За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 257
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
E, едновремешното повиване няма нищо общо с препоръчваното от Карп. Едно време са ги увивали стегнато, с изправени крака, уж да станели прави, дрън-дрън. Това е супер вредно, да не говорим колко е било некомфортно за детето. Повиването, за което говори Карп оставя ръцете и краката свободни за движение, просто осигурява възможност на бебето да се почувства сгушено.

# 181
Месечинке, ръцете не са свободни за движение при повиването на Карп. Това му е целта на повиването - да не могат да размахват ръцете, което ги стряска. Ръцете са плътно покрай тялото. Краката - да, те са свободни.

И да добавя - много е важно при повити бебета да са сложени по гръб, а не настрани.

# 182
  • Варна
Да, така е, моя грешка, краката се оставят в поза жабче, ръцете се стягат, за да не се мятат много много.

# 183
Майка ми каза, че аз съм повивана по абсолютно същия начин. Не ни е стягала краката никога, въпреки че са я карали.

# 184
Мис,честито бебе!Радвам се да те видя тук. Simple Smile Моят дечко първите седмици беше бебе-мечта.Заспиваше самичък където и да го сложа.По-късно обаче до към 3м почна да се стряска от ръцете си и да се удря през лицето.Това му пречеше да спи.Аз не съм го повивала.Просто завивах и ръчичките докато заспи като подпъхвах завивката леко под него.След като заспеше,слагах завивката под ръцете,за да са му свободни.

# 185
В болницата, точно като гнездо им правят едно, като подкова от пелена. Не с цялата дължина на бебето - ако иска да си опъва краката, трябва да ги подпре на това - повдигат се един вид. Вдигат си ръцете нагоре и спят, като къпани. А и подпира, ако искате да ги слагате настрани или по корем за малко - държи крачетата сгънати, за да не се цопва с цяла тежест на корема. И аз им правя понякога.

# 186
  • Варна
Благодаря, момичета ! Достигнах и тази тема и  цари блаженно спокойствие вече в мен ! Вътрешен мир дет се вика 😀

Пробвахме повиването на Карп , ама докато не си измъкне ръцете не се успокоява ! Ама явно и ние нещо не я затягаме добре 😂😂😂
Салсиша и аз така опитвам да правя с един чаршаф на подкова , ама само във възглавницата за кърмене й е удобно. А там някак пропада вечер и не се чувствам уверена докато спя, през деня е Ок като й хвърлям 2-5-6 очи 😀😂

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 10:27 от Miss_V

# 187
  • София
Повивам. И моето спи най-вече в електрическа люлка през деня. Нощем в кошарата. През деня кошарата не му харесва. Надявам се да го израсте.

# 188
Аз имах една пелена,
Много добре спеше бебето зимата (роди се февруари). Като повито, но не стегнато.
Храненето вчера мина доста по-добре. Пак не беше възхитен от лъжицата, но изяде 5-6 лъжички. Трябва си време и търпение.

# 189
Здравейте на всички тук, записвам се във вашата тема, тъй като моето момче е на 12 дни Simple Smile Ще ви следя и ще се включвам с разни въпроси, дано сме си полезни едни на други!

# 190
Колко да стерилизирам пюре от белени кайсии без захар, за зимата -15 мин. или 25?

# 191
15 Мин мисля, че е добре
Аз ги наливам горещо и обръщам бурканчетата. Не варя

# 192
Сега е юли, до януари така ще изтраят ли?

# 193
Сега е юли, до януари така ще изтраят ли?
Така траят няколко дни само, ако искаш по-голяма трайност задължително стерилизация 15-20 мин.

# 194
  • София
Можете ли да ме ориентирате какви пелени Памперс вършат работа до към шестия месец на бебето? За размер питам. И също така кой размер се ползва най-много до тази възраст?

Общи условия

Активация на акаунт