Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 498
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
Бледолилава, яд ме е, че не успях да те видя.

Айде сега кое е по лошо да разбутаме ЩЗ или да не контролираме ИР?

Днес започвам деня със закуска краставици и 1 варено яйце Simple Smile Надявам се , че е добре

# 646

Днес започвам деня със закуска краставици и 1 варено яйце Simple Smile Надявам се , че е добре

Не е най-добрият вариант. Мазнини няма, калориите са малко.  Виж колко време ще те държи сита и по това ще прецениш. Хубаво е поне 4 часа да не се огладнява след хранене.

Дъщеря ми ми съобщи снощи, че след толкова мрънкане от моя страна най-после е почнала режим. Има някои грешки, но ще ги изглаждаме постепенно. Тя е с хипофункция, не си пие лекарството, това ще затрудни нещата. Надявам се възрастта и физическата активност от друга страна да помогнат. Благодарение на това, което научих от темата, ще я насочвам към по-балансирано хранене заради ЩЖ. И ще продължавам да мрънкам, разбира се, но този път за хапчетата Simple Smile Поне в началото трябва да ги пие, след това ще следим какво се случва с хормоните. Иначе ме е страх, че ЩЖ ще пречи на отслабването и ще се откаже. Тя няма много воля.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 09:29 от Бледолилава

# 647
  • Русе
Да има мазнина във всяко хранене ли? Мазнината задължително ли е да е животинска? Ако някой сподели примерни закуски, ще съм благодарна.

Инъче аз огладнявам много бързо и със сигурност в 11, ще съм зверски гладна. Хм, добре, ще работя в тази насока. Ще разуча храни с нисък ГИ, мазни и т.н.

# 648
Да има мазнина във всяко хранене ли? Мазнината задължително ли е да е животинска? Ако някой сподели примерни закуски, ще съм благодарна.

Инъче аз огладнявам много бързо и със сигурност в 11, ще съм зверски гладна. Хм, добре, ще работя в тази насока. Ще разуча храни с нисък ГИ, мазни и т.н.

Ами ти май спомена, че ще пробваш с НВ ВМХ? Краставица и 1 варено яйце не е много подходящо. Това си е гладуване, ако питаш мен, не хранене.

# 649
Уау, беленото конопено семе действително било много вкусно. Така го бях претнала с лъжицата, добре, че срещнах осъдителния поглед на ММ Simple Smile
Но кълновете ми нещо не се получават от небеленото. Вече трети ден-пък няма никой. Слънчогледовите ги сложих по същото време и са почти готови за ядене....

# 650
  • София
Искам да попитам дали някой е посещавал отделението по ендокринология към ВМА. Там занимават ли се с проблеми като нашите и дали са отзивчиви. Аз съм от русе и тук читав доктор няма, а си трябва специалист.
Аз. Млади са почти всичките и бяха любезни. Назначават изследвания, но мен ме "изписаха" (не съм лежала, водех се там 3 дни), преди да са ми излезнали хормоните за щитовидната жлеза. Там ми предписаха да започна от 2х500 метформин. Иначе се занимават точно с това. Всичките млади хора бяха с ИР и им правиха ОГТТ, а старите- диабетици (те бяха лежащите).

Може да пробваш в Александровска или в Ендокринологията, но за там се чака.

# 651
ЩЗ обича да е глезена,  не търпи гладуване и малко въглехидрати.
Аз точно от гладуване и липса на време покрай детето си разбърках хормоните.
Дори  Чоколата (който я познава, знае, че е много начетена и супер информирана) в съседната тема, препоръчва въглехидратите да не се държат никак ниски и да се добавя  към основното  менюто шепа кафяв ориз, киноа, елда.
ЩЗ е т.нар. 'диригент' за всички останали жлези, а и  отговаря за обменните процеси и метаболизма, така че ако се прецака, не само отслабването ще се стопира, ами ще се появят много други неприятни усещания, а оттам и проблеми.

Ох, страх ме пак да не напълнея.

Какви са ми примерно днес въглехидратите.
Сутринта след топлата вода - диня. Колкото ми се яде. Не броя  Laughing Но не е много.
В кафето слагам малко мед.
В закуската има също малко мед и елда, освен суровите накиснати ядки. На работа също пия едно кафе с малко кафява захар.
На обед 2 кюфтета, домат и краставица.
Черпиха ме шоколадов бонбон вчера и днес. То на работата това 3 пъти в месеца най-много да се случи.
Вечерта се прибрах и 2 парчета диня. Сега ще си направя гимнастиката и после вечерям. Някакво пиле има и салата.
Ако ми се прилапа нещо сладко час след вечерята може пак малко диня.
Ми мисля, че ми е добре  newsm78

# 652
  • София
Някоя от вас, която има и други заболявания освен ИР, правила ли е ЯМР на хипофиза? Или някой ендокринолог да й е споменал някога за това..
Скрит текст:
При мен изби на твърде много места, не само с ИР и съпътстващите я оплаквания. Според майка ми такъв голям дисбаланс може да се получи и при нещо на хипофизата. И наскоро си писах с една жена, която е имала аденом и от него е било всичко разбъзикано в организма.
Та освен ОГТТ, органи/жлези гледали ли сте?

# 653
Аз не съм.

# 654
Някоя от вас, която има и други заболявания освен ИР, правила ли е ЯМР на хипофиза? Или някой ендокринолог да й е споменал някога за това..
Скрит текст:
При мен изби на твърде много места, не само с ИР и съпътстващите я оплаквания. Според майка ми такъв голям дисбаланс може да се получи и при нещо на хипофизата. И наскоро си писах с една жена, която е имала аденом и от него е било всичко разбъзикано в организма.
Та освен ОГТТ, органи/жлези гледали ли сте?

Аз съм с аденом на хипофизата,  пролактин в небесата. Пила съм Парлодел ок.20г. Правила съм 3 пъти ЯМР през годините.

# 655
Аз само възли на щитовидната следя чрез ехография веднъж годишно.

# 656
Аз само възли на щитовидната следя чрез ехография веднъж годишно.

И аз така.

# 657
  • София
Аз имам голямо разбутване. Започнах да търся причината. Кетчър, при теб какви са симптомите? Утре ще пусна освен всичко друго и един инсулин на гладно.Ще пускам ПКК и ТСХ, дайте идеи още какво бих могла да пусна?

# 658
ТАТ и МАТ.
ФТ3 и ФТ4.

# 659
  • София
Мерси, Дева!

Общи условия

Активация на акаунт