Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 880
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
И аз се събуждам доооста рано в 2:30 Grinning . Гърдите- има дни са ми напрегнати и болят и дни, в които не или само зърната са ми сууупер чувствителни

# 556
за зърна не ми говорете - миналата седмица имаше часове, когато едвам търпях дрехи по мене.... проблем с буденето нямаш - буденето има проблем с теб. тая нощ се будих в 1:30, 2:30, 5:00, 6:00, 7:10, в 8 реших да легна в половината на ММ, и в крайна сметка станах в 9.... като гледам часовете на будене и включа времето за въртене и наместване - може и да докарам 6-7 часа сън.....
един съвет - независимо от всичко не досолявайте нищо - миналата седмица голямо солене на таратора и на салата падна и накрая си докарах задържане на вода в лявата част на тялото. лявата ръка отекла изтръпнала болезнена и накрая една нощ не можах да си намеря място и да спя кой знае колко и лежах на дивана в хола.... чак ден по-късно като взе да намаля отока се сетих колко сол досолих и че най-вероятно е от това....

# 557
  • София
Аз за щастие се събуждам по веднъж на нощ за WC, обикновено между 4:30 и 5.

И на мен онзи ден докато пътувахме за морето ми се подуха пръстите на едната ръка. Не бях яла почти нищо до този момент. Налях се с вода и се пооправих.

И аз тия дни пазя шезлонга и чадъра Simple Smile преди обяд ми е студена водата и само до коляното се мокря. Следобед обаче си се потапям добре, не плувам, защото не обичам да си мокря косата, но си седя във водата или се разхождам в нея. Малкия май се е уморил вчера, защото дори и пиенето на кола вечерта не успя да го накара да шава.

Зърната са ми чувствителни, но не прекалено, а гърдите изобщо не ме болят.
Придърпвания и бодежи нямам засега, но аз съм си широка в таза и може би няма да се разшири прекалено.

# 558
Моите "гърди" тежат и са много леко чувствителни. Като казвам тежат, имам предвид, че са над 50гр. обем, който по принцип имам и ги усещам като ходя... иначе леле мале.

Днес заспах в 4 сутринта... час след това се събудих да затварям прозорци и откарах до 9. Според мен като лежа повече и няма кой да ме нервира не се изморявам и това ми действа на съня. Ужасно е.

# 559
Точно се връщам от лекаря . Направиха тест на урината и казаха , че има индикация за инфекция и за да потвърдят и да кажат каква ще изпратят пробата в лаборатория . Резултатите ще се готови в петък . Предписаха ми антибиотик MacroBID с активна съставка Nitrofurantoin и каза ако искам да го започна сега (7 дена се пие) или да изчакам резултатите . Симптомите ми не са непоносими и се чудя какво да направя , да го започна и да предотвратя евентуално да стане по - зле или ...? Все пак е антибиотик , аз преди да забременея ги избягвах , а камули сега , но ако е наложително Disappointed Relieved 

# 560
Аз бих го почнала сега.

# 561
Аз имам дълогодишен и лош опит с цистити, бих го почнала веднага. Все пак знаят, че си бременна и са го взели предвид при избора. Включи но шпа, облекчава болката и Неоренал или Уринал. И МНОГО течности.

# 562
Да, задължително много течности и нещо с червена боровинка. Попринцип антибиотик не е толкова страшно по време на бременност, аз съм пила няколко пъти с предишната.

# 563
Момичета,като седите ,кръстосвате ли си краката?
Двама гинеколози вече ми правят забележка да не стоя с кръстосани крака/а аз много обичам/.И да ме питате защо не ги попитах тях защо да не ги кръстосвам.
И друго да ви питам:спите ли на една страна.Аз много обичам тази поза за сън...но се чудя дали не натискам бебето пшо някакъв начин..

# 564
за по-добро хранене на плода е полезно да се спи на лявата страна. само дето аз не успявам, защото като легна наляво нещо се опъва вдясно обикновено - от позата на бебето,....а и преди да забременея не можех да спя особено наляво защото имах чувството че се задушавам и не мога да дишам Simple Smile

# 565
  • Bарна, морето, сините вълни
И с кръстосани крака седя, и както ми удобно така спя, а трудно се намистам да ми е удобно. Дори снощи посреднощ моя си опънала крака в моята част и се ядосах и изнесох в друга стая Grinning
Не, че там много спах.
Гърдите ми най-после са толкова големи, колкото винаги съм искала да бъдат, но адски ме болят зърната, като се къпя, все едно игли ме бодат от душа.
Вчера за пръв път пих сироп за хемоглобина, само като го помирисах ми стана гадно, а като го изпих повърнах всичко... Отврат.
Болки си имам от време на време, понякога са резки и еднократни, а понякога тъпи и продължителни.
Това пишкане ме убива, на една спокойна разходка не мога да отида, само тоалетна търся, но пия по 3-4л вода и понякога и други течности, като сложим и по-воднистите плодве, мога направо да си хапвам и пийвам в тоалетната, да не се разкарвам Grinning
Излях си душицата, отивам да готвя, че през прозореца ми замириса на нещо, да видим ще го докарам ли и аз. Relieved

# 566
  • София
И аз седя предимно с кръстосани крака. Доктори не са ми се карали, но една позната скоро ми каза, че можело да получа разширени вени.
Спя предимно на ляво по принцип, а и било най-добре за бебето, Предния път си спомням, че много спях по гръб, а иначе хич не обичам така. Напоследък ползвам и възглавница за бременни - слагам си я между краката и подлагам под мен - все едно съм по корем, но не съвсем.

despicable, какво пиеш за хемоглобина? Аз предния път бях на Ferrotone и не беше толкова зле - като ябълков сок с леко метален вкус, но се търпеше. Може да пробваш да си смесиш сиропа с нещо, за да ти е по-вкусен. Аз засега държа фронта - хемоглобинът ми е 122 и още нищо не пия, но сигурно в някакъв момент ще се наложи.

Но пък на своя глава си взех омега 3 и витамин B12, въпреки че лекарката ми е против всякакви добавки. Аз си следя B12 и витамин D на своя глава. B12 беше около 350 в началото (в средата на референтните граници), сега е 148 (минимума го дават 140) и реших да пия малко. Витамин D пък ми беше под долна граница през март и ми казаха да пия, но аз все забравям и въпреки това сега е доста над - предполагам заради слънцето, макар че пък това лято много се мажа... Вие пиете ли някакви добавки?

# 567
  • София
Аз седя както ми е удобно, кръстосани, не кръстосани, както дойде.

Никога не съм можела да спя по гръб, имам чувството, че се задушавам. Продължавам да спя на една страна, редувам ги. Даже в повечето случаи съм нещо средно между на страни и по корем. Случвало се е в тези ситуации да ме побутне отвътре и тогава просто се обръщам на другата страна.

# 568
  • Bарна, морето, сините вълни
Билкова кръв.

# 569
Кръстосването на краката веднъж натоварва вените на краката (които и без това са натоварени и има по-голяма възможност да се получат разширени вени), веднъж нарушава кръвотока в таза (последното по спомени). Абе добре е да се избягва Simple Smile

Старая се да спя на ляво, това е оптимално за кръвоснабдяването на бебето, но насън се обръщам явно, защото обикновено се будя надясно. По гръб сега е горе долу Ок, но в по-късните седмици вече не е добре, защото матката тежи и притиска една голяма важна вена.

Общи условия

Активация на акаунт