За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 253
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
И аз мисля, че трябва да оставиш детето само да си махне нощното ядене. Дали поне едно от тези будения не е наистина за хапване? Да не е горещо у вас? Зъби? Колики?
Щом кърмиш според мен товати е най-лесния начин за приспиване. Моето бебе също не иска биба и ако тръгна да го приспивам по друг начин ще отнеме адски много време, така че докато кърмиш мисля с това си улеснена поне Simple Smile
За събуждането в креватчето - как го носиш до там и как го поставяш? Аз установих, че моето бебе ако го пренасям хоризонтално се буди винаги още преди да го оставя в кошарата, може би не правя нещо като хората, но така всеки път и реших да сменя нещо. Първо като се пусне от гърдата изчаквам 5-10-15 мин., колкото видя, че е необходимо да се унесе, защото съня при бебетата започва с лека фаза и вдигна ли го веднага се буди. След това като преценя, че вече е ок го изправям на рамо главичката (все едно като за оригване), обикновено си намества главата да легне н рамото ми и продължава да дреме. Изчаквам да се успокои. Нося го до креватчето, както ми е на рамо и плавно го оставям като и аз се навеждам напред заедно с него, първо оставям дупето да легне и после главата. Ако направя обратното се буди абсолютно винаги. След това полюшквам съвсем леко и е готов. Пробвай може да помогне, дотук стигнах след много проби грешки, тъй като той спи много леко и е труден за приспиване.

# 511
  • Плевен
Аз вече не кърмя, но съм чувала, че докато кърмиш повечето бебчета се будят нощем. Преди и аз приспивах с кърмене. Сега го гушвам като за кърмене и давам бибка. И така си се люшкаме. Всички ми мрънкат, че съм го научила на ръце, но не ми дреме, на мен ми е приятно. За местенето наистина трябва да се изчака да заспи хубаво иначе се буди. Слагам го в леглото от поза люлка, люшвам няколко пъти леглото и готово.

# 512
  • София
От няколко дни, по-точно нощи и при нас е много трудно. Буде се на всеки час и половина. Давам й да суче, за да заспи. Не е от глад, но проплаква. Явно зъбите я събуждат. На ръба съм вече... Моята бебка също е на 5 м., последния е наддала 390 гр., но ЛЛ каза, че няма да ми се бърка.

# 513
Петоро,спокойно,абсолютно нормално е това,което се случва. Малкият е на 8 месеца и все още си има нощни хранения-кога 1,кога 2....още след 1вия месец спрях да следя часове,брой хранения както за през деня,така и за през нощта и оставих детето да води,дори не паля лампата нощем-само подавам гърда и  се унасяме и двамата Grinning  Ако се разровиш из теми за кърмене,ще видиш,че и доста по-големи деца си имат нощни кърмения,което е абсолютно нормално....те са много важни за стимулиране образуването на кърма,затова децата естествено си го искат. Моят съвет е специално по отношение на кърменето да не се впечатляваш много на приказките на педиатрите и да си слушаш това,което ти подсказва детето и майчиния инстинкт. Моят педиатър също мн рано ми каза,че трябва да съм махнела нощното хранене,но аз му казах само Ок и вече не влизам в подробности за кърменето. И аз като vartoglava само отговарям "кърмиш ли още-да,наддава ли-значи всичко е ок". Малкият наддаваше само по 500гр на месец и педиатъра вика-май ще трябва да дохранваш,викам му-тая няма да стане,искам изключително кърмене на поискване ако мога поне до 6тия месец и той след тази реплика спря да ми се бърка. Плюс това бебетата търсят сучене през нощта не само защото са гладни...започват зъбите и кърмата ги успокоява,защото има противовъзпалителни и успокояващи съставки,топлите месеци са и така си набавят вода и соли,каквато аз отделно не давам,затова е нормално да искат повече.

# 514
Каква каша може да се даде след 3м?
Къде мога да прочета?

# 515
Ама каква каша на 3 месеца? За къде е това бързане. 😒

# 516
  • София
Най-рано оризова каша на четири навършени месеца. И то само, ако има медицински показания.

# 517
След 3я м. не би следвало никаква каша все още.

# 518
Надали някой може да бие мъжа ми, на когото на 6м са му топели хляба в боб чорба със запръжка Joy

# 519
Каква каша може да се даде след 3м?
Къде мога да прочета?
Освен ако лекар не ти е препоръчала това, недей да товарил коремчето на детето с каша от сега.
Аз дадох оризова каша по препоръка на педиатъра на Богомил, защото не наддаваше. Но той беше на 6 месеца тогава. За мен, дете на 3 месеца е още много нестабилно да сяда, първо. Второ- още не е изградило навик да яде с лъжица.
Трето- има време за всичко! И каша да яде, и картофи, и кюфтета.
Нека сега бъде бебе, което яде мляко.
Всичко това е мое мнение!

# 520
Чувала съм /от сестрите/, че при продължителен рефлукс се дава малко каша на малки бебета, но не помня подробности, нито каква каша точно ...

# 521
Надали някой може да бие мъжа ми, на когото на 6м са му топели хляба в боб чорба със запръжка Joy

Аа как да няма 😆 Ей ме на, мисля че на 7 месеца са ми дали да смуча луканка. Всички сме хранени едно към гьотере преди години. Ама сега при всичката информация, толко пък да не щаш да прочетеш два реда. Даже и на кутиите с АМ пише, че това е храната до 6-тия месец.

# 522
  • София
Едва ли цял живот е бил на боб със запръжка Simple Smile
И моят е захранен рано (ММ) - в момента е два пъти колкото мен Simple Smile

При щерката имаше само негативи от ранното захранване. Сега е здрав и прав тийн, но кара само на зелено и фотосинтезира. По-слаба съм от нея Astonished
Синът ми е захранен късно. Беше много шишкав като бебе. Сега и той фотосинтезира Simple Smile Дано хване гена на баща си.

# 523
AnMary, интересно ми е какви негативи смяташ че е имало ранното захранване? Всички четем затова, но ми е интересно какви отчиташ като факт на практика. Ако е удобно да споделиш де, ако не искаш не е нужно Simple Smile

# 524
Има ли мама която да е ползвала пелени Huggies? Ако да от къде ги поръчвоте и къде са произведени? 😊

Общи условия

Активация на акаунт