Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 401
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
След като ще започвам да се следя в Токуда, сигурно там трябва да си направя феталната морфология. Ще ми препоръчате ли някой добър и обръщаш внимание, не преглед за 5 Мин?

# 241
Аз лично не мога да помогна. Фм правих на друго място.
Може би трябва да попиташ кой прави фм и да проучиш мнения за него/нея.  Ако не се лъжа, проф. Марков май прави фм там Thinking

# 242
  • София
След като ще започвам да се следя в Токуда, сигурно там трябва да си направя феталната морфология. Ще ми препоръчате ли някой добър и обръщаш внимание, не преглед за 5 Мин?
Не не е задължително освен ако не си платила за пакет. Иди си в Марковск... Токуда за фетална морфология не я препоръчвам изобщо.

# 243
  • София

Не не е задължително освен ако не си платила за пакет. Иди си в Марковск... Токуда за фетална морфология не я препоръчвам изобщо. Д-р Колева и Д-р Богданова мисля, че правят ФМ в Токуда, може и други да има не съм сигурна.

# 244
I.Kravaeva
Не не е задължително освен ако не си платила за пакет. Иди си в Марковск... Токуда за фетална морфология не я препоръчвам изобщо. Д-р Колева и Д-р Богданова мисля, че правят ФМ в Токуда, може и други да има не съм сигурна.

Благодаря и там за някой доктор ли да се обадя или няма значение? Ти там ли си прави феталната, може ли да ми кажеш при кой доктор? Иначе сега разгледах сайт изглежда много добре!

[/quote]

# 245
  • София
I.Kravaeva

Благодаря и там за някой доктор ли да се обадя или няма значение? Ти там ли си прави феталната, може ли да ми кажеш при кой доктор? Иначе сега разгледах сайт изглежда много добре!

[/quote]
Аз бях при Д-р Маркова, препоръчвам я не само заради отношението ами и ми обясни всичко, зададох въпроси на който ми бяха дадени адекватни отговори и се сдобих с един прекрасен диск на дъшеря ми. Може и да запишете час за Д-р Марков чувала съм, че също е голям специалист.
Правила съм фетална и в Токуда, не съм доволна от лекарката, нямат хубава апаратура определено за ФМ втори път при тях няма да ида. При това не ми беше обърнато достатъчно внимание както и на развитието на детето.
Обаче в Марковск се обади няколко седмици преди това, че се чака доста...

# 246
Добре, аз като ще се следя при Колева и тя няма ли да се обиди, че искам на друго място да си правя феталната? Или просто и казвам, че вече съм си записала час за друго място. Вие всички ли на други места си правите?

# 247
Ася, никой не може да ти се сърди за нищо. Това поведение просто не би било сериозно от страна на лекар. За Фетална Морфология си търси лекар, който е обучен да прави такава и/или е специалист по Фетална Медицина. Разгледай визитките на лекарите в Токуда, за да прецениш кой е подходящ. Друг е въпросът по каква причина искаш да ти се направи ФМ. От една страна си има 3 задължителни. Причината за това е да се установят проблеми с плода ако има такива и да се вземат мерки ако и когато е възможно. Поради тази причина си мисля,  че е добре да си направиш ФМ в Токуда.  Все пак ако трябва да се предприеме нещо (дано няма нужда),  най-вероятно там ще го направиш.
Също така не се води от съвети от рода "Еди коя си болница" не я препоръчвам за ФМ. Има резон да не се препоръчват лекари - понеже не са специалисти, но не и цели болници. Също така не е вярно, че нямало добър ехограф във Токуда. Токуда е вероятно най-добре оборудваната болница в София,  а ехографите в днешно време са от елементарното оборудване.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 22:53 от Silveto_i_Yasen

# 248
Специално за ФМ има къде, къде по-добри апарати по София от Токуда. В центрове и частни кабинети на специалисти, занимаващи се с това.
Колева няма да ти се разсърди, че ще ходиш на фм при друг, ако тя не е обучена да прави такъв скрининг. Жената е добра в други области и топ за проследване и раждане, особено на проблемни бременности.

# 249
  • София
Добре, аз като ще се следя при Колева и тя няма ли да се обиди, че искам на друго място да си правя феталната? Или просто и казвам, че вече съм си записала час за друго място. Вие всички ли на други места си правите?
О Боже аз също се следя в Токуда... не смятам, че изобщо има право някой да се разсърди не сме в детската градина иди някъде където да ти обърнат нужното внимание за ФМ не е шега работа. Колева ако е лекарка на място не смятам, че ще има против да идеш другаде Simple Smile

# 250
Точно Колева е специалист по ФМ...

# 251
  • София
Колева е последният човек, който ще с еобиди за подобно нещо. Аз си правих трите фетални при Марков и във Фемина при Цолова. Абсолютно беше ок, даже одобряваше, че на тези места съм ходила.

# 252
Аз се следих при д-р Илиев в Токуда и той лично ми препоръча да не правя ФМ там, а ми каза или Фемина или Марковс.

# 253
  • София
Да не забравяме, че проф. Марков е брат на началника на АГто на Токуда Grinning

# 254
В Токуда Богданова е сертифициран специалист по Фетална Медицина. Отворете страницата http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/fetal-morphology и скролирайте най-долу. Няма нужда някой някого да ви препоръчва. Има си съответните обучения и сертификати и даден лекар или ги има или ги няма. Имайте пред вид, че ФМ няма да ви направят на какъвто и да е ехограф. Ако лекарят подробно може да ви покаже и на вас това, което вижда, значи ехографът си е с достатъчно висока резолюция. По-важното е кой е лекарят и дали има необходимата подготовка. И най-добрият ехограф в ръцете на неподготвен човек е просто едно "черно-бяло телевизорче".

Общи условия

Активация на акаунт