Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 47 354
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
По схема го започнах, постепенно.

# 256
Герито, гледам, че покрай вас са затрили и моят коментар. Та исках да те запитам фантастичната джаджа на каква цена е?

# 257
  • Варна
Герито, гледам, че покрай вас са затрили и моят коментар. Та исках да те запитам фантастичната джаджа на каква цена е?
окoло 60 GBP е четеца, а отделно се купуват датчици, като единия издържа близо 2 седмици.

Ето сайта https://www.freestylelibre.co.uk/libre/discover/getting-started.html
Ако сте наясно с НайтСкаут системата- това е нещо подобно, но в по-опростен вариант. Ако при инсулиновите помпи с НайтСкаут постоянно получавате данни на четеца/телефона си, тук трябва сами да сканирате през какъвто интервал ви харесва- данните са за последните 8 часа (по спомен). Съответно и цената е доста по-ниска де.

Да се допълня. Ендокриниоложката ми е страхотна- има специализация в Англия, а сега пак е някъде в чужбина. Направила си е малка ФБ страничка за пациентите си и редовно слага много полезни статии основно насочени към диабетиците, но и аз чета да се информирам. От там видях и устройството.
Доста често споделя статии от сйата myfitensspal с хубави лесни и здравословни менюта. Понякога черпя идеи от там.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 16:29 от //Герито//

# 258
  • Ню Йорк
Ходих при някаква супер накадърна лекарка и сега май пак сама ще си изписвам изследванията  #Cussing out 

# 259
Благодаря ти, Герито. Много сладки и позитивни постове пишеш. Чета те с удоволствие, че вече ме страх да пиша.

# 260
А много ми е интересно, ако искам да се проверя на какъв хал съм и ендокринологът ми назначи обременяване с глюкоза отново, за да види инсулинът, който ми липсва в изследването и без това, защото имам само глюкоза, на какъв интервал от време мога да си позволя подобно изследване? Разбрах от вашите коментари, че никак не е желателно да се прави отново такова обременяване, защото е особено вредно, което и на мен ми е повече от ясно. Но по-важното в случая е това, че след като месеци наред съм лишавала организма си от чиста захар, как изведнъж ще му бумна 75 гр. глюкоза? Това няма ли да е шок за него и да припадна от толкова захаросване??? Та той ще е отвикнал....

# 261
А много ми е интересно, ако искам да се проверя на какъв хал съм и ендокринологът ми назначи обременяване с глюкоза отново, за да види инсулинът, който ми липсва в изследването и без това, защото имам само глюкоза, на какъв интервал от време мога да си позволя подобно изследване? Разбрах от вашите коментари, че никак не е желателно да се прави отново такова обременяване, защото е особено вредно, което и на мен ми е повече от ясно. Но по-важното в случая е това, че след като месеци наред съм лишавала организма си от чиста захар, как изведнъж ще му бумна 75 гр. глюкоза? Това няма ли да е шок за него и да припадна от толкова захаросване??? Та той ще е отвикнал....

Според мен резултата ще бъде нереален.

# 262
И от мен един въпрос - измерването на КЗ и инсулин (гладно, 60 мин., 120 мин) едно и също ли е с обременяването с глюкоза, че вече се обърках?

# 263
За интервала не знам. Но има лекари, които препоръчват вместо глюкозата да се изядат определени храни след пробата на гладно - стойностите пак са показателни, обаче натоварването не е толкова голямо.
И от мен един въпрос - измерването на КЗ и инсулин (гладно, 60 мин., 120 мин) едно и също ли е с обременяването с глюкоза, че вече се обърках?
Да.

# 264

Хала може да си го следиш като си мериш само  кз и инсулин на гладно. Поне година.
Ти мисля, че отскоро си диагностицирана. Промяна за 2 месеца не може да очакваш.
Аз обременяване не ща да правя. През годините като съм ходила при ендокринолози са ме карали 4 пъти поне, но твърдо съм отказвала.
За да смяташ, че заслужаваш проверка чрез обременяване мисля, че трябва да:
- си позаслабнала
- да нямаш желание  за сладко
- да си повече време сита
- изследванията на кз и инсулин на гладно да показват напредък.
Чак тогава мисля, че има смисъл да провериш.
В старата тема имаше една потребителка, която ендото и е казал, че може да направи проверка с кола и с огромен сандвич.
Тука някой споменаваше и за баница с боза  Laughing
Това също би ти дало насоки.

Елорка, ама ти доста сериозни дози пиеш. Явно различните лекари по различен начин преценят дозите, на мен са ми дали 3 пъти по 1/2 табл. от 850 гр. А определено ИР си е тежка при мен Sad
Ще ми е много интересно какво ще ти каже ендото сега.
Относно психологическия момент... и при мен това е най-най-трудното. Аз рядко съм истински гладна, и сладко не обичам, но умирам за всякакви тестени неща. Другият ми проблем (предполагам не само при мен) е че когато съм напрегната, компенсирам с храна, при това без изобщо да ми се яде Sad

Миналата година бях на ендо и си ми каза да остане същата доза. Но от тогава съм свалила.
Просто явно този режим ми влияе и наистина трябва да ги намалям.
Днес не успях да отида, утре сутринта ще ходя.
А иначе яденето от нерви ми е много познато  Mr. Green

Елора, Селен под формата на  селенометионин, това ли имаш в предвид?
Селиногина, във Фейсбук групите за Хашимото, не го препоръчват, защото имал нишесте, т.е. глутен, а в тези групи 90% от момичета са на безглутенов режим.

А да точно този.
Мерси.
Ето този си харесах
https://apteka.framar.bg/30064728/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD … D0%BE%D1%80%D1%81

Мисля, че е читав  newsm78
Скоро ще изпия стария. Колко почивка трябва да направя?

А за пикането. Като пишете за пикането сега се замислям, че преди да пия глюкофаж аз изключително рядко ставах да пикам през нощта.
А от година редовно. Има нещо не ставам, ама е рядко това.
Но само по-веднъж.

# 265
Елора, Мисля, че се почива 1 месец. Погледни селена в  bulvit.com там е по- на сметка и също е добър.

# 266

Въпреки, че не четеш какво се пише постоянно, пак ще ти кажа. Не по-често от 6 месеца се прави обременяване. А за теб даже не е желателно. Ти имаш стойности за предиабет и е опасно.
Може само КЗ профил, като искаш и инсулин. Обаче по-добре това, което ти е писала Елора.

# 267
абе, девойки, може ли хем да сте болни, хем да сте толкова лигави, че да не можете да си помогнете сами
възпитани ви обясняват, все една плоча търкате
айде пък да видим ще припаднете ли без сладолед

# 268
Herzen, мен ме изтриха за подобен коментар. Но се надявам да са го прочели тези, които трябва.
Не, че ще се трогнат.
Но на всеки му писва да обяснява и накрая пак да си правят каквото си знаят.
Че и да обиждат.

# 269
Елора, Мисля, че се почива 1 месец. Погледни селена в  bulvit.com там е по- на сметка и също е добър.

Ама сигурна ли си, че селена в този сайт е от този добрия - селенометионин.
Защото разглеждам сега всичките видове селени и не пише.
Иначе ми хареса този с витамин А, С и Е  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт