За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 251
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Малкия откакто започна да сяда сам и да се изправя, заспиването самостоятелно е абсурд. Само се чекне из кошарата. Приспивам го или на ръце (по-рядко) или в количката и после го местя в кошарата (почти всеки път).

# 166
  • Велико Търново
Кога сменихте кошницата за кола със стол за кола?
Моята кошница е до 13кг, но се чудя дали да не взема стол в момента в който бебо започне да стои седнал сам стабилно.т.е. да не чакам 13те кг тегло.

# 167
Малкия още в кошницата го возим, към 11 кг е.
Дадоха ни и стол за кола, но не ме кефи и максимално отлагам ползването му.

# 168
На 7м. взехме стол за кола,обаче още ползваме и кошницата.С нея водя дечко на консултации,когато сме с такси.

# 169
  • Германия
Ние сменихме кошчето със столче като беше малката на 6-7 месеца, защото кошчето й стана тясно на раменете, а и на мен започна много да ми тежи да я нося в него. Беше към 70см вече, тоест беше достигнала минималната височина за столчето. Нашето се монтира обратно на движението, така че не съм се притеснявала дали не е рано. Но ако ще взимате такова, което се монтира само по посока на движението (което изобщо не препоръчвам за деца под 2 години) ви е малко раничко.

Жана, ако не харесваш столчето, не е ли по-добре да си купите такова каквото ти харесва? Все пак се ползва около 3 години, не е безсмислена инвестиция

# 170
Тео, така е, не е безсмислена инвестиция.
Подарък е обаче от зълва ми и ще се засегнат ако не го ползваме, та не ми се занимава с фасони  и ще го вкарам в употреба, но максимално късно.

# 171
  • Варна
Цоп вече в тази тема Simple Smile
Вашите новородени бебета харесваха ли да спят в кошарата ?
Бебка хич не е възхитена от равната повърхност и е неспокойна мята ръце , крака , стряска се. Правя от вчера възглавницата за кърмене като гнездо и я слагам вътре... тя някак се гушва и спи дълго вътре... Вие правили ли сте нещо такова или си свикват на равно да спят ?

# 172
Моя като беше бебок заспиваше върху мен и после го слагах в кошарата и си къртеше.
Като идея може да ти предложа да сложиш твоя дрехи на близо. Да усеща ароматът ти и да се успокоява

# 173
Столче взехме сега на 6 м., но се използва наобратно на движението за по-дълъг период от време. Кошницата ползваме за консултации предимно, а столчето на по-дълги пътувания, тъй като то е с изофикс, а кошницата само с колани.

# 174
Тая кошница хич не я ползвах аз. Айде, сумарно 10 пъти да съм я ползвала. Бебо е зимно дете . Бяхме или с количката или в къщи. Само на консултации съм я ползвала. Но без нея. Е може.
Стол му взехме май на 6 месеца като беше. Возя го с гръб към движението.

# 175
  • Варна
Цоп вече в тази тема Simple Smile
Вашите новородени бебета харесваха ли да спят в кошарата ?
Бебка хич не е възхитена от равната повърхност и е неспокойна мята ръце , крака , стряска се.
Съвсем нормално. Досега бебето е било сгушено на тясно, сега изведнъж се озовава само, на широка, открита повърхност. Моят син първите месеци спеше в количката си, да му е тясно и закътано.

# 176
  • София
Със стол е от 5-6м в нашата кола. В кошницата го возя в колата на приятелка, което същност е доста често.

Miss_V, честита рожба! Съгласна съм с месечинка. И моят син много се стряскаше като новородено. Факт е, че за тях тази обстановка е нова. Може да пробваш повиване, но аз лично никога не съм и не бих го направила.

# 177
Повиването по Карп много помагаше на моя син в началото.

# 178
И при нас повиването на Карп вършеше чудеса. И не само повиването, jiggle-jiggle също. Joy

# 179
Абе др. Карп е магьосник. Междудругото майка ми като го повит са първи път и като и обясних защо е така каза, че едно време не са знаели какво е това колики, всички са си повивали бебетата и никой не се е оплаквал от чак толкова неспокойно бебе.

Общи условия

Активация на акаунт