Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 47 183
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Лененото масло съдържа фитоестрогени, аз затова веднъж по грешка бях взела Омега с ленено масло и не я пих:
Цитат
Лененото масло съдържа фитоестрогени, които могат да имитират хормона естроген в тялото. Фитоестрогените могат да имат неблагоприятно въздействие върху хормоните. Ето защо лененото масло не трябва да се консумира от бременни или кърмачки, нито от жени, страдащи от хормонален дисбаланс.
Не искам да си разбърквам хормоните.
Дъщеря ми има сериозен проблем с косата, тя нали е с хипофункция. Много е доволна от това, сгъсти ѝ се и и стана по-жива и лъскава, отколкото някога ѝ е била:
https://www.iherb.com/pr/Country-Life-Maxi-Hair-90-Tablets/1714
Но при нея става въпрос за гнездовидна алопеция. На тези места не ѝ порасна нова коса, само на останалата част от скалпа се повлия. Аз обаче не искам и синтетични витамини да пия, а тези са такива. По принцип само органични пия, рядко правя изключения. Купих й и масло от черен кимион, но пак за участъците без коса - не действа.
Иначе тези витамини, като изключим, че аз съм една лигла на тема органично и натурално, са си хубави, действат. Имат не само биотин, но и други важни за косата витамини и минерали, сяра, хвощ, аминокиселини и др полезни неща. В темата за Iherb има и други доволни от тях.

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 22:31 от Бледолилава

# 556
Ти ме уби с тия фитоестрогени  Crossing Arms Laughing

А аз мисля маслото от черен кимион да го пия.

# 557
Ти ме уби с тия фитоестрогени  Crossing Arms Laughing

А аз мисля маслото от черен кимион да го пия.

И аз мислех да го пия, даже бях поръчала, но не дойде (губят се от време на време пратки от сайта и в повечето случаи връщат парите). Дават го добро за т.нар. Inflammation - май клетъчни възпаления се казваха. После обаче размислих и не го поръчах втори път. Спрях се малко с добавките за да мога да си чувам сигналите на тялото, а и както казах да не вземе нещо да окаже негативно влияние на ИР.

Пък за фитоестрогените, ти май си по-млада, не се притеснявай чак толкова. Мен, на 45, сигурно скоро ме чака критическата, затова гледам да не се меся в хормоните, докато са наред нещата. Нисък ми е естрогенът, както казах, и винаги се опасявам, че ако почна да вкарвам нещо отвън, тялото може да спре да си го произвежда само. Много я мисля всяка една добавка преди да я почна, нищо че пиех по толкова много.

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 22:46 от Бледолилава

# 558
За ИР и лененето семе съм чела, че оказва добро влияние.
Но в една статия сега освен за тия фитострогени, четох, че може да причини и кожни обриви. А аз нали от това мрънкам в последно време.
Ще взема да го спра за момента и да видим.

# 559
Ама то маслото от черен кимион щом го дават за лечение на диабет, значи би трябвало и при ИР да помага. Аз утре ще си взема. Иначе черния кимион го дъвча на гладно, но друго си е извлек.

# 560
И аз искам да намаля хаповете. Днес като се видях лошо ми стана..... Противозачатъчни, два пъти Метфогама, Ашваганда, Златен корен, Хром, Магнезий, Омега и една добавка за коса с биотин на Абофарма.  Съвсем умишлено прескачам някой от нещата в различните дни, пия само задължителните противозачатъчни и Метфогама.

# 561
От една лъжица ленено семе чак пък толкова какво може да се случи
Моята нова закуска е именно лъжица ленено семе ,  лъжица чия.  ( накиснати от вечерта) , сусам, 15 гр накиснати ядки, кокос и натурално какао.
Герганче , добри да ти добавките.  Със сигурност ще имаш добри резултати.

# 562
Ама то маслото от черен кимион щом го дават за лечение на диабет, значи би трябвало и при ИР да помага. Аз утре ще си взема. Иначе черния кимион го дъвча на гладно, но друго си е извлек.

Някои добавки за диабет предизвикват отделяне на инсулин.
Затова е хубаво да се проучва всяко нещо дали няма да предизвика такова отделяне.
Но за черния кимион не видях такова нещо.

От една лъжица ленено семе чак пък толкова какво може да се случи
Моята нова закуска е именно лъжица ленено семе ,  лъжица чия.  ( накиснати от вечерта) , сусам, 15 гр накиснати ядки, кокос и натурално какао.
Герганче , добри да ти добавките.  Със сигурност ще имаш добри резултати.

Ами и аз това се питам. Една лъжица слагам в закуската. Ама това е почти всеки ден. Дали не действа с натрупване някакво  newsm78

# 563
Това ми звучи като калорийна бомба. Grinning Поне 500 калории? Може и да бъркам, разбира се, все пак само си представям количествата. Но пробвай да го премериш и да му сметнеш калориите поне веднъж, за да си наясно. Hands V 

# 564
Фитоестрогените влият по нехубав начина на женските полови хормони
Има писано в нета, аз не обяснявам добре, но го потърсете

# 565
Утре ще притеглям на везната колко е 1 ч.л. от посочените продукти.
Честно казано с тази хипофункция ме е страх  да гледам и орязвам калории. А и тъкмо започнах да се чувствам добре.

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 06:33 от Titi-piti

# 566
В шкафа вчера открих пакет био елда. Забравила съм, че съм си купила  Laughing
Днес закуската ми е  с елда.
Страхотна е.

# 567
Елдата е странна на вкус, но се свиква.
Аз за утре съм предвидила да обядвам с елда. А днес с киноа.  Аз по принцип с тях обядвам, че ми е по-лесно  и бързо.

# 568
  • Русе
Добро утро, връщам се от лабораторията. Пуснах си глюкоза и инсулин веднъж, без обременяване. Тук четох, че ако на гладно е висок, пак е ясно, че нещата не са добре. Утре в 11ч имам час при ендокринолог, ще нося и старите изследвания.

Днес като излязат резултатите, ще ги споделя с вас. Дано и захарта не ми е вече висока.

Хубав ден и до скоро.

# 569
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пусни ги и тук.
за всеки случай.
аз тук разбрах, че имам проблем. а изследванията са били такива от три години.

Общи условия

Активация на акаунт