Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 860
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моя мъж се казва Олег и не виждам нищо лошо, че детето ще е с презиме Олег, даже много ми допада. Въпрос на вкус Wink

# 136
Деси,точно за теб се сетих 😬
А ще за пазители презимето т.е второто име ще е Олег или Олегов?

Аз до някаква степен съжалявам,че не записах името на синът да е Любомир Иванов,а традиционно Любомиров Иванов.
Но това все още е много странно за повечето хора,не е типично за нашите ширини.

# 137
  • София
Да второто име ще е Олег, и фамилията ще запазим на мъжа ми, няма да взимаме неговото бащино, та ще стане Калин Олег Симеонов. И ни харесва как се получи, пък и не съм фен ние да сме с една фамилия, детето с друга.. Аз също съм с фамилията на баща ми. Резервата ни е Борис Олег Симеонов, но просто свикнахме да го Калинкаме хаха.

# 138
Добре звучи.
И двете имена са много хубави. Wink

# 139
  • София
Деси, без лоши чувства го казах Simple Smile Както казваш ти - въпрос на вкус. На нас ни харесва традицията децата да имат наставката -ов към бащиното си име и винаги точно за Олег съм си мислила. Калин и Борис и на нас ни харесват много и отговарят на всичките ни изисквания даже Simple Smile

А като сте избрали имената споделяте ли ги с роднини и приятели? Ние на никого не казваме и решихме, че след раждането ще споделим чак, защото докато мислехме, че чакаме момиченце аз много се бях запалила по името "Елена" и всеки се изказваше негативно. Все грозни или глупави Елени познавали, много масово било... После за момченце - "Ивайло", това пък било име на предател... Еййй! Затова решихме, че първо ще се запознаят с бебето и после ще разберат името му, така се надявам шансът да мрънкат да е минимален.

# 140
  • Варна
Нашето момче ще е Виктор.Винаги съм харесвала Габриела и Виктор като имена.Дъщеря ми точно така я кръстихме Габриела, сега живот и здраве и Виктор ще си имам.За момиче така и не се спрях категорично на име за всеки случай, но имам 2-3, които ми харесват и ако нещо има грешки ще се мисли от тях.Иначе бебо не го наричаме още по име, като се роди, тогава ще почна.За сега е бебо, ритльо и т.н.. Grinning

Щерката на никого не е кръстена, името ѝ означава крепост Божия и си дойде съвсем на място предвид това, че имах разни проблеми със зачеването и т.н..А Виктор винаги ми е било любимо мъжко име, за късмет се оказа и че свекърът се казва така.Не е планирано да е на него кръстен, но пък дядото ще се радва.
При нас бащиното ще е както е на дъщеря ми с наставка "ов", за момиче ми звучи странно да е иначе, а сега искам и двете да имат еднакви презиме и фамилия.Фамилното ще е от името на дядото.Дъщерята също е така, защото много повече пасва на другите ѝ две имена.Отделно в рода на мъжа ми си имат нещо като традиция така да записват децата и всичко си дойде идеално.

Включвам се в за залъгалките - с дъщеря ми се запасих с 3-4 такива, а тя изобщо не е ползвала, кърмена е и не прие никакви залъгалки.Затова сега ще си купя само една и ще видим дали изобщо ще иска.Хич не държа да ползва такива неща, но държа да подчертая, че дъщеря ми не е смукала пръсти изобщо.Иначе ако си смуче пръстите, залъгалката е много по-малкото зло.
За лигавниците - моята дъщеря не се е лигавила изобщо  не сме ползвали лигавничета, освен когато я захраних вече на 6м., т.е. само при хранене сме ползвали.Предполагам, че не се е лигавила, защото късно почнаха да ѝ излизат зъбките / на 11м. първите/.Общо взето като цяло с малки изключения не ги усетихме прословутите зъби както са повечето бебета.Много се надявам и второто да е така.Ако пък излезе някое дето се лигави, ще си взема точно такива лигавничета бандана, харесват ми как стоят.

За покупките и аз още нищо не съм купила, ама съвсем нищо.Ще почна след месец.Ще си направя един списък да не пропусна нещо.Помпа за кърма имам една, ама трябва да ѝ се сменят силиконовите части и не знам дали се продават само такива нови.Ако не се продават просто ще си купя нова помпа.Моята е ръчна на Авент и ми вършеше работа в първите месеци.
Иначе разполага с кошара дървена и матрак, със спално бельо също, както и с няколко чувалчета, които ще ползвам като почне бебо да се отвива.
Имам хубава вана със стойка, стерилизатор също имам, даже имам термочанта за шишета/ която почти не съм ползвала/.
Горе-долу това имам.
Остават като по-големи покупки - количка със столче за кола, за каката ново легло и спално бельо за нея/ тя спи в кошатата трансформирана като легло за юноши/, повивалник, аспиратор за нос на Бейбивак, нов термометър и то за чело искам да бъде, хавлийки за къпане, шезлонг, бебефон, играчка за над леглото и някаква за количката, естествено всякакви дрешки.Стол за хранене чак като наближи да захранвам, сега е рано за него.
Общо взето това е +/- още няколко неща.Останалото ще допълвам в движение.

# 141
Лаленце, на никой не сме казали името. Като се роди, ще го разберат 😀 а това с изказванията на хората наистина е непрятно. Хората харесват различни имена. На мен Елена и Ивайло ми допадат, но и да не ми харесваха,не бих си позволила да изкоментирам пред бременната, дори и да е шантаво име. Все пак родителите преценят как да си кръстят детето.
При нас се получава добре с -ова с името на бащата и ще носи нашата фамилия.

# 142
Аз направих грешката да ги споделя с майката на ММ.
Сега всички негови роднини и даже хора,които непознавам знаят ако е момче или момиче как ще се казва. Много се бях ядосала.
Защото тя ме помоли да и споделя,е не бях очаквала,че и тя ще ги споделя.
Даже до преди дни си държах на мнението,че колкото и да ми харесват няма да са те.
Та моето мнение не казвайте. Аз сега съм решила,че докато невляза в 9месец няма да им кажа пола. За да не знаят кое име ще е .

# 143
Моята дъщеря няма бащино име, само име и фамилия.
Аз харесвам имената Андрей и Виктор, но може би в италианските им варианти Андреа и Виторио. Андреа обаче е много популярно тук и това ме спира сякаш, ще ми се да е не е прекалено използвано. Друго, което ми харесва е Тимотео, но имам цял списък, тъй като всеки ден съм на различно мнение..

# 144
По-добре не споделяйте на какви имена сте се спряло с роднини и приятели.
Всеки си прави някакви асоциации и почват да се изказват без някой да им е търсил мнението.
С първото дете не казах до края,понеже точно това очаквах,с и името на синът ми е една идея по-особено Самуел от традиционното СамуИл.
Означава “Измолен от Бог”.
И си представям какви коментари щях да чуя,само да се изнервя.

Сега сме се спряли на Виктор

# 145
  • Варна
Аз не крия името, ако ме питат как ще е си казвам.И с дъщерята така.С нея имаше приказки от майка ми ама защо нямало на никой да я кръстя.Но тя си знае, че аз като кажа нещо и край, не може да ми влияе.От никой друг не съм чувала коментари.Сега пък Виктор им харесва, но те знаеха, че това ни е мъжкото име, защото ми е варианта от предната бременност за момче.Виждам, че ще си имаме адаши тук.А между другото Викторовците празнуват на 11 ноември имен ден.

Не бива да допускате никой да ви влияе, важното е името на вас с таткото да се харесва и един ден и детето да си го харесва.
Напр. Елена и Ивайло са съвсем нормални имена, не са мой тип, но са си хубави.Иначе асоциациите с други хора носещи тези имена общо взето са неминуеми, но човек и да иска няма как да угоди на всички.

# 146
Аз исках да кръстим бебето на някой от родителите ни.Баща ми има кръстен на него внук,моето момче е кръстено на свекър ми.И на свекито има кръстено дете(по-скоро така е ,,наречено''че е на нея)но не носи дори първата буква от името ,но пък имат имен ден в един и същи ден.Вероятно,защото с нейнта буква няма хубави мъжки имена.
И сега майка ми-тя ужасно много заслужава и много исках да го кръстим на нея,ако беше момиче.......какви имена само бях намислила...мечта.Но мъжко име с нейната буква-мисия невъзможна.Просто какъвто и вкус да има човек,незнам какво би измислил с Ж.То са абсурди ,то е чудо.И сега може би ще е на никой-аз искам Боян.И нищо друго не ми харесва.

# 147
  • София
Аз съм казала само на майка ми, сестра ми и свекървата. Никоя не се е издала до сега. Сестра ми направи физиономия като чу Калин, че имаме общ приятел с това име и е пълен нехранимайко, обаче и казах, като си ражда деца да си избере такова име, че да не познава никой с него, например Франкфурта Grinning и повече не е коментирала. Майка ми много харесва името иначе.. за свекито не знам, не съм я питала. Не вярвам да има символика между това, че комшията и детето ти се казват по един и същ начин, така че подобни изказвания са ми адски смешни. Или пък кое име е тъпо и кое не е, за всеки различни имена са тъпи, нормално. Виж за кръсниците съм на друго мнение и за мен е важно, който ми кръщава детето да има такива качества, каквито искам и детето ми да ги има. Това си е мое наблюдение някакво и кумата може да ми се разсърди, но колкото и да ми е добричка и сладичка, не искам детето ми да вземе нейните качества Grinning

# 148
  • Bарна, морето, сините вълни
Морело, права си, че избора с мъжко име с буквата "Ж" е сложен, но аз се сещам за "Живомир" и "Живко", които не са лоши, естествено въпрос на вкус.

# 149
  • На север
Аз от малка имам любимо име за момче. За момиче имахме много имена и бяхме съгласни с мъжа ми. Обаче за момче беше драма. Името, което харесвах е името на един от най-добрите му приятели и той го базикал че го кръщаваме на него. В денят, когато всички заедно разбрахме пола споделихме името уж в спор. Тогава майка му се обърна към мъжа ми и му каза, че и да спори и да не спори защо си хабил силите като така или иначе майката избрала ли си е име това е. Simple Smile От тогава мъжът ми се съгласи. Той поне да имаше по-добър вариант, а няма. Исках името да е и българско, и норвежко, и да има галено име и да ходи на италианската му фамилия. Свекито от тогава само по име говори за него. Аз съм си запазила едно на ум че може на момента да ми хрумне друго, но за сега е Даниел. Бонус е и че по случайност е с на баща ми буквичката.
За покупките аз взимам много неща втора ръка. Едни приятели тук ни дадаха кошарата си и столче за хранене. Съвсем обикновенни са. Ще купим хубав матрак и възглавнички за стола. Количка свекърите ни купиха от Бг като бяха там. Свекито ни купи втора ръка едно зимно чувалче много хубаво. Аз съм си набелязала един шкаф с вана за къпане отгоре, която с представка става повивалник 3 в 1 и такава ще купим. За помпата всички ми казваха електрическа. Вие гледам сте масово за ръчни. Защо сте избрали такива? Една приятелка ми препоръча Медеа. За люлка още се чудя понеже има вибриращи или такива които се люлеят от движенията на бебето. Много харесах на 4moms но са ужасно скъпи. Ще взимам и игралник тип кошара за хола. Столчето за кола по препоръка на свекито трябва да е от най-добрите и да не се вади от колата. Дрешки и играчки имам вече 4 торби накупени от нас или бабите. Аз скоро постнах снимка за едно не знам как му се вика като ръчно изработено легълце мекичко. Поръчах да ми го ушият. Тук бебетата се слагат в тях в хола на дивана или в леглото ни. Ще си купим втора ръка и next2me кошара за началото. Зълвата е много доволна от такава и без проблем след 5 месеца е сложила малката в своята стая да спи. Там ще получа много отговори, но за сега се въздържам предвид ситуацията в която са и какво следва. Ще си взема и слинг, както и детско гардеробче в детската и шкафче, специално за събиране на играчките. Тук има такива с пластмасови легенчета, които се вадят. В Бг не знам какво се ползва. Сигурно и бебифон втора ръка за по-нататък. Дребните нещица още не съм ги мислила.

Общи условия

Активация на акаунт