Паническо разстройство - 33

• 79 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Какво е дереализация и агорафобия?И моите витам б12 е д са в норма ,но на долна граница.На каква терапия започнахте при психотерапевт така ли?

И двете са неща, които мисля ти нямаш (надявам се не е проблем да говоря на ТИ), все симптоми на ПР. При ПР доста от симптомите ни се покриват, но има и разлики разбира се.  Не искам да задълбавам, за да не те вкарам във филма с още симптоми. Simple Smile Simple Smile 
След прием на витамини - при мен определено имаше подобрение. Ти пиеш ли допълнително?
Личната ми лекарка ми даде телефон на психолог и отидох на една консултация. Потвърди, че имам ПР.
После си намерих телефон на психотерапевт и се уговорихме за сесия по скайп (не съм в Бг). Те си знаят какво да правят по време на тези сесии.
След няколко сесии започнах да разбирам американците - там всеки втори ходи на терапевт.
Няма проблем да ми говориш на ти.Ами не вярвам ,че е там проблема ,защото.на лекарите така им е най лесно всички са станали такива като ме.открият нещо хоп няма ти нищо на психична основа 😢 и с този психотерапевт само.рагзоваряте така ли?

# 631
Лекарите за тези витамини е възможно и нищо да не ти кажат, нали са в граници.... Щом са в долна граница - пий допълнително и виж дали ще помогне. Тук от опит го казваме. Simple Smile
Да, разговаряме си с терапевта. Тя си има план и си ме води. Задава въпроси, обсъждаме проблеми и други неща.
Не става с направление да идеш при терапевт, ти трябва да си го платиш. Но то предполагам и ЯМР сама си си го платила. Мен още ме е яд колко пари съм дала за това ЯМР, а по-добре беше направо за терапевт да ги бях похарчила...

# 632
Лекарите за тези витамини е възможно и нищо да не ти кажат, нали са в граници.... Щом са в долна граница - пий допълнително и виж дали ще помогне. Тук от опит го казваме. Simple Smile
Да, разговаряме си с терапевта. Тя си има план и си ме води. Задава въпроси, обсъждаме проблеми и други неща.
Не става с направление да идеш при терапевт, ти трябва да си го платиш. Но то предполагам и ЯМР сама си си го платила. Мен още ме е яд колко пари съм дала за това ЯМР, а по-добре беше направо за терапевт да ги бях похарчила...

Не трябва да те.е яд здравето.е най важно 😢 нямам ЯМР ако имах тази възможност бих направила на жялото тяло.Имам скенер на главата който аз си заплатих 80 лева струваше

# 633
То и аз не съм правила ЯМР на цялото тяло, една зона. 80 лева са си 2-3 сесии с терапевт.  Simple Smile

# 634
То и аз не съм правила ЯМР на цялото тяло, една зона. 80 лева са си 2-3 сесии с терапевт.  Simple Smile
Може да са.си толкова сесии,но когато си сигурен,че има и друг по важен проблем ще.дадеш колкото имаш това е ,че нямам възможност инъче до сега да съм дала още повече пари затова искам да намеря вече един лекар добър да ме насочи.Къде е проблема.😢Колко струва една сесия и само разговаряте така ли?

# 635
Доколкото знам - в Бг е 30-40-50 лева на сесия.

# 636
Али, пратих на лични схемата. Да не затрупвам темата.

Аз да се оплача от витамин б 12, имам едно шише от 1000, но като пийна сутрин едно, целия ден ми е кофти, странно... Естествено не го пия.

Бях забравила на обяд да си пия деанксита и го пих в 16, от тогава ми е едно нервно. Ще тресна нещо успокоително да ме занити и да спя.

# 637
Доколкото знам - в Бг е 30-40-50 лева на сесия.
Ясно а как по точно това да разговаряш с някой те е излекувало мен много нереално ми звучи това

# 638
Психотерапевта си разбира от работата, но няма как да те излекува на първата сесия, не е магьосник. Тревожността и паническото разстройство може с години да продължи, но при мен още от второто ходене на психолог ми помогна наистина много. Просто е, изпитваш тези симптоми, защото си тревожна, знаеш ли че може всяка една част от тялото ти да те заболи, ако всичко ти е в главата. Дори понякога усещаш, че нещо не е наред, а си уж спокойна. Всичко се е е трупало, трупало и накрая ескалира. Като всеки нормален човек, започваш да ходиш по различни лекари, но ако ти казват че всичко е наред, тогава от какво всъщност се тревожим? Аз самата си казвах, добре де, всичко е в нормата, тогава защо усещам това, защо усещам онова. Психолога е човекът, който трябва да те убеди, че страховете ти са напълно безпочвени. Няма да продължавам да разтягам локуми, не съм аз специалиста, и знам какво е чувството да живееш в пълен страх. Но те съветвам да си намериш правилния психолог за теб и ще видиш, че ще ти се отрази добре.

# 639
Психотерапевта си разбира от работата, но няма как да те излекува на първата сесия, не е магьосник. Тревожността и паническото разстройство може с години да продължи, но при мен още от второто ходене на психолог ми помогна наистина много. Просто е, изпитваш тези симптоми, защото си тревожна, знаеш ли че може всяка една част от тялото ти да те заболи, ако всичко ти е в главата. Дори понякога усещаш, че нещо не е наред, а си уж спокойна. Всичко се е е трупало, трупало и накрая ескалира. Като всеки нормален човек, започваш да ходиш по различни лекари, но ако ти казват че всичко е наред, тогава от какво всъщност се тревожим? Аз самата си казвах, добре де, всичко е в нормата, тогава защо усещам това, защо усещам онова. Психолога е човекът, който трябва да те убеди, че страховете ти са напълно безпочвени. Няма да продължавам да разтягам локуми, не съм аз специалиста, и знам какво е чувството да живееш в пълен страх. Но те съветвам да си намериш правилния психолог за теб и ще видиш, че ще ти се отрази добре.
Бих отишла и бих разговаряла,защото имам нужда от това в момента понеже никой не ме разбира,но и бих желала да ме насочи към същинския проблем може и на психична основа да има нещо,но има и по важен проблем,който е отключил това😢

# 640

[/quote]
Бих отишла и бих разговаряла,защото имам нужда от това в момента понеже никой не ме разбира,но и бих желала да ме насочи към същинския проблем може и на психична основа да има нещо,но има и по важен проблем,който е отключил това😢
[/quote]
Може нещо незначително да го е отключило, не е нужно да си имала травмиращ период. Това също е работа на психолога, да разбере откъде се корени проблема, как е тръгнало. Разкажи всичко, кажи какво те мъчи, няма смисъл да търсиш съвети от близки и приятели, защото повярвай ми голяма част от тях ще те филмират излишно, или ще ти кажат да се стегнеш, като цяло няма да ти помогнат.

# 641
Не всички близки и приятели са така.
Особено когато виждат в човека желание да се оправи.
Моят приятел ми се ядосваше, когато бях откачила тотално и исках да ходим до Пирогов всяха божа нощ, тресях се от нерви и панически атаки, но не предприемах мерки като пълен тъпак. Сега, когато си пия антидепресантите и имам видимо подобрение и веднъж месечно ме хване нервата (не искам да пия успокоителни, щото ги спирах дълго и мъчително сама) ме успокоява, говори и разсейва.

Така че, говори с близките си и приятелите си, споделяй им. Нали затова сте близки.

Също така си провери щитовидмата жлеза, защото и тя може да даде подобна симптоматика, вкл.нервно-вегетативни проблеми. Всяка жена трябва да си прави такъв преглед веднъж в годината. Бъгва се и тя, особено при стрес.

# 642
Не всички близки и приятели са така.
Особено когато виждат в човека желание да се оправи.
Моят приятел ми се ядосваше, когато бях откачила тотално и исках да ходим до Пирогов всяха божа нощ, тресях се от нерви и панически атаки, но не предприемах мерки като пълен тъпак. Сега, когато си пия антидепресантите и имам видимо подобрение и веднъж месечно ме хване нервата (не искам да пия успокоителни, щото ги спирах дълго и мъчително сама) ме успокоява, говори и разсейва.

Така че, говори с близките си и приятелите си, споделяй им. Нали затова сте близки.

Също така си провери щитовидмата жлеза, защото и тя може да даде подобна симптоматика, вкл.нервно-вегетативни проблеми. Всяка жена трябва да си прави такъв преглед веднъж в годината. Бъгва се и тя, особено при стрес.

Споделянето на близки е хубаво нещо. Не отричам него, а само задаването на въпроси от типа ”според теб какво ми има”. Всеки ще ти даде различни мнения, в моя случай някои хора ме разтревожиха още повече, така че специално за тези неща е по-добре човек да се обърне към психолог.

# 643
Напълно подкрепям Ася!

OutOfNowhere, Мимозка беше написала, че е проверила щитовидната вече.

# 644
Близките не ме разбират,мислят си едва ли не,че се преструвам и нищо ми няма а аз съм толкова зле вече .Как да споделям и разговарям с тях като се държат така с мен.Да проверена е щитовидната ,но не съм убедена на 100% че няма нищо там последните изследвания ги видя само личния ендокринолог не е .А той личния също ми се присмива и си е наумил,че било на психична основа.Омръзна ми всички едно и също да ми говорят а да не ми помагат да намеря същинския проблем ,скритата болест която ме кара да се чувствам тАка

Общи условия

Активация на акаунт