За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 249
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Велико Търново
В този хранителен ред на мисли, кога бебетата ви ( ориентировъчно разбира се) спряха да се будят рано сутрин за манджа? Има ли общо сутрешния глад със заместени хранения?
Бебо е на 5+ и това ставане в 5:30/6 за храна се надявам тайничко да се прехвърли поне към 7/8 скоро...

# 541
На 5.5 м спря. Сега се буди към 7-7:30, понякога 8, но по-рядко.

# 542
Дъщеря ми спря да се буди за сутрешно мляко на годинка, след като я отбих. Имало е единични случаи, в които не търси, но са били рядко. Тя след това заспиваше веднага, та и аз си доспивах, за това не съм протестирала.

# 543
Синът ми яде в 8 ч от около 3тия месец. И не се правя на някаква супер майка, просто при него сънят е над яденето и ние , както казах, се стремяхме да не храним през нощта. Първите месеци хранихме в полунощ и после в 6. Но постепенно той го измести за 8

# 544
  • Плевен
От около три седмици яде към 8 че и след това. Почти на седем месеца е.

# 545
  • София
Моята е на 7м. и си се буди всяка сутрин между 5 и 6 часа. Ама за сметка на това вечер, най- късно заспива към 21.

# 546
  • Варна
Според мен режима на бебетата е всъщност режим за родителите.
То ще се буди гладно вечер , ама на мен да ми е добре няма да му давам да яде 2-3-5 вечери и ето след седмица бебето имало режим . Дрън дрън сякаш познава часовника 😀 Мама има режим Simple Smile

# 547
  • София
Голямото ми дете до1.6 ядеше нощем.Опитвах с вода,с биби не и не.Сам спря в последствие.За през деня мога да претендирам,че има режим,нощем не.Щом иска яде.Ето бебето спря едно от двете хранения нощем само на 9 месеца.
Всеки е индивидуалност.Бебета най~вече.

# 548
Абсолютно е индивидуално, тук всеки спомена различна възраст, т.е. извода е, че докато бебето има необходимост ще се буди, после се отказва само, а кога е това после вече...

# 549
Май аз съм единствената, която навива аларма, за да ходя да ме изцоква иначе се разтичам, втвърдявам и трябва да се преобличам и чршафи да сменям...

# 550
  • Варна
Моят син сутрин се събужда по различно време. Ту в 5.50, ту в 8.00, средно към 6.00 си търси ядене все още. Последно към 21 ч, заспива най-късно 22 ч.

# 551
Аз със заспиването посред нощите (в 2-4 ч.) проблем нямам. Най-големия проблем е вечер. Преди беше като швейцарски часовник - стане ли 9:30 е заспал и няма сила, която да го пробуди до 4ч, когато огладнее. Сега хич не му се събират 6ч. нощен сън. В 9:30 още ги цъкли, със зор заспива на гърда с много сучене, за да се измори, спи 10-15 мин, защото го чакам да влезе в дълбок сън, да, ама не, буди се и пак цока, за да се приспи и така, докато вече не преяде и започва да се гърчи, защото е уморен, а в същото време - хем не може да заспи без гърда, хем го дразни, че трябва да яде още. Понякога някак си успявам да го убедя пак да захапе гърдата и да заспи, но като заспи дълбоко и го преместя, спи 10 мин и пак ревва. Побъркам се направо, вечерята ми е в 11-12ч. и то много набързо, защото вече съм и аз полузаспала.

# 552
Според мен режима на бебетата е всъщност режим за родителите.
То ще се буди гладно вечер , ама на мен да ми е добре няма да му давам да яде 2-3-5 вечери и ето след седмица бебето имало режим . Дрън дрън сякаш познава часовника 😀 Мама има режим Simple Smile
Всъщност, по дебелите книги съветват коремчето на детето да почива поне 6 часа. Аз реших да се съобразя с това. Имах късмет, че детето ми успя да се нагоди. прът ни беше сумарно 2 месеца.
И аз имах режим и той имаше режим. И да звучи егоистично аз държах детето да има режим. И сега има режим. Аз не съм кърмила дълго време и адаптираното мляко явно го засищаше. Сега и с твърдата храна е по същия начин

# 553
Верче, не си сама. Моят малчо яде към 9 и пропуска това в 12, та аз вместо да го будя засядам с помпата. Ако се оставя 6 часа най много да си докарам запушвания. Една нощ пропусна и това в 3, а аз не съм се събудила, не питай какво беше положението.

# 554
  • София
Момичета тази сутрин се събудих и на едната гърда към мишницата имам като малко топче. Самата гърда цял ден ми се струва по тежка , а от следобяд усещам и тъпа болка. Бебка стана на годинка и досега не ми се е случвало такова нещо.  Дали е запушен канал? Дайте идея утре на лекар ли да отида или да пия нещо?
Иначе след година ставане аз вече се будя и без аларма и още храня през ноща. До осми месец бебка нощно време ядеше кърмата от шише с никненето на зъбите започна да суче .

Общи условия

Активация на акаунт