На море в Гърция 2018 - III

• 79 850
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
 И в България се среща тази лилия на южното черноморие.

# 391
Пясъчната лилия е защитена в България (расте около Ропотамо и Аркутино, бившите дюни на "Дюни), обаче в Гърция е широкоразпространена и я има навсякъде.
Пътят до Хавули е безпроблемен като за черен път с ниска кола (има и много диви зайчета, особено привечер), този до пустинята също е ОК, особено ако не се минава покрай Гомати, а направо нагоре към беседката.
Имам забележки към черния път до Фалакро след с. Пропули - доста камъни и не в услуга на колата, но пък е красиво и има много приятно диво плажче точно под вулканичните образувания.

# 392
  • Bristol
Благодаря много за включванията, момичета 🤗 Иска ми се по-дълго да останем, но няма как. Все набързо през Гърция минаваме, за съжаление. Вие сте ми от голяма помощ по-бързо да се ориентирам! Ако някой някога реши да се разхожда из Южен Уелс и югoзападна Англия, с удоволствие бих помогнала. Аз там редовно уикендите обикалям с кола, пеша, на колело, въобще не ме свърта. А това лято са ужасни жеги, два месеца вече дъжд няма, температури около 30 градуса, тревата е пожълтяла и проблем с пожарите има, защото хората не са свикнали какво поведение да имат при такива атмосферни условия 😔

Параход,  O Sozos свинското от скарата беше невероятно, аз свинско не тача много, но мъжът поръча и го подядох сериозно 😁

Довечера планираме до Мирина да се разходим и да потърсим рибен ресторант там. Надявам се отново на вашите препоръки 🤗

# 393
  • София
https://goo.gl/maps/N6DDqqufPim
Таверна Космос
Намира се на крайбрежната пешеходна улица, миналото лято храната беше превъзходна, залезите са прекрасни, в далечината се вижда Атон. Единственото място, което повторихме за вечеря.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2699958-d9598562- … gean_Islands.html

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 16:28 от Vivi

# 394
Как е положението с gsm мрежите и мобилния интернет на Самотраки ?

# 395
Параход,  O Sozos свинското от скарата беше невероятно, аз свинско не тача много, но мъжът поръча и го подядох сериозно 😁
Довечера планираме до Мирина да се разходим и да потърсим рибен ресторант там. Надявам се отново на вашите препоръки 🤗
Радвам се, че ви е харесало! В Мирина има и две мезедополии в малката уличка срещу Космос - To 11 (чете се "ендека" Simple Smile) и "То синяло". Заведенията на крайбрежната са с хубава гледка към Атон, но са и по-туристически.

# 396
  • София
В To Sinialo също седнахме. И там е туристическо. И откъм обслужване беше много зле. Много гости - малко персонал.

# 397
Кофти, ние сме доволни от обслужването и в двете. Може би като е натоварено не смогват с персонала (не ходим във висок сезон).
Ето една снимка с мезедес от Синяло Simple Smile

Виви, хапнахте ли астакос в Космос Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 18:32 от Параход

# 398
  • София
Не. Simple Smile
Миналото лято имаше един бърборив арменец, който ни препоръчваше какво да вземем. Говореше и малко български, голям образ. Всичко, което ни предложи, много ни хареса.
И някаква риба от витрината взехме, но не помня вече каква. Знам само, че беше вкусна. Simple Smile На гръцките риби им забравям имената преди да са ми донесли поръчката.

# 399
Наближава и нашата ваканция в Ормос. Като видях преди малко отзивите за къщата, която сме резервирали и направо.. . Ужас. Знаете ли как мога да се свържа с тези, които са дали отзивите си в букинг? Изобщо има ли такава опцшя?

# 400
  • София
Наближава и нашата ваканция в Ормос. Като видях преди малко отзивите за къщата, която сме резервирали и направо.. . Ужас. Знаете ли как мога да се свържа с тези, които са дали отзивите си в букинг? Изобщо има ли такава опцшя?

Последно в Zamanis house ли остана вашата резервация? Защото в букинг виждам само два отзива без коментар, вярно,че оценката е 3.3 за двата, но пък нищо не пише. Не мисля, че има начин да се свържеш с коментиралите, но всъщност не съм и опитвала де. Къде всъщност чете лоши отзиви?

# 401
Не се изразих правилно, наистина има само два оценили с 3.3, и нищо повече не пише. И аз мислех, че няма как да се свържа с коментиралите, но все пак реших да попитам.

# 402
Виждам обаче Zamanis house ll с рейтинг 8.8. Някой клиент им се е ядосал и ги е нахранил. Вероятно двата отзива са на компания, защото са приблизително по едно време оставени.

# 403
  • София
Аз се опитвам да не се настройвам предварително. Все пак отивате на почивка. Важно е да се настроите положително,и доколкото е възможно да не си рязваляте кефа. Пожелавам притесненията да се окажат напразни,и да си починете добре. Една от причините да не си играя с предварителни резервации,е желанието ми да изберем на място. Но ние вече пътуваме без деца,и от моята камбанария е лесно да го кажа Simple Smile

# 404
  • Bristol
Отчетохме и Космос и мъжът не мрънка, даже напротив! Но Атол нещо не го видях 🤔 Катерихме и до върха на замъка, но докато търсех хубава позиция да снимам червения залез от замъка и слънцето се скри зад облак Sad Обаче успях да запечата изгледа към един от заливите. Хубаво е там да се ходи с маратонки.

Утре късно следобед ни е ферито. Мъжът държи още от сутринта да се курдисаме в Мирина Sad кой плаж бихте ми препоръчали там?

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 16:19 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт