Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 45 967
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Мммм как обичам всякакви berries (не знам как им е общото наименование на български). И аз хапнах боровинки тази сутрин. Заквасена сметана с лъжица разтворимо кафе и 7-8 плодчета боровинка- суперрр. Мъжа ми като го видя излезе от стаята хихих.

# 106
Ашвагандата е най-достъпен като цена.

Аз ги намирам на сходни цени. Благодаря ще разгледам отново.

# 107
Аз пък никога не съм яла пресни боровинки  Laughing  Embarassed
Ако видя на пазара ще си купя.
Яла съм ги но в сладки неща.
Пропуск, ще наваксам.

Боцнах се днес впрочем, за много неща.
Късния следобед сигурно ще станат. Ще пиша пак.

# 108
Нашенските боровинки са безценни-растат на чисто високо в планината,не са торени,не са пръскани с препарати,съдържат разни полезни работи,фибри,в нашия случай са с малко въглехидрати.Само не знам как са узрели толкова рано.

# 109

Имам чувството, че се изследваш през една седмица... :O
Не си ли проверяваш кръвната захар с глюкомер вкъщи?
Знам, че ти изследваш и други неща, но не е ли вече обсебване да се следиш толкова често?
Сигурно тази ИР превръща хората, които знаят, че са с нея в роботи - само броят калории, следят какво ядат, килограмите си държат под око и изобщо, целият живот се подчинява на това...

# 110
i810, Елора няколко пъти писа, че ще опитва да намали/спре хапчетата и очевидно затова се изследва малко по-често напоследък.

При нас е нормално да се наблюдаваме, да тестваме какво може, какво не може, да следим състоянието си. Както поддържаме колите си, уредите си, къщите си, така трябва да поддържаме и телата си. Какво му е толкова странното?

# 111
i810, Елора няколко пъти писа, че ще опитва да намали/спре хапчетата и очевидно затова се изследва малко по-често напоследък.

При нас е нормално да се наблюдаваме, да тестваме какво може, какво не може, да следим състоянието си. Както поддържаме колите си, уредите си, къщите си, така трябва да поддържаме и телата си. Какво му е толкова странното?

Знам и я чета редовно...Просто се учудих, че се изследва на толкова малък интервал от време... Не знам как се случват нещата, когато се намаляват лекарствата или се спират. Явно тогава контролът трябва да е по-голям. Но понеже скоро се похвали, че нещата при нея са добре, се учудих, че пак е правила изследвания...

# 112

Знам, че ти изследваш и други неща, но не е ли вече обсебване да се следиш толкова често?
Сигурно тази ИР превръща хората, които знаят, че са с нея в роботи - само броят калории, следят какво ядат, килограмите си държат под око и изобщо, целият живот се подчинява на това...

Joy

Така ти се струва. Изследвания правя два пъти годишно, даже веднъж, щото не обичам.
Просто преди 2 седмици онова беше експеримент. И го написах. Идеята на предишното боцкане беше да видя след 2 хранения и без хапче нивата на кз и инсулина.
А сега съм си взела от личния лекар стандартните общи изследвания - за щж, кз, пик. к-на, холестерол.
Чисто и просто така се случи да се боцна в месеца два пъти. Следващите изследвания ще са октомври. Ако не ме домързи.
Глюкомер нямам и едва ли ще си купя.

Отидох да напазаря разни неща и си взех кофичка боровинки за 2 лева да пробвам. Ми не са нещо кой знае какво. Малини и къпини обичам повече.

# 113

Joy

Така ти се струва. Изследвания правя два пъти годишно, даже веднъж, щото не обичам.
Просто преди 2 седмици онова беше експеримент. И го написах.
А сега съм си взела от личния лекар стандартните общи изследвания - за щж, кз, пик. к-на, холестерол.
Чисто и просто така се случи да се боцна в месеца два пъти. Следващите изследвания ще са октомври. Ако не ме домързи.
Глюкомер нямам и едва ли ще си купя.

Отидох да напазаря разни неща и си взех кофичка боровинки за 2 лева да пробвам. Ми не са нещо кой знае какво. Малини и къпини обичам повече.

Душицо, изкара ми ангелите, че ако някой ден спра лекарствата, ще вървя да се боцкам всеки месец....Точно така си помислих... Айде, живи и здрави, дано ни зарадваш и днес с добри резултати...Прегръдки...

# 114
Лекарствата ще ги спирам сигурно година.
Сега само съм намалила дозата на обяд.

# 115
На Елора глюкомер не ѝ върши работа, защото няма проблем с КЗ.

# 116
А какво им е лошото на редовните изследвания? Wink

Години наред си живях с мисълта, че нищо ми няма, на лекари няма да ходя, няма да се изследвам, щото, нали, "то всички сме болни ако вземем да се изследваме". От тази категория хора бях. Щото толкова ми е бил акълът. Сега съм в другата, ама не крайност, а посока. Защото чак хипохондрия не ме е хванала още, но осъзнах колко безотговорно отношение съм имала към здравето си, докъде ме е довело това, и колко по-рано можех да овладея нещата. Имах някакъв проблясък преди 15 години, когато след една седмица пълен глад свалих само килограм. Казах си "тук нещо не е наред с хормоните", но така оставих нещата. Това беше след втората бременност, докато след първата за 10 дни глад бях свалила 10 кг.

Та в общи линии се оказа, че съм била като един компютър без антивирусна, без ъпдейти, почистване, поддръжка. И в един момент знаем какво става с такива компютри - бъгват се, задръстват се, блокират, и до там. Ако не бях открила, че съм с ИР, ако не бях направила онова изследване съвсем случайно, защото беше на промоция, със сигурност щях да се докарам до диабет и да се чудя от къде ми е дошло. Говорих преди време с една близка, тя е с диабет от години. Пита ме как съм отслабнала, ама аз ѝ обясних не само как, а и защо. И знаете ли какво ми каза? "Ааа, то диабет не се хваща от сладкото, то е от нерви". (Впрочем, тя е от тези хора, които солидно набиват, всеки божи ден, толумбички, баклавички, вафли, пасти и пр.) Е, сигурно и аз така щях да си мисля, ако се бях оставила. Колко е гаден животът, какви идиоти са хората, как тоя и оня ми е съсипал здравето. Пък аз - невинна като капка роса...

# 117
И моята колежка твърди, че от сладкото не се хваща диабет, защото не знам коя нейна роднина само сладко ядяла и била слаба. Crazy

# 118
Бледолилава,

тази твоя позната луда ли е?! Аз бих ѝ казала директно в очите, че не е добре с главата. Пък ако ще да ми се сърди. То бива, бива безотговорност и лакомия, но това чак ме отвращава вече, гнусна работа.
Иначе си права, не е хубаво така да се гаврим с телата си. Аз се докарах до 110 кг. и чак тогава започнах да се замислям, че нещо не е така тая работа. Не тренирах, не ходех дори, ядях боклуци, не се изследвах с години. И разбира се, за всичко имах готов отговор:
- как ще спортувам и ще се движа, че аз съм толкова заета, нямам време;
- как ще се храня здравословно, че всичко био е супер скъпо и това всъщност са пълни глупости, не трябва да се лишава организма от нищо;
- че какво ѝ има на храната, която ям, това са си нормални неща - тортичка, баничка, може ли да се ядат само треви;
- за какво да се изследвам и да ходя по доктори, нищо ми няма, 6 съм си.
Трябва още от малки да учим децата на правилни хранителни навици, да четат етикети, да се обичат и да не се тъпчат с боклуци и химия. Да обичат движението, спорта, природата, хубавата естествена храна....
Аз съм писала за моя син - някъде 2-3 клас започна след училище да си купува по 1 кола и 1 сникърс, понякога и 1 чипс. И започна много да дебелее, особено около кръста, сериозно коремче направи, хем тренираше футбол. Точно тогава  на мен ми откриха ИР и започнах да се интересувам и да чета. Спрях му колата, чипса и сладкото и за няколко месеца изчисти всички сланинки. Стана клече направо. Сега яде сладко само когато направя десерт в къщи Simple Smile

# 119
..............

Ще го изтрия след малко този коментар, че поучително, ама си е трагедия голяма.

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 13:15 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт