Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 588
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Бледолилава, поправи ме, ако греша: ти си с висок инсулин на гладно, нали? Точно случая на Амур. Нормално е да отслабваш с нейната диета. То и аз съм отслабвала с нея (12 кила), неслучайно я следвах последните 6 години.

Хубаво е да разберете, че при ИР + други, забавящи метаболизма състояния, отслабването е адски трудно.
извинявайте, ама се държите сякаш знаете всичко, а останалите сме тъпи парчета.

Трудно, но не и невъзможно.
Освен ИР си имам и хашимото и хипофункция.
Отслабвам много по-бавно от останалите. Амур с този режим бързичко е смъкнала, но аз имам още. Но важното е, че работи. То и друг режим няма.

# 361
Човече, не знам за какви граници говориш, но Амур е имала инсулин на гладно 17.
А нормално трябва да е до 7.

Извън темата - какво стана с холестерола на мъжа ти?

# 362
Грета Ей и ММ обядва по същия начин само, че той си добавя ленено семе, куркума и понякога черен кимион. Но той няма нужда от отслабване, просто си е вегетарианец и така си му харесва.
Олеее, днес във Варна ядох някакви невероятни миди с белгийски сос. Сосът от сметана, куркума и бульончето от мидите. Още като се върнах си направих миди по същия начин. Добавям си го в списъка с любими режимни храни. Риба може да не обичам, но миди, рапани, раци, скариди, калмари обожавам.Доста ми е ограничен списъка от любими режимни храни за съжаление.

# 363
st. Dobri
Ето още едно меню от днес, да не помисли някой, че набивам само пържоли Simple Smile Просто вчера ме мързеше да готвя два пъти. Но днес на обяд хапнах навън ето тази красота със сьомга:
Скрит текст:
Вечерята ще е пилешки дробчета с малко салата краставица и авокадо, а закуската както винаги - ягоди, боровинки, извара и кв.сметана. Съотношението МБВ е 59/28/13. Калории 870.

# 364
Абе какво е това режимна храна дето все го споменавате  Laughing

# 365
НВ ВМХ разрешени храни. Simple Smile

# 366
Аз така съм си свикнала от дюканстването. Ако толкова те дразни, ще потърся адекватен синоним.

# 367
  • Far away from here...
Здравейте,
днес ми беше назначено обременяване с глюкоза, но много се притеснявам от изследването. Прочетох как точно протича и все пак не мога да си представя как ще го изпия това чудо Sad
Бихте ли споделили опита си, ако сте го правили - какво се усеща, прилошава ли ви... Изобщо-всичко, което е важно да се знае.
Благодаря предварително!

# 368
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не мърдай много, не излизай на жегата и няма да имаш проблем.
не  е толкова страшно.

до вечерта много ми пресъхваше устата и ми се пиеше вода.

# 369
Вкусът на глюкозата е малко странен, сладък, но различно сладък.
Не ми е прилошавало. Нищо не ми стана.
Не трябва да се движиш, сядаш на дивана в чакалнята и не мърдаш. Simple Smile
Поне 3 дни преди теста хапваш малко повече въглехидрати, за да не ти излезнат фалшиво положителни резултати.
И разбира се, на гладно, след 12 часова пауза.

# 370
  • Far away from here...
Благодаря ви!
Дори и ако се храня ВМ НВХ ли трябва да приемам повече въглехидрати преди изследването?

# 371
НВ ВМХ разрешени храни. Simple Smile

Аха  Mr. Green Мерси.

Аз така съм си свикнала от дюканстването. Ако толкова те дразни, ще потърся адекватен синоним.

Къде съм казвала, че ме дразни  Laughing Питах какво е. Странно четеш.

Здравейте,
днес ми беше назначено обременяване с глюкоза, но много се притеснявам от изследването. Прочетох как точно протича и все пак не мога да си представя как ще го изпия това чудо Sad
Бихте ли споделили опита си, ако сте го правили - какво се усеща, прилошава ли ви... Изобщо-всичко, което е важно да се знае.
Благодаря предварително!

Абе аз си бях фенка на сладкото и си виках, че няма проблем да джурна нещо сладко.
Ама се оказа, че не е като тортичка, тулумбичка или сокче. Странен е вкуса и ужасно сладък.
Беше ми отпаднало и едно такова гадно.
Иначе трябва да мируваш. Седиш си и си чакаш. Досадно е три часа да, вземи си нещо за четене.

# 372
Здравейте,
Благодаря предварително!

На мен ми беше много зле. Едва я преглътнах. После си внуших разни неща и естествено, каквото мислех, че ще се случи-това и стана. Така, че се настрой, че ще ти е вкусно. Laughing

# 373
  • Far away from here...
И какво стана 😳?

# 374
Луна и грош, непременно си доплати  и трикратно изследване на инсулина. . Защо по подразбиране ендокринолозите пускат само трикратно измерване на кръвна захар.

Една много интересна лекция на някакъв американски доктор, според който инсулинът е едва ли не най важният хормон, който разбърква всички други хормони, вкл. и на щитовидната жлеза.
Инсулиновата чувствителност на клетките на зародиша се формирала още по време на бременността и зависело от това какво яде майката. И други интересни неща има в лекцията.

http://valtchan68.blogspot.com/2014/06/oo.html

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 20:30 от lu_lu

Общи условия

Активация на акаунт