Отговори
# 585
Моята конизация беше  2 дена преди  цикъла, нямаше никакви усложнения. Нямах обилни кръвотечения или  нещо  друго притеснително единствено чувствах дискомфорт лека болка, но няма как все пак си е операция. Този месец ми дойде цикъла след конизацията - 7 дена и никакво  зацапване преди или след него. Живот и здраве мисля да тръгна и на спорт след работа и да си върна постепенно душевното спокойствие.

Кой ти направи конизацията, Бриа? Скалпелна, нали?
Не е била скалпелна, а   LLETZ(Large Loop Excision of the Transformation Zone). Проф. Томов

# 586
  Честно да ти кажа , не знам , какво да ти отговоря, Гърненце.  2-ра група се счита за нормална т.е дори и да има изменение в клетките, то те са по-скоро в следствие на възпалителен процес. При всички положения е добре да се следят нещата, поне да останат в тази група, не да се влошат.
  Аз също съм 2-ра група при положение , че всички клетки са  в норма, както и влагалищната флора.   Опивам се да си обясня нещата с помощта на моите знания, малко опит в материята, всичко прочетено и малко логика, че в преценката на цитонамазката има и лек персонален аспект т.е. от наблюдаващия и оценяващия я , който няма как да се изложи в бланката , която получаваме като резултат.

# 587
Сърдечни благодарности още веднъж, Marsia_K! bouquet

# 588
Благодаря за мнението!

Ще пусна МБ задължително.

А това, че съм във II Група, притеснително ли е? На много места четох противоречива информация. Някои казват, че е съвсем нормално, други - че е хубаво нещата да се следят.
Също попаднах на информация, че ако не си раждала, е по-вероятно да си в I Група. Аз нито съм имала бременности, нито някога съм водила бурен сексуален живот, но въпреки това съм във II.
С оглед на споменатото, има ли смисъл да го мисля допълнително?
Аз знам, че първа група е почти непостижимо за жена, която води полов живот и използва тампони( защото винаги има някакви " нормални" отражения върху шийката като микротравми или доброкачествени промени. Затова и лекарите не я търсят и казват на втората - нормална. И всъщност, идеалната намазка за момиче ще да е PAP II A( тъй де, предполагам всички тук водят полов живот)😃
Имам приятелка, която работи на рентген за зъбни снимки и я задължава държавата по някаква наредба всяка година да прави профилактична намазка. И приемат всяка втора за нормална. Аз даже от форума разбрах, че някъде още пишат първа.

# 589
Точно така е да жена която води полов живот пап 2а е идеална, но на всеки 6 месеца трябва да се следиш. 

# 590
Гърне, от Токуда и на мен ми изглеждаше така резултатът. Щом е вкаран в системата, няма как да е измислен. Поне ми се струва по-трудно. При моята приятелка лекарят й го беше дал на ръка.

# 591
Иматели понятие какво значи хроничен  цервицит.

# 592
Хронично възпаление на маточната шийка.

# 593
Гърненце, имаме сходни резултати. Моите са като твоите, но моята гинеколожка ми изписа Флуомизин вагинални таблетки за 6 дена. Също нямам абсолютно никакви оплаквания – нито болки, течение, сърбеж, дискомфорт, миризми и т.н. Цикъла ми е редовен до час, не само до ден. Много се изненадах от тия левкоцити при мен. Не можаха да ми кажат какво е и от къде е. Гледа ме на вагинален видозон профилактично и каза, че всичко ми било наред. Сложих тия таблетки, но нямам идея какво е станало след тях. Тук за прясно и кисело на доктор не се ходи и никой няма да ми обърне внимание. А да повтарям толкова скоро цитонамазка (няма и 2 месеца) не ми се ще.

# 594
Много благодаря! Знаех си, че не е добре да е малко преди цикъла.
Ще отложа сега конизацията на 28.08 и ще отида при д-р Карагьозов за мнение. Каквото ме посъветва, ще му се доверя.
Лекарят в Надежда не е хич обяснителен и това с цикъла също ме притесни.
[/quote]
denizara, може ли да споделиш при кой лекар ходи в Надежда?

# 595
vici, точно. Simple Smile
И аз нямам и никога не съм имала оплаквания. Е, имах една голяма киста на яйчника преди няколко години, но това е друго, все пак.
И моят МЦ е много редовен, нищо че съм с Хашимото и ИР.
Мен всеки път, като ходя на преглед при АГ, ме гледат с вагинален ехограф и казват, че всичко изглежда наред.
Със сигурност, обаче, ще предприема една профилактична микробиология малко по-натам. Просто в момента нямам времевата възможност, защото, живот и здраве, ми предстоят професионални пътувания + почивка, та няма кога да я свърша и тази работа.
Та, сигурно ще пиша в темата малко по-натам, с въпроси за МБ. Simple Smile

# 596
Според вас, на кои места е надеждно да се даде взетата от гинеколога цитонамазка за изследване? Можете ли да препоръчате имена на добри патолози, изследващи цитонамазки? Имена на гинеколози се коментират много, но е важно и кой и как е направил цитонамазката, защото резултатът от нея е определящ за лечението, назначено от гинеколога и поведението-да се изчака ли, или да не се изчака. Напоследък се замислям доколко професионално са изследвани цитонамазките ми. Гинеколозите, при които съм ходила, изпращат цитонамазката някъде (аз не си я нося сама), и после си вземам резултата при гинеколога. На резултата е посочено името на лекаря, извършил изследването, обаче аз нищо не знам за него-добър ли е, не е ли добър...

# 597
Здравей, Maghalena, назад в темите момичета препоръчват и са доволни от  доц. Милев  от Онкологията - 02/8076309, 02/8076307, назад в темите открих и GSM - 0889468194.

# 598
 Момичета, имах малко време и реших да прегледам отново първия пост на темата. Струва ми се , че може да бъде обогатен с още информация. Исках да споделя с вас моите предложения и ако преценим, че са важни неща,  да бъдат добавени в следващата нова тема.
Това , което аз мисля, че може да бъде полезно е :
 -Класификацията по Сен Гален
 - Класификацията по Бетезда
 - Основните неща в резултата като адекватност, еритроцити, левкоцити, койлоцити, бактерии, възпаление.
 - Други 'състояния' , които обсъждаме : полип, ерозио, ектропион, левкоплакия, еритроплакия, папилом .

По няколко думи за тях в първия пост ще бъдат полезни. Споделете вашето мнение и нека вземем решение Hug

Може да добавим и координатите на лекари, които не фигурират в първия пост, а в последно време се коментират в темата с положителни мнения.

# 599
  • София
Момичета, имах малко време и реших да прегледам отново първия пост на темата. Струва ми се , че може да бъде обогатен с още информация. Исках да споделя с вас моите предложения и ако преценим, че са важни неща,  да бъдат добавени в следващата нова тема.
Това , което аз мисля, че може да бъде полезно е :
 -Класификацията по Сен Гален
 - Класификацията по Бетезда
 - Основните неща в резултата като адекватност, еритроцити, левкоцити, койлоцити, бактерии, възпаление.
 - Други 'състояния' , които обсъждаме : полип, ерозио, ектропион, левкоплакия, еритроплакия, папилом .

По няколко думи за тях в първия пост ще бъдат полезни. Споделете вашето мнение и нека вземем решение Hug

Може да добавим и координатите на лекари, които не фигурират в първия пост, а в последно време се коментират в темата с положителни мнения.

Аз съм съгласна. Тъй като тази тема си няма дежурен автор, можеш ти да подготвиш новия първи пост и да го пуснеш, когато му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт