Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 853
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
6 месец 21+5 до 25+6
7 месец почва от 26 седмица.

На мен ми го смятат по последен цикъл тъй като отклонение 3 дни е много малко за смяна на термин. А моето си върви 3 дни напред и е точно според овулацията ми. За сега не ме притеснява това, ако тръгна да преносвам ще го мисля.

# 631
  • Варна
В 6-ти месец мисля се влиза в 22+ 4-5 дни.За по-лесно си смятайте по "бабешката" според датата на термина.

Аз съм от днес 24 седмица.Моя бебо върви с около 3-4 дни назад, лекаря иска да смятаме за секциото според последния цикъл.Аз съм за 7ми ноември, по ехограф бебо върви за около 10-11 ноември.И дъщеря ми така дребна си вървеше.Така като гледам ще раждам в края на октомври, ако всичко е наред ще се моля на лекаря поне за 31 окт. или даже 1ви ноември Grinning Дано се навие Grinning Той пък се опасява, че понеже е 3-4 дни назад  да не стане нужда по-рано да го изкараме.Обаче аз този филм вече съм го играла с щерката и не се наложи.По време на секциото ми казаха, че не е имала никакви индикации за раждане по-рано.Да, дребна беше, но съвсем съразмерна и си качваше плавно, както трябва да бъде.Аз съм 160 висока, ММ не е висок и той.Съвсем нормално е да имаме бебе 2.700 като дъщеря ми или около 3кг. или 3+ нещо си.Даже за мен с моите килограми донякъде е добре бебето да не е прекалено едро, защото това говори за гест. диабет, а аз нали съм с ИР.

# 632
Аз също не съм едра, но бебетата ми вървят едни големи и то най-вече с големи глави. Главата е седмица и нещо напред и дъщеря ми беше така, в 95 персентил глава, в 50 персентил торс. Мм е с голяма глава.

# 633
Привет Simple Smile Днес си пуснах ПКК и други изследвания за Сигридов - излязоха ми повишени левкоцити - горна реф. граница 10.5, моите са 11. Дали е притеснително? От време на време са ми възпалени венците горе в дясно, може и от това да е.
Но имам и голям проблем с хемоглобина - в 12 г.с. беше 125, в 16 г.с. 118, сега в 20 г.с. е 109.
Пия желязо (феротон), билкова кръв, гледам да ям цвекло поне 3 пъти в седмицата, поне веднъж на ден месо и всеки ден по едно варено яйце.  Но като гледам той продължава да си пада. Желязото от 16 ми е паднало на 10.
Давайте идеи как да спасявам положението...

Отделно ми излязоха на диф. броене и следните в отклонение :
NEUT (ANC)    EB         8.70       G/l     1.70 - 6.80
 LYMPH%    EB         14.60       %     22 - 45
 EO %    EB         0.40       %     0.70 - 5.80

TSH - 1.66
TAT          37.73        IU/ml      0 - 115
MAT       92.56        IU/ml      0 - 34 - моля, за съдействие какво означава завишен МАТ?

Приемам и Б12 от 2 месеца като спрей и е 155, като долната граница е 145.....
Вит. Д е 20, но тук нямам референтна и не знам как се движа.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 14:26 от Whisskas

# 634
Относно анемията ми и желязото , малко трудно се усвоява. От храна не мога да си набява , в комбинираните витамини е много малко и в комбинация с магнезий се неутрализира . В билковата кръв е ужасно малко като мг . В момента пия 3 x1 желязо 200мг . Описано е че всяка таблетка съдържа 200 мг ferrous от които 64 чисто желязо .

С две думи на ден получавам близо 200 мг чисто желязо , в сравнение билковата кръв там  на ден е около 15мг .

Друго важно нещо е да не се пие чай или кафе час преди или след храна . Това лекар ми го каза , че по този начин няма как да се усвои желязото от храната.

# 635
  • Варна
Аз съм със 110 хемоглобин и лекаря каза, че не е необходимо да пия нищо.И дъщеря ми така си я износих и родих с перфектен хемоглобин.Бебето си взема необходимото.
Аз по-назад коментирах май с Уоман, че нея тоя Сигридов я е ошашкал с този хемоглобин.Много му се подразних лично аз.Добавки се пият за хемоглобин под 105-100.Не, че вреди, ама не е и чак толкова нисък реално.

# 636
Привет Simple Smile Днес си пуснах ПКК и други изследвания за Сигридов - излязоха ми повишени левкоцити - горна реф. граница 10.5, моите са 11. Дали е притеснително? От време на време са ми възпалени венците горе в дясно, може и от това да е.
Но имам и голям проблем с хемоглобина - в 12 г.с. беше 125, в 16 г.с. 118, сега в 20 г.с. е 109.
Пия желязо (феротон), билкова кръв, гледам да ям цвекло поне 3 пъти в седмицата, поне веднъж на ден месо и всеки ден по едно варено яйце.  Но като гледам той продължава да си пада.
Давайте идеи как да спасявам положението...

Отделно ми излязоха на диф. броене и следните в отклонение :
NEUT (ANC)    EB         8.70       G/l     1.70 - 6.80
 LYMPH%    EB         14.60       %     22 - 45
 EO %    EB         0.40       %     0.70 - 5.80

И моите левкоцити са леко завишени и Сигридов ми обясни, че било нормално.
Относно желязото на мен той ми изписа течно желязо на Bio care и два пъти по 1 таблетка Малтофер. Отделно пия всеки ден или чай от коприва или смути със спанак. Не съм пускала пак, за да видя дали има развитие, но на мен желязото ми беше паднало повече, а хемоглобина беше 114.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 14:35 от Chochita4

# 637
За тия завишени антитела отиди на ендокринолог, ТСХ е идеално, но над нормата ТАТ или МАТ говорят за Хашимото.

# 638
МАТ може да е завишен при бременност и без да има хашимото. А дори и да има хашимото, ако хормоните са в норма (фт3 и фт4 също е добре да се пуснат) няма какво да се направи. Антителата няма как да се смъкнат.

# 639
Janet85, големи сте сладурани! Simple Smile

Аз също съм с увеличен целулит, стрии си имам от тийн годините, сега нямам нови. Онзи ден си купих Елансил лосион за бременни и го препоръчвам! Смело мога да кажа, че това е единственото мазило, което пробвам последните месеци и не ме дразни, че не попива и седи мазно. На всичкото отгоре беше намален на 32 лева в апреки Ceiba.

Елансил от 500 мл. ли е на тази цена? Аз го ползвах при предишната бременност и бях  много доволна. Нямах нито една стрия, а сега имам новообразували се Disappointed

# 640
  • На север
Той Сигридов въобще не гледа референтните. Има си своите такива. Б12 примерно ми каза че е ниско а беше 350! Хемоглобин 119 ми каза че съм с анемия и бебето било анемично... Сега му пия добавките и началото на август ще видя как са стойностите с тях.
Вие как ще раждате? Има ли друга естествено?

# 641
аз съм за естествено раждане. секцио единствено по медицински причини - засега няма такива, дано и бебето да се обърне в правилната позиция,.....

# 642
И аз естествено ще раждам. Нямам представа сега как е разположено бебето и не знам как ще разбера като наближи момента , щом повече на ехограф няма да ме гледат . Дали аз сама ще разбера къде са му крачета, глава ?

# 643
  • На север
Рената, на мен ми казаха че акушерката с напипване разбирала. Ходило се последният месец да ти мерят корема за да видят колко е голямо и как е разположено.

# 644
  • София
Елансилът е 500 мл, да.

Рената, как така няма да те гледат повече? То минимум като те приемат за раждане те гледат.

И аз съм естествено, дано не ми мине котка път, че хич не ми се иска да ме режат

Общи условия

Активация на акаунт