Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 869
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Woman,
помпата на която си се спряла на Медела електрическа е най-хубавата.
Тук масово залагаме на ръчните,защото са 3 пъти по-евтини,а и не е много ясно доколко ще се ползва и това.
Аз имам
На Авент ръчна,ползвала съм я няколко пъти,струваше 90лв,не останах особено впечатлена,на някой им върши работа.
Не мисля да си взимам друга,или ще кърмя или не,каквото стане.
До преди 10 г никой не беше чувал за помпа за кърма сега и това е хита на пазара както всичко останало в тази индустрия.

# 151
  • На север
Да, и на мен така ми казаха. Питам понеже тя и стирилизатирът, заедно с чершафчетата и комплект за кошара иска майка ми да ни купи и ме пита какви. Аз като цяло съм в двете крайности. Някои неща като кошарата и столчето са ни безплатни и супер евтини като модели. Както и някои по-скъпички ще ги търся втора ръка. За сметка на други, които държа да са най-доброто и там не мисля за парите. Така компенсирам.

# 152
  • Варна
Няма такова нещо, че преди 10 г. никой не е чувал за помпа за кърма.Аз родих преди 9г. и се съветвах с приятелки с по-големи деца за помпата за кърма.Имаше си помпи и се продаваха, вкл. и електрически.Аз в края на 2008 забременях с дъщеря ми.Вярно, че е отдавна, ама не чак толкова Grinning

Защо ръчна - защото при мен просто нямаше нужда да влагам пари в електрическа, тъй като основено съм хранила бебето от гърда и не съм се цедила да давам от шише.Всичко на всичко помпа ми е трябвала лично на мен в първите 3м., когато лактацията още не се е регулирала добре.Така си увеличих кърмата, нощем ако бебето пропуснеше кърмене и имах напрежение също я ползвах.Но физиологично гърдите ми са с една идея по-плоски зърна  и се оформяха при стумулация и при самото кърмене.При мен това беше фактор, след регулирането на кърмата, когато гърдите спират да се напрягат, да не мога да се цедя.Изцеждах и на ръка и с помпа не повече от 20мл..Но не ми е било необходимо, защото бебето на самата гърда изсуква в пъти повече кърма, съответно си качва и нормално килограми, има нормално пишкане и акане.Кърмих 6м. изключително, т.е. само на кърма и след това почнах захранване като до годинката според препоръките на СЗО 70% от храненията трябва да са млечни, та се кърмехме много активно и след захранването и чак като наближи 2г. почна да разрежда и се отби сама.За това време след 3-ти месец на мен лично помпа не ми е била необходима.Но всяко кърмене е различно, може да е и с различен старт, а има майки, които им се налага да се цедят и да хранят от шише.Тогава мисля, че ел. помпа би им била повече от полза от ръчната.Но това са неща, които сами трябва да изберете.Електрическата е факт, че улеснява много цеденето, с ръчната си е малко трудоемко.
Това е моят личен опит, вие сами ще видите как ще е при вас.

# 153
Аз имам електрическа на медела, супер е, но се надявам да не се налага да я ползвам много. Цеденето ми беше ужасно досадно и стресиращо. Обаче си мисля и дали да не давам и на дъщеря ми кърма и тогава вече ще трябва да се цедя. Ще видим, то ще е зима, така че може и да имам време.

Аз още се чудя за много от нещата като легло и количка. Единствено за столче знам, че ще взема същото като на дъщеря ми, защото тя нейното си го ползва.
Имам и слинг и ергономична раница, но се чудя дали да не ги продам и да взема нови. Същата ми чуденка е и за количката, дали ще ми трябва двойна, дали ще се справя само с борд.
Също ще трябва и да преорганизирам пространството в къщи, че като гледам скоро няма да купим апартамент и поне първите месеци ще сме тук. Абе голяма каша 😂

# 154
Лелеле покрай вас се чувствам много неорганизирана...Ние още ремонта вкъщи не сме довършили, дори края не му виждам. Но като дойде време за пазаруване ще сте ми много полезни Blush

# 155
Оххх на мен много ми се пазарува , но някакси ми се иска да дойде октомври и тогава. Може някое боди да купя - ако много ми хареса Simple Smile

# 156
Момичета някоя от вас вдигала ли е температура? Аз днес съм с 37,2, но си мисля, че е от преумора и малко прегряване. Как сте я третирали?

# 157
Море!, много полезна информация, мерси! на мен това с кърменето ми е една от най-притеснителните теми и не ми го побира главата как се прави изобщо, но от теб много неща разбрах, че чак и се поуспокоих Grinning
Аз вече започнах да търся всякакви бебешеки неща и съм си набелязала страшно много, но всичко от втора употреба. Рано ли е, не знам. Нищо не съм купила още.

Въпрос: Кога да отида на втора фетална? Върти ми се нещо като 28седмица в главата.

# 158
Аз тази седмица съм на фетална 21г.с но мисля че ,последната беше някъде към 28г.с ако не бъркам.

# 159
  • Bарна, морето, сините вълни
Втората фетална се прави между 18 г.с. и 23 г.с. Аз ще бъда на втора в 20+2.
Кога и защо се прави втори скрининг?  Мислех си, че е ако има нещо притеснително от първия или греша? Отказах втори, но за какво е той?

# 160
Втората фетална се прави между 18 г.с. и 23 г.с. Аз ще бъда на втора в 20+2.
Кога и защо се прави втори скрининг?  Мислех си, че е ако има нещо притеснително от първия или греша? Отказах втори, но за какво е той?
Аз също отказах втория скрининг, защото правих Пренатест и не виждам смисъл да гледаме пак за Даун.

# 161
  • Варна
Дей, втората фетална се прави през 19-23г.с..Аз моята я правих в 19г.с. + 5 дни..
Третата е около 28-33г.с., още не сме говорили с моя лекар дали ще я правим, но вероятно ще ми я прави, той самия прави фетални морфологии и ехографът в кабинета му е точно такъв.

Момичета, вторият е още по-важен от първият.Оглеждат се всички ограни на бебето, вкл. даже му броят и пръстчетата на ръцете и още един куп измервания има.На този преглед не дай Боже могат да се видят някои аномалии, които на предния преглед още не са били видими.Наистина не е малка сума, но моят съвет е да си минете на този преглед.Не гледат само за Даун!Не искам да плаша никого и няма да пиша подробности, но и вие ще сте по-спокойни след такъв преглед.Освен това не на последно място е и вълнуващото 4D изображение на бебето, което не е толкова важно, но пък си е емоция.
На третия се гледат мозък и още някои неща, ако лекарите имат съмнения за проблеми.При мен с дъщеря ми се наложи в 33 седмица, защото смятаха, че не расте достатъчно бързо.
При мен тези прегледи за включени в пакета за ЖК.Иначе се заплащат.

П.П.Допълвам, че ако става дума само за 2ри скрининг БХС - той е ненужен при пренатест или при задоволителни резултати на първият.Аз правих 2ри, защото имах резултати, които не бяха идеално добре на първия и правих такъв за интегриран риск и той излезе с по-добри показатели.

# 162
Нали на морфологийте гледат всичко, пръстчета,мозъче и т.н  а скрининга не беше ли, това с кръвта и оценка за аномалий? Hushed

# 163
  • На север
Аз отказах какъвто и да е скрининг в Бг като си бях скоро и не съжалявам. От това, което съм чела въобще не са надеждни. Освен това съм на почти 33 и не искам някой да ме плаши само на база възрастта ми. А и след 20та седмица, когато бях в Бг вече е късно за аборти и тнт така че каквото е ще се роди и ще дам всичко от себе си. Ако можех бих направила в началото пренатеста, но тук го няма. Когато бях при Сигридов на втората фетална той каза че предвид че нямам никакви скрининги е направил по-задълбочен преглед и нямам нито една от предпоставките за генетично заболяване. Човек никога не може да знае, но мен това ме успокои. Иначе нямам първи скрининг защото тук няма такъв тест въобще.

# 164
  • Варна
Големичка ти се вижда спрямо какво? Моето в 20+3 беше 390гр. и лекарят не ми каза да е голямо. Ако не си се изследвала за ГД, може би трябва, след като си имала с предишната бременност.
Големичка за седмицата си. Де да знам. Знам, че всяко бебе расте по различен начин, но като чета другите колко са мънички. Предната бременност, бебето вървеше 1 седмица напред, но никой не се сети да ме изследва за гд и когато заминах за германия - бам - гд.
След 2 седмици се прибирам в Германия и там ще правя обременяването с глюкоза.

Общи условия

Активация на акаунт