотел - опции бол. Ремонта на сестринския апартамент също не е проблем на Сашка и няма нужда да се занимава с него при условие, че си има собствен ремонт, ходи на работа и е бременна. Преспокойно сестрата може да си наеме човек или фирма, които да извършват "надзор" на ремонта и да й предлагат плочки, талекст и т.н.
А когато имаш гости, които също си поканят гости има и деца в картинката - няма как да не пуснеш прахосмукачка, да минеш с моп-а, да миеш съдове и да си подредил домът, така че не ми разправяй как могат да ти превърнат дома в хан за 2 седмици и всичко да е под конец от самосебе си.

# 537
  • София
 "Ако толкова не може да се живее в нейния ап., да отиде у майка си, на квартира или на хотел".
Как да отиде у майка си, когато и майката е в същата чужбина и когато се прибира отсяда и тя в този прославут апартамент?

# 538
Апартамента може да е на името на момчето,
но да има учредено право на ползване на майка му.
А когато имаш гости, които също си поканят гости има и деца в картинката - няма как да не пуснеш прахосмукачка, да минеш с моп-а, да миеш съдове и да си подредил домът, така че не ми разправяй как могат да ти превърнат дома в хан за 2 седмици и всичко да е под конец от самосебе си.
Тези "гости" в техните домове не чистят ли?
Предполагам си чистят, даже са в помощ на домакинята, която е ежедневно на работа.
Авторката е написала частичен ремонт, не разполагат с всички стаи.
Явно една стая е в ремонт. Не можаха ли да го отложат след като си тръгне сестрата?
За ремонтите не трябва ли да присъства някой от собствениците, т.е. отпуска?
Сестрата до сега е помагала на брат си, в близки отношения са.
Не се знае и занапред как ще се развиват нещата.
Не е хубаво да се цупите за 15 дни веднъж в годината.
Радвайте се и споделяйте положителните емоции на съпруга Ви.  Hug
Бременността Ви е начална и не е проблемна, за да я ползвате като оправдание.

# 539
''До три дни миризмата на риба и гости става непоносима.'' - Бенджамин Франклин

Общи условия

Активация на акаунт