За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 37 691
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
От 2 дни започнах да давам тиква, чиста, без мляко. Първият път дадох с пръст. Изсмука го добре. Повторих няколко пъти. После опитах с лъжичка, но прави едни физиономии сякаш му се гади. С тази лъжичка давам витамин Д и също не му се нрави. Дали прави връзка с вкуса на витамина, който не му харесва и използването на лъжичката? И двата дена едно и също се повтаря.
Пюрето от хладилника затоплям в уред за затопляне на мляко.
За тези, които са решили да ползват уреда на авент 4в1. Затоплянето и размразяването с уреда става с използването на специален контейнер, който върви с уреда. Само 1брой е и е недостатъчно ако искаш да замразяваш. Не бях проучила този въпрос и останах неприятно изненадана. Ще взема още от тези контейнери, но не ми харесва, че не е универсално. Все пак замразих пюре в обикновените контейнери на авент и ще размразявам в хладилника, а после в уреда за затопляне на мляко, а може и да пробвам да сложа на решетката за пара и да пробвам така. Иначе за сваряване на пара и пасирането е много удобно и бързо. Когато увеличим количествата на храната мисля да приготвям на момента.
За басейн - ние го топнахме май месец, когато беше на 3 месеца във външен минерален басейн с топла вода. Много му хареса. Не е имало реакции. Времето беше много топло.

# 151
Моят калпазанин свикна да върши голямата работа само на гърне. Да, супер, обаче прекарваме доста време навън или при приятели и няма как да мъкна и гърне. Какво да го правя? Няма определен интервал, в който да ака.
Моя позната с дете родено октомври има същия проблем

# 152
Моят калпазанин свикна да върши голямата работа само на гърне. Да, супер, обаче прекарваме доста време навън или при приятели и няма как да мъкна и гърне. Какво да го правя? Няма определен интервал, в който да ака.
Не хапвате ли вкъщи? Аз слагам на гърнето след като се нахрани и върши тогава работата.

# 153
  • UK
Аз съм носила гърнето с мен. Носих и детската дъска за тоалетна.

# 154
  • София
Доста често яде навън, поне СЗ хапва така. Но както казах, не ака винаги след ядене. Понякога е между храненията, понякога след сън.
Аз и без това нося много багаж, неговото гърне ще ми дойде в повече.

# 155
  • София
Наше бебе ще стане скоро на три месеца и буквално два дена след това мислим да го заведем за 4-5-6 дена до Гърция. Очевидно няма да го излагаме на слънце и ще гледаме да не му е горещо, но имате ли други съвети? Също така, в какво можем да го оставим на плажа? Той не обича да лежи по гръб. Бебешки шезлонг? Някакви идеи?

# 156
Съветът ми е да не ходите в Гърция. Има епидемия от морбили, а бебето не е имунизирано, това ни спомена педиатърката. Мисля, че и в другата тема някой беше споделил, че са им споменали за морбилите на границата и са се върнали.
Аз имам въпрос ако някой прави готови, купени каши с кърма как нацеляате пропорцията. Трети ден вече не мога да я улуча, с дадената на кутията пропорция не ми се получи, на ойо също, все рядко става пък не смея да сложа повече. Колко слагате вие?

# 157
Аз бях купила оризова каша и я правя на око иначе не ми се получава като следвам пропорциите на кутията.

Ние също мислим да ходим в Гърция, но през септември. На на 7 месеца и седмици ще бъде тогава.

# 158
  • София
Каша на око правя, но с вода. Сложи си колкото искаш мл кърма и добави каша на око, дори и да сложиш повече, нищо няма да стане на детето.

# 159
В темата на майки в Гърция не бяха чували за епидемия от морбили. Аз лично съм скептична към поднесената информация.

# 160
Само на моето бебе ли му идва power-a, когато го изкъпя? От две седмици приспиването и храненето са ужас. Днес се наложи да го разкарам малко с количката, за да се успокои, и тогава заспа. Пробвах на ръце - голямо дране и тръшкане.

# 161
Ако наистина има според мен щяха да предупредят по телевизията. Все пак са наясно що народ се изнася на там.

# 162
  • София
На училището за бременни ни споменаха, че е хубаво къпането да не е непосредствено преди лягането защото децата се превъзбуждат понякога.

# 163
Ами преди не беше така, пиеше си млякото и си заспиваше съвсем спокойно.

# 164
И на моето след баня му идва енергията,а като беше по-малък заспиваше на повивалника.

Общи условия

Активация на акаунт