Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 463
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте днес бях при д-р Колева за първи път, много съм доволна. По здравна каса бях и ми назначи много изследвания, защото имах високо кръвно. Искам да питам тези, които се следят по здравна каса изследванията неги ли поема здравната каса? За пълна кръвна картина, урина, кръвна група и такива, защото тя ми каза че някои са платени.
Ми да някой се поемат от здравна каса, но специално кръвна картина мисля, че 2 пъти имаш право да си пуснеш безплатно по-време на бременността. Мен кръвната група ми беше безплатна аз бях при Живкова Simple Smile

# 301
[quote author=I.Kravaeva
Ми да някой се поемат от здравна каса, но специално кръвна картина мисля, че 2 пъти имаш право да си пуснеш безплатно по-време на бременността. Мен кръвната група ми беше безплатна аз бях при Живкова Simple Smile
[/quote]
Аз до сега не съм си пускала нищо, днес ми взеха микробиология и цитонамазка и в пътък трябва да отида за кръвни изследвания и то за много:
ПКК, урина, суе, края.захар, кр.група, васерман, hbsAg, Hiv, TSH, T4, токсопламоза, иг Г, игМ; Вит B12, Вит Д, фолиева киселина, серумен калций и магнезий. Отидох до лабараторията да питам тези които са платени колко общо ще ми излезе, защото ми даде и някви направление и тя ми сметна 178 лв за това се зачудих какво поема при тях здравната каса.

# 302
Аз до сега не съм си пускала нищо, днес ми взеха микробиология и цитонамазка и в пътък трябва да отида за кръвни изследвания и то за много:
ПКК, урина, суе, края.захар, кр.група, васерман, hbsAg, Hiv, TSH, T4, токсопламоза, иг Г, игМ; Вит B12, Вит Д, фолиева киселина, серумен калций и магнезий. Отидох до лабараторията да питам тези които са платени колко общо ще ми излезе, защото ми даде и някви направление и тя ми сметна 178 лв за това се зачудих какво поема при тях здравната каса.

Токсоплазмоза и витамините, както и щитовиднитв хормони са специализирани изследвания, не се поемат от касата, за сметка на това са доволно скъпи. Касата поема най-евтините, ПКК е 6 лв... Поема също ХИВ, Васерман, кръвна група, микробиология и  цитонамазка или само цитонамазка първия път, не помня вече. Лекарката не ти ли даде направление за изследванията по каса, така в лабораторията щяха да ти кажат какво се поема и какво трябва ти да си доплатиш.

# 303
[quote author=Melusine

Токсоплазмоза и витамините, както и щитовиднитв хормони са специализирани изследвания, не се поемат от касата, за сметка на това са доволно скъпи. Касата поема най-евтините, ПКК е 6 лв... Поема също ХИВ, Васерман, кръвна група, микробиология и  цитонамазка или само цитонамазка първия път, не помня вече. Лекарката не ти ли даде направление за изследванията по каса, така в лабораторията щяха да ти кажат какво се поема и какво трябва ти да си доплатиш.
[/quote]
Да даде ми, но не разбрах за какво. В пътък като отида ще разбера. Благодаря за отговорите!

# 304
Нормално да не разбереш, там изследванията са описани с кодове по класификацията на Здравната каса, но в лабораторията ще ти ги разчетат и ще ти кажат какво се поема. Ако си си избрала лаборатория, можеш да видиш на сайта им цени, повечето имат. Преди 2 години като си изследвах вит. D, беше 35 лв., щитовидните в диапазона 18-25 лв. на хормон, токсоплазмозата около 30 лв. Успех !

# 305
Вирусологията в Токуда не се поема от здравната каса.  Оттам също идва значително увеличение. Но можеш да я пуснеш в лаборатория, където се поема.

# 306
Забравих да ви кажа, д-р Колева беше много мила за разлика от сестрата мисля, че такава беше, която след като първо ме регистрираха, прегледаха и ми взеха секрет и пак при нея се върнах да пише нещо ми казва защо съм била дошла в края на работния ден да се регистрирам. Уточних и че сега е имало свободен час! Часът ми беше за 13.20, за който час съм звъняла около един месец преди това и добре че имаше празен час тогава. Аз съм дошла за преглед от къде да знам че ще ми правят 100 неща. Д-р и казва измерете кръвното на жената че я боли главата, я тя и отговаря д-р Колева и мен ме боли главата и д-р ти не си бременна и тя може и да съм Simple Smile. Представяте ли си аз съм виновна че имало час свободен за толкова часа и че тя не знаеше какво да пише и се бавеше постояно питаше една друга, която ми измери обиколката на корема и кръвното това как да запиша онова как да запиша, явно на сестрите не им се плаща много и за това така се държат или не и се работи или така се държа, защото бях с направление. И какво като съм с направление, аз пак много неща ще плащам и ще раждам там. Кръвното ми беше високо не ми се разправяше с нея! Вие попадали ли сте при нея, с къса светла коса е не и запомних името?

# 307
При мен обратното, сестрата любезна, докторката мрънка. че била в болницата от полунощ и ме остави да я чакам на магарето буквално половин час. Изобщо не благоволи да говори с мен. Беше друг лекар, не Колева, но вече кракът ми не стъпва в АГ кабинетите им, ако ще да умирам. Дано с бременните да се държат по професионално и любезно, но като слушам не.

# 308
При мен обратното, сестрата любезна, докторката мрънка. че била в болницата от полунощ и ме остави да я чакам на магарето буквално половин час. Изобщо не благоволи да говори с мен. Беше друг лекар, не Колева, но вече кракът ми не стъпва в АГ кабинетите им, ако ще да умирам. Дано с бременните да се държат по професионално и любезно, но като слушам не.
Дано, но аз съм бременна, яд ме е че не и запомних името на сестрата да се оплача. Нищо другия път, ако пак се държи грубо с мен ще се оплача от нея.

# 309
  • София
Дано, но аз съм бременна, яд ме е че не и запомних името на сестрата да се оплача. Нищо другия път, ако пак се държи грубо с мен ще се оплача от нея.

И да се оплачете от нея нищо няма да стане и да се оплачете от въпросната докторка пак. Ако пак се държи грубо с Вас нищо, че сте бременна я поставете на мястото и. И да се оплачете на нас и да се оплачете на регистратурата не смятам, че ще обърнат внимание при тях е страшно забързано ежедневието. Просто следващият път като ви се направи на интересна и скръцнете със зъби все пак имате права Simple Smile При мен една се опита и понеже аз не си държа езика зад зъбите и хормоните вече не издържат повиших тон.

# 310
На партера до асансьорите има анкетни карти.  Там можете да попълните името на лекар, сестра и отдолу има поле за описване на случая.  Доколко ги взимат под внимание не знам, но предполагам, ако се получат няколко оплаквания срещу едно и също лице, ще им направи впечатление.

# 311
Някой може ли да ми каже да ли са положителни или отрицателни резултати, писах на д-р Колева, но не знам кога ще ми отговори, благодаря ви!

Токсоплазмоза IgG
      Токсоплазмоза IgG 22.1 IU/ml 0 1.6 H
      Токсоплазмоза IgG Text Reactive
Токсоплазмоза IgM
      Токсоплазмоза 0.13 Index 0 0.5
      Токсоплазмоза IGM Text Nonreactive

# 312
Някой може ли да ми каже да ли са положителни или отрицателни резултати, писах на д-р Колева, но не знам кога ще ми отговори, благодаря ви!

Токсоплазмоза IgG
Токсоплазмоза IgM

Първият ти показател май е висок, поне по това което пише, но не знам какво означава.

# 313

Токсоплазмоза IgG
Токсоплазмоза IgM

Първият ти показател май е висок, поне по това което пише, но не знам какво означава.

IgG означава, че си имала инфекция в миналото,  IgM е за настояща .  При теб доколкото виждам IgM е отрицателно, така че е ОК.

# 314
  • София
Момичета относно цените за раждане вече официално няма да има промяна в цената. Но при приемането ви ще ви искат 120лв за над 3 нощувки Simple Smile Не говоря за ВИП стая, а за обикновенна Simple Smile 120 лв се плащат еднократно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт