"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 977
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Mon17y влизат при мен ТСХ стандартно, за всички бременни.

# 601
  • София
Здравейте. Аз съм добре. Чакам си прегледа на 08.08
Искам да ви питам-до кога мислите да работите,казахте ли вече на работа??? Аз се чудя да чакам ли прегледа на 08.08 или сега да им казвам. Притеснявам се дали всичко е наред....някаква параноя.. кажете вие как постъпихте??

# 602
Аз мисля да кажа след 1вата ФМ 13 седмица. Също ще си извадя писмена бележка от лекаря, която да занеса. По този начин няма как да те съкратят. Мисля, че фирмата ми е коректна, но предпочитам да не залагам на това. Също това удостоверение ти дава право да отсъстваш по време на работа за прегледи без да ти трябва отпуск...

# 603
И аз съм от пристрастените и иска да ги виждам постоянно и не мога да спра да гледам записите от прегледите , но не е като в реално време.
ФМ я правих при Александров във Варна и останах очарована , беше много изчерпателен , показваше всичко и се радваше с нас за всичко. Нашите бебоци бяха на хаус парти чак и ритъма уцелиха 😀
За съобщаването на шефа , не мога да дам съвет ( моя знаеше от самото начало , защото има участие в бебета като бъдещ баща 😆)
Но аз на семействата ни съобщих след ФМ , така,че ако можете изчакайте поне нея и така кажете на шефове и колегите .

# 604
Аз не работя сега, всъщност напуснах работата си в името на бебета 😊 но си зависи от работата. Моята беше стресова и реших, че е време за промяна. Двете чертички не закъсняха 😊 Моето мнение е работодателят да знае отрано - от една страна за да е защитена майката, а от друга - за да се подготвят и фирмата и екипът. Особено, ако планирате ранно излизане в болничен. От личен опит - чувствам се отлично вкъщи, не ми е скучно, имам възможност да ми е лошо, да ми е спокойно, да си дремна след обяд.

# 605
Да се запиша и аз! Днес бях на ФМ при проф. Марков и останах супер очаровано от него., действаше ми страшно успокояващо, но най важното е, че бебо е добре! След като обсъдихме кое е най добре за мен избрахме да не правим БХС, а неинвазивен тест, чийто резултат ще разбера след седмица. Стискам палци на мен и всички вас! Термина ми се премества 3 дена назад и става за 01.02.19 г., предположенията са му за момче/ таткото остана най доволен/, но ще разберем по точно от теста. Целувки и радостни новини на всички !

# 606
Аз също не съм споделила на работа, там нещата са доста усложнени, задвижила съм едни преговори от преди да забременея и сега ако кажа всичко ще пропадне. До ср на август съм в отпуск и ако не ми се получат нещата ще казвам вече, пък то и ще личи

# 607
Моята ФМ мина миналата седмица и вчера съобщих новината на работа. А до кога мисля да работя...по принцип докогато мога. Ако се чувствам добре не виждам причина да излизам в болничен. Но пак ще видим  де..изцяло зависи как ще съм.

# 608
Аз на шефа и колегата единия казах ами че след мъжа ми два часа по-късно след позитивен тест. Аз съм им най продуктивния служител и много ме товарят с проекти и аз съм ок по принцип, но не сега та си казах от начало. Другите колеги не съм тръбила. С които сме по близки им казах защо ме нямаше един месец. Не мисля, че ще стоя до средата на декември обаче. Не се виждам в студа с големия корем в офиса. Но ако е ок всичко сигурно до края на октомври ще съм там.

# 609
Аз получих огромна подкрепа от шефовете си още откакто казах, че ми трябва дълга отпуска за инвитро в чужбина. Винаги съм била откровена с тях и лоялна и може би заради това се отнесоха с разбиране към личния ми живот. Дори в активен натоварен сезон ми позволиха да си пусна отпуска колкото дни пожелая още след теста за бременност, когато разбрах, че е положителен. Дай Боже всичко да е наред и занапред с бременността!  Но аз съм на принципа да бъда откровена с прекия си началник, защото то е ясно, че работата без мен или с мен няма да свърши..... И някои мъдри началници осъзнават, че служителят има и личен живот все пак.

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 21:28 от axtravaganza

# 610
  • Пловдив
Аз не съм казвала в работата и не мисля скоро да казвам. Бих изчакала даже до втората ФМ. Друг е въпросът, че скоро ще си проличи съвсем ясно, но моите шефове не са близо до мен, така че няма страшно. Само да е наред всичко с бременността и бебчето (а и каката да не боледува много в ДГ), мисля до последно да си работя, а и не искам пак да се откъсвам изцяло от работата като с първото майчинство.

# 611
Да се запиша и аз! Днес бях на ФМ при проф. Марков и останах супер очаровано от него., действаше ми страшно успокояващо, но най важното е, че бебо е добре! След като обсъдихме кое е най добре за мен избрахме да не правим БХС, а неинвазивен тест, чийто резултат ще разбера след седмица.

Zoiavg, моля те за малко инфо повече! Бхс също е неинвазивен. Каква е причината, ако всичко е наред при ФМ, Марков да те насочи към пренатест/транкуилити и пр. Въпросът ми е проучвателен, защото ми предстоят ФМ, без БХС, защото са двечки и много бих искала да се предпазя от "продажби" на скъпи тестове. Дай Боже всичко да е наред, де 😊

# 612
Здравейте, колко много сте изписали. И моят последен преглед при репродуктивния лекар мина добре. Видяхме 2те ми бебчета,  мърдаха, медтеха си ръчичките и отново чух силните им тупкащи сърчица. Вече съм в 10 г.с. На 14.08.2018 съм на пренатална диагностика. Записах жк по ЗК но още се чудя дали да ходя и на частно. От два дни много ме боли корема долу ниско- менструални болки и малко се притеснявам, но пия 3х2 папаверин. Гаденето беше ужасно, не ми помогна вода с лимон, и доки ми изписа Вомитусхил. Направо голямо облекчение.  Утре влизам в болница заради епилепсията, защото от бременноста ми е влошено еег, а е важно с епилепсията да нямам припадъци. На 21.08 съм на преглед и ще определим дата за серклаж.   Опитвам се да съм спокойна, но малко се шашкам. За дрехи, колички, легла хич не мога да мисля сега въпреки че преди да забременея си представях че веднага ще започна щом видя положителния тест. Започнах да се мажа, с кокосово масло, но не ми понася миризмата и ще търся с друго да се мажа за стрии. В работата казах на шефовете от деня в който почнах инвитрото, защото пътувам до София и отсъствам от самото начало от работа. Много ми се искаше да работя, но след серклажа това няма как да се случи. Ще е голямо лежане.
Четох тези дни един роман - голяма грешка!!!! Рев, напрежение, романтични сцени - много емоции вложих и спирам да чета книги!!! 😍😍😍

Много се радвам за всички с хубави нови.

# 613
  • София
Добро утро 🍵🍵
Поздравления за резултатите от прегледите, Холи Бери,  zoiavg  Hug
Аз вчера ходих да си пусна изследванията за тромбофилия, та заедно с тях се сдобих и с пренатален неинвазивен тест (по мое желание, разбира се, просто мислех да го правя на друго място), ще чакаме заедно резултати със zoiavg след 5-6 дена  Simple Smile Получих и обяснение защо не винаги се прилага терапия при положителни резултати на тромбофилията
По въпроса със съобщаването на работодателя - казах около 12 седмица, на мнение съм, че е коректно да са информирани възможно най-рано, аз също съм в открити отношения с прекия си началник, но бях малко притеснена, че твърде скоро след предното майчинство ще излизам пак, но това е положението, живот. Иначе мисля да работя до последно, и без това после ще вляза в схемата...
Тия дни съм маааалко по-добре откъм гадене като че ли и почвам да дебелея  Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 09:15 от Pхоeniх

# 614
Да се запиша и аз! Днес бях на ФМ при проф. Марков и останах супер очаровано от него., действаше ми страшно успокояващо, но най важното е, че бебо е добре! След като обсъдихме кое е най добре за мен избрахме да не правим БХС, а неинвазивен тест, чийто резултат ще разбера след седмица.

Zoiavg, моля те за малко инфо повече! Бхс също е неинвазивен. Каква е причината, ако всичко е наред при ФМ, Марков да те насочи към пренатест/транкуилити и пр. Въпросът ми е проучвателен, защото ми предстоят ФМ, без БХС, защото са двечки и много бих искала да се предпазя от "продажби" на скъпи тестове. Дай Боже всичко да е наред, де 😊

БХС няма да правя заради възраста ми той е чисто статистически тест и когато си над 35 г. Ще ти излезе винаги някакъв риск защото данните се вкарват в компютър и той ти изчислява, затова не ме устройва. На ФМ не могат да се виждат половите хромозомий и Даун и за мое успокоение и заради годините е хубаво да си направя тестовете от рода на пренатест, защото дават 99.9% точност. Аз си направих теста Верасити за 990 лв. Сравнително по ниска цена е от другите, но не го работят в Германия или някоя др. Държави с по висок стандарт, а в Кипър. Пуснах ди трите най чести хромозомий+ половите и определяне пола.

Общи условия

Активация на акаунт