Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 506
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • София
В Ендокринологията бях. За на гладно имаше само.
Знам, че не трябва и е вредна, но не мислех, че ще си докарам такова нещо. Сега и да го мисля, не мога да върна времето. Не обичам чай, просто я махам и минавам само на вода, която и без това не пия в нужните количества. 

# 541
Продължавам да чета за желатина разни статии.
Мисля да пробвам.
Ще се желирам, туй то  Laughing

Кетчър, водата си е важна. И много други неща. Така че взимай се в ръце  Hug

Кристиана, четох наскоро, че можело тиквичките и сурови да се ядат. Не съм пробвала, ама и не искам.

# 542
Взех си от Варна 1 килограм чистени рапани и сега се чудя какво да ги правя. До сега съм ги правила само панирани, но сега нали не трябва да ползвам брашно........Дайте идея как да ги направя!

Пак можеш да ги панираш, но да използваш конопено, ленено, сусамово, бадемово или друг вид брашно.

Благодаря. току що метнах хляба с хуск и кокосово брашно и го чакам с нетърпение.

Днес в Лидъл видях някакво кокосово масло при чистите масла, но много евтино. 1/2 кг е 4.50. Дали е читаво за готвене...

Елора, като лежах в неврология за ДХ един лекар препоръча на една жена, която беше с много сериозни болки в коленете, да вари свински уши и крака и вдеки ден от желирания бульон да си гребва 3 пъти по една лъжица заради колагена. Не вярвам да се е шегувал.

Абе не се лъжа по такива ниски цени да ти кажа.
Каква марка е?
Ох, това с ушите и краката не знам. Звучи гадно.
А не може ли желатин да си купя?
Преди малко четох, че и в желатина има колаген. Хаповете на витаголд са 20 лв.
Ще пробвам с желатин.

christiana_, как ги направи тия спагети от тиквички? Как ги наряза? Машинка ли имаш някаква? Идейно е това.

The Catcher in the Rye, как ще пиеш кола бе момиче  Laughing
И да, не е достатъчно да се махнат сладките неща. Нужно е всички бързи въглехидрати.
А такива неща като кола не трябва да помислиш да пиеш. Сокове също.
Ясно, трябвало да свършиш него. Трябва да намериш нещо друго. Зелен чай или черен чай примерно.
За черния чай не знам дали е полезен, но знам, че е по-силно от кафето. Не съм запозната чак толкова с него.
И как така нямало реф. стойности? Каква е тази лаборатория без такива неща.

Някой назад спомена, че от липсата на мазнини може да има окапване на коса. Аз освен косопад имам и оредяване от 3 години.
От известно време увеличих мазнините. И забелязах промяна. Имах косопад, не толкова като преди, но сега почти го няма. И оредяването като че ли ми се пооправи доста.

Не знам каква марка е, ама и аз не посмях да си взема на тази цена.

Как Сийкеееееееее, благодаря ти за идеите за хляб. Олееее, много вкусен стана. Поне ще мирясам, че хлябът и принцеските с кайма много ми липсват.
Няма ли рецепти и за режимна бира и вино? Laughing Спрях да ходя на заведения заради тази бира. като видя някоя изпотена халба на съседната маса в тези жеги, чак сълзички ми избиват....

Елора, имам подозрения, че от желанита може да се запечеш.....

# 543
  • Ню Йорк

Някой назад спомена, че от липсата на мазнини може да има окапване на коса. Аз освен косопад имам и оредяване от 3 години.
От известно време увеличих мазнините. И забелязах промяна. Имах косопад, не толкова като преди, но сега почти го няма. И оредяването като че ли ми се пооправи доста.

Хайде де! Аз цял ивот съм с гъста и буйна коса и последните няколко години спазвайки предимно ВМ косата ми оредя тотално, че сега съм с екстеншън.

# 544

Хайде де! Аз цял ивот съм с гъста и буйна коса и последните няколко години спазвайки предимно ВМ косата ми оредя тотално, че сега съм с екстеншън.
И аз това щях да кажа. Също съм на високомазнинна диета, не е от това. Само се притеснявам от отслабването да не ми е паднал още естрогенът, че и без това ми е нисък. Той голямо влияние оказва на кожата и косата.

# 545
Стига де Алина  Crossing Arms
Не искам да се запичам. Иначе четох, че имало разхлабващ ефект, а запичащия е при по-дълга консумация

Галактическа принцеса, какво да ти кажа. И аз не знам  Laughing
Напоследък чета и тук и познати ми казват, че при сваляне на много килограми може да се получи косопад.
Сега дали е от мазнините не знам, просто гадая. Добавки за коса не пия в момента, реших да си почина.
Впрочем допреди 7-8 години и аз имах двойна коса. То и сега е обемна де. Но според ендото капе заради щж.

# 546
  • Варна
За колагена се опитвам да намеря статията, за да не говоря наизуст, НО наскоро четох в достоверен сайт, че всъщност приема на колаген перорално не върши никаква работа. Нито на бульони, нито на капсули. Единственото директното инжектиране или там както се казва директното влагане (разбира се под анестезия) на веществото в междуставното пространство е начина да се постигне желания ефект.
Продължавам да търся, че ми е интересно какво точно беше обяснението.

# 547
  • Ню Йорк
Аз специално си пуснах всички възможни хормони - няма никакви отклонения. Ендото вика, че било от стрес. Е аз да не се стресирам от оня ден де?! Даже последните години хич не се и стресирам, давам го много по-спокойно. Какви ли добавки не пих и какво ли не си мазах по косата и ефекта е нула, направо се побърквам от яд. От друга страна кожата на лицето ми е без забележки, една бръчка нямам, една поричка не се вижда, гладка и чиста като на бебе. Нямам отговор.

# 548
Знам, ли може пък организма ти да се стресира сега от спокойствие  Joy

# 549
На мен пък докато дюканствах, косата ми се беше сгъстила, независимо, че се хранех почти без мазнини.
Половинчо пие сутрин на гладно ленено масло заради омегата, но и косата му се пооправи. Беше започнала да поопадва. Ама аз такова нещо не мога да си причиня. даже и на салата не го харесвам. Иначе лененото брашно ми е вкусно.

# 550
Това, което знам от Денис, от темата за Iherb, е че синтезът на колаген е много сложно нещо, изискващо много компоненти, различни видове аминокиселини, и една да липсва - не става. Защото този колаген, който пием, ни дава градивните елементи. Не го усвояваме ей така директно, сами си синтезираме собствен колаген. То затова се пие задължително на гладно, за да не го обърка тялото с храна. Задължително с витамин С, необходим е за синтеза. И хиалуронова киселина, и тя участва. Така че сложно, но не невъзможно. Има си клинични тестове с доказан резултат за действието на колагена върху кожата. Аз лично последен го въведох като добавка и нямах време да изпитам ефекта, само половин кутия изпих. За други неща мога да кажа, че действаха. Пиех по едно време май към 20 вида добавки, почти всичко спрях, с изключение на най-важните - Омега 3, магнезий, витамини.

Принцеса, и на мен ми е гладка и чиста кожата, но отпусната в долната част на лицето, и особено там, дето имах пет-шестнайсет гуши Grinning Ей затова търся решение, ама не ми се вярва да има. Или ще се оправи само, ако не съм вече прекалено стара (45), или няма. Ама пък то дали ще е двойна гуша или малко отпусната кожа - все не е кой знае каква красота.

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 21:14 от Бледолилава

# 551
Пък на мен една съфорумка ми подари масло от бял трън. Та си джуря веднъж на ден.
Но е идейно и масло от лен и от черен кимион.

# 552
Доколкото съм чела косопадът се причинява от не оптимални нива на щитовидните хормони. Но проблемът не се решава както си мислят някои, а и лекарите с приемане на синтетичния хормон. Ами със запълване на липсващите витамини и минерали в организма.
Вече писах кои са витамините.
А също и когато няма баланс на мазнини/ въглехидрати.
Разбирам, че заради ИР  орязване на въглехидратите, но ето, че и те са нужни на организма.
Мои наблюдения при близки момичета- едната премина на веган диета тип 80,10,10-започна да й пада косата;  друга пък премина на Кето диета и на нея започна да й пада косата. Разбира се, това са единични случаи, но при дългата липса на някой нутриент, явно се отразява на организма.
 На майка ми също беше започнала прогресивно да й оредява косата, дори мислеше за самоубийство. Една дерматоложка от Стара Загора й предписа лосион, който го има само в Гърция и Турция, и колкото и невероятно на 65 г. започва да и никне нова коса. Отделно , че приема доста добавки, които със сигурност подпомагат процеса.
 Лененото масло, както и лененото семе са полезни за щитовидната жлеза, така  че напълно е възможно да повлияят на косопада.

# 553
The Catcher in the Rye,

в никакъв случай не започвай с две хапчета!!!! Започва се с половин хапче, след 1-2 седмици се вдига дозата!!!

# 554
Titi-piti, цинк и биотин съм пила без особен ефект.
За феритина чета и гледам той е важен за съхряняването на желязото.
Иначе желязо пия. Но не и като съм в цикъл.
Въглехидратите не съм ги орязала чак толкова.
В закуската ми има смляно ленено семе.
Обаче чета за маслото от черен кимион. Голямо чудо било това нещо. Както вика Алина може да върне някой от отвъдното  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт