За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 250
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Разпитвам за кашите, защото не се храним нощем. Но явно някакъв скок в растежа и от известно време бебето е много неспокойно нощем, след като се нахрани сутрин заспива като пън.
 Някъде ми се мярна, че слагали едня лъжица каша във вечерното мляко, или давали каша, но на нея изрична трябвало да пише, че е подходяща за 3+ м.
Сега опитвам някакво мляко " за гладно бебе", произведено за английски пазар, но няма особен ефект.

# 526
  • Плевен
Не искам да те осъждам, но трябва да попитам. Не може ли просто да го нахраниш през ноща. Ей така малко да си цокне. Алек също спря да яде нощем самичък не съм го насилвала, но преди няколко нощи се събуди и беше гладен. Ми дадох му и си заспа.

# 527
Има ли мама която да е ползвала пелени Huggies? Ако да от къде ги поръчвоте и къде са произведени? 😊
Аз съм ги пробвала веднъж, от Емаг ги взех тогава намалени. Но има няколко разновидности, нашите май бяха Софт, ако не се лъжа.

# 528
Разпитвам за кашите, защото не се храним нощем. Но явно някакъв скок в растежа и от известно време бебето е много неспокойно нощем, след като се нахрани сутрин заспива като пън.
 Някъде ми се мярна, че слагали едня лъжица каша във вечерното мляко, или давали каша, но на нея изрична трябвало да пише, че е подходяща за 3+ м.
Сега опитвам някакво мляко " за гладно бебе", произведено за английски пазар, но няма особен ефект.
Ама не се ли събужда пред нощта да хапва? До захранването, според мен, си имат нужда. Въпреки че дъщеря ми като беше на кърма спеше по 8-9 часа през нощта, будеше се само веднъж. След захранването стана много по-тегаво.
Delenita, писали сме паралелно.

# 529
  • София
AnMary, интересно ми е какви негативи смяташ че е имало ранното захранване? Всички четем затова, но ми е интересно какви отчиташ като факт на практика. Ако е удобно да споделиш де, ако не искаш не е нужно Simple Smile
Беше с много нисък хемоглобин на контролните изследвания на 6м. Не се наложи да пие медикаменти. Педиатърката каза да сме минали на зелена диета. Криво ляво се закрепи. Това е основният недостатък.
След това се започна с капризите на тема ядене. А сега вече била "вегетарианка", която обаче признава каймата Simple Smile

# 530
  • София
За захранване съм се консултирала с няколко специалисти когато захранвах първото ми дете. Всички бяха на мнение да изчакам 5 м. Сега с малката заради рефлукса имаше идеи да започна на 4+, но лекарката помисли и каза пак да изчакам.

# 531
Чувала съм /от сестрите/, че при продължителен рефлукс се дава малко каша на малки бебета, но не помня подробности, нито каква каша точно ...

А защо не се дава просто анти-рефлуксно мляко...то е доста гъсто,наистина изглежда като да са добавили нишесте в него(най-вероятно това има,не съм се зачитала)

За странното захранване-един приятел е захранен на 3 месеца с препържено брашно в масло поради липса на кърма и детето толкова му харесало,че си хапвал порядъчно количество....сега е 130 кг-дали има връзка никой не знае Simple Smile))

Герда,не пишеш с какво храниш,но щом мислиш за добавяне на лъжица във вечерното мляко,явно е на АМ и въпреки,че не е на кърма,си мисля,че не е необичайно детето да се събуди през нощта и да иска да яде....все пак е на 3 месеца и е мн вероятно да има скокове в растежа,както ти сама си усетила.С каката така преди години изведнъж стана да се буди нощем и педиатъра ми каза да слагам от разтворимите бебешки бисквити по 1 във вечерното мляко и се оправиха нещата,но тя беше на 7 месеца.

# 532
  • София
И моята щерка беше с рефлукс, но педиатърката препоръча сок на 2м Simple Smile Аз я слушах, защото уж беше педиатърка със стаж и то от частна болница.
Когато щерката беше на 8м сменихме педиатърката, но бебето вече беше захранено в всичко Simple Smile
Тази педиатърка пое и синът ми. Него го захраних на 8м.

# 533
Аз слагам в млякото от разтворимите бисквити на Плазмон.Някой път дечко издържа цяла нощ,но в повечето случаи си има и едно нощно хранене.Не е бил кърмен,от самото начало е на АМ и сега на 10 месеца продължава да се буди за хранене почти всяка вечер.

# 534
Герда, ако някое услужливо “педи” те е посъветвало да спреш нощното хранене, защото така пише по дебелите соц книги, са знаеш, че не е редно. Давай си на детето мляко, не го мъчи.

Аз смятам, че организма има памет. Не мога да твърдя, че всеки проблем е докаран от ранно захранване, но за мен има твърде голяма вероятност неадекватното хранене в ранна възраст да доведе до проблеми в по късна.

# 535
Аз послушах съвета да няма нощно хранене още от бебе и съм рахат. И детето си спи и си има режим. Всеки си решава, но моят син е имал нощно хранене точно една седмица

# 536
Детето просто започна да се мята нощем.
Успокоява се като се наяде сутрин и по това съдя, че е гладно нощем.
Имам антирефлуксно, ще пробвам и него към нощното хранене.

В началото, след като се прибрахме от родилния дом, бебенцето си спеше, а ние го будехме като гламави да яде и да му сменяме памерсите и то плачкаше.Бяхме се побъркали, защо плаче това бебе. А то ние сме го будели.
От 12 до 6 часа сутринта си спеше много добре. После си заспиваше и в 22,30-23 часа и до сутринта спокойно.
Ядем по 150 мл. Но ще побвам и да увелича вечерното хранене, което е към 22,30-23 часа.

# 537
Ако бях махнала нощното хранене на мойта дребси, сигурно съвсем дребна щеше да си остане. Аз също съм на мнение, че щом едно бебе се буди да яде, организмът му има нужда.

# 538
Аз пък спрях да будя за хранене в полунощ. Една нощ го събудих да го храня и после не заспа и се съдържа да спи, а аз едвам го събудих. От тогава не будя за хранене. Сега ( на почти 10 месеца) си има 4 хранения и си хапва добре, дано не го казвам на слабо време!

# 539
Здравейте. Аз малко не по темата ама един бърз въпрос - къпините кога се въвеждат?

Общи условия

Активация на акаунт