МБАЛ Св. София (частна клиника на д-р. Мазнейкова) - Тема 2

• 69 844
  • 404
  •   3
Отговори
# 300
За съжаление, защотото в България раждането е предимно лекарска отговорност, а те са заети и поемат повече пациенти от колкото могат да обслужат, те винаги бързат. Не върви ли раждането "бързо" се започва с пукане на О.М, после системи. Почва се едно лъгане, че щом мехура е спукан повече от 6-7 часа има вече  риск за инфекция и по-добре да се направи секцио. Проблема е и липсата на акушерки. Ако не се лъжа те са макс  1-2 на пост в залата.
Затова и аз съм се запътила към Зебрите с д-р Мазнейкова. До колкото знам, предимно акушерките се занимават с раждането. Попринцип исках Олга, но тя е сама с един д-р. Е, с моя късмет точно лятото, ще се окажат заети.
Имам надежда, че те ще са по-търпеливи, но е хубаво да се знае какво е състоянието на бебето (т.е да се ходи често на NST) и да не се тръгва към болницата веднага щом започнат болките. Раждането  може да продължи 12-20 часа. Не само няма да изчакат, но и няма да дават да се яде и пие вода. Да не говорим и за постоянните прегледи. Накрая с какви сили ще се напъва не знам.
Ella съжалявам за случилото се. Радвам се, че е имало един кадърен човек и ви е спасил.

# 301
Искам да кажа на хората да стоят далеч от тази болница , вече там всичко обръщат в пари и се чудят само от къде да вземат, персонала е станал страшно озлобен и не си гледа работата , там работи " доктор" Георги Димитров силно препоръчвам да не ходите при този измислен лекар , прееди беше човек и лекар сега условията в тази измислена болница са го съсипали , нормално ли е да направи операция и да не превърже раната две седмици , господ да пази пациентите от него... Страшно груб и селско поведение

# 302
Искам да изкажа огромна благодарност на Д-р Кобаков и на целия екип който беше по-време на операцията много мило отношение ,вдъхваха ми доверие . Много съм доволна от целия ми престой в болницата родих на 29.12.2023г. Имах много сложна операция махане на киста 4см успяха да ми запазят яйчника .. През цялото време сестрите идваха и ни обръщаха внимание за смяна на лепенките, инжекции . През целия ми престой д-р Кобаков дойде да ме види два пъти. Ако имах въпроси или нещо ,което ме притеснява винаги можеше да му звънна или пиша.Искам да благодаря и на неантологията на д-р Дамянова това е човек с главно Ч прекрасен професионалист много всеотдайна и любяща в това ,което прави а именно в това да се грижи за най-прекрасните ни същества ..

# 303
Здравейте, каква е актуалната крайна цена за естествено раждане с вкл.престой,грижи за бебетето и т.н.? Бях се насочила към Токуда, но 4000 лв ме отказват....

# 304
Здравейте, каква е актуалната крайна цена за естествено раждане с вкл.престой,грижи за бебетето и т.н.? Бях се насочила към Токуда, но 4000 лв ме отказват....

Май 2023 беше 1690 лв.

# 305
Това е крайната цена заедно с престоя ли

# 306
Това е крайната цена заедно с престоя ли

Да. Имат си ценоразпис на сайта или може да звъннете на съответното отделение и ще ви дадат актуална информация.

# 307

Юли месец платих около 1900-2000 лв.

# 308
Това е актуален ценоразпис

# 309
Някой тези дни посещавал болницата - проработи ли им системата?

# 310
Здравейте! Споделям преживяването от болницата, тъй като ми се наложи да ме приемат по време на бременността. Не бих казала, че хигиената е на ниво особено на 5тия етаж (не знам как е при родилките), но хигиенистките са много отзивчиви и ако ги помолите, винаги може да почистят и асистират. Не е много приятно, че имаше общ санитарен възел на етажа, но пък там бяха и три стаи, тъй че не беше голяма драма. Не бих казала, че храната е отвратителна, не е като в ресторант, но съм яла къде-къде по-лоши и зле приготвени неща. Дори бих казала, че имаше и вкусни яденета. Най-хубаво и силно впечатление ми направи медицинския персонал в това число и лекари и мед. сестри. Всички бяха много отзивчиви и разбрани, нямаше сърдити погледи, винаги питаха как съм и дали имам нужда от нещо, не те гледат намръщено, като ги извикаш. Та, общите впечатления от болницата са добри, силно задоволителни предвид колко лоши неща са се изписали по темата. И все пак всеки е с различна нагласа и преценка ☺

# 311
И аз съм на същото мнение за медицинските служители - лекари, мед.сестри, акушерки, както и санитари. Целия колектив имат много човечно отношение. Е, имаше тук таме по една две сестри без настроение ама това е много малко изключение. Първо,че са супер много хора,които те обгрижват и всички наистина винаги са загрижени, отзивчиви, без криви физиономии и т.н.

# 312
Здравейте,

В момента съм в 32 г.с и проучвам болници за раждане, тъй като лекаря при който се следя не изражда. За момента съм се спряла на МБАЛ Св. София, но имам няколко въпроса, а не мога да се свържа с никой от клиниката по телефона.
Имам записан час при д-р. Анастасия Аврамова за консултация, но е чак след седмица.

Та въпросите са ми:
- Какво точно включва пакетът избор на екип? При естествено раждане пак ли можеш да родиш при лекаря, който си избрал или те изражда, който е на смяна?
- След раждането има ли специалисти и консултанти по кърмене, които дават насоки и съдействат с основните грижи да новороденото?
- Като цяло доволни ли сте от персонала в болницата, базата и условията?

Благодаря предварително Simple Smile

# 313
На първия въпрос не мога точно да ти отговоря, понеже не съм плащала допълнително за избор на екип, но все пак ме изроди моята си лекарка. Като постъпих в болницата с контракции и те й се обадиха.

Няма консултант по кърмене. Нищо не ми обясниха, само ми казваха да го слагам по-често на гърда, никой не ми показа как се сменя памперс, как се мие, нищо.

Иначе от персонала съм доволна, всички са млади и любезни, само от една сестра не останах очарована, но и такива има. От базата също съм доволна, беше си чисто, имаш си баня, телевизор, храната ми хареса, но за всеки си е въпрос на вкус. Та, така, пожелавам ти леко раждане и всичко да мине гладко 🤗🙏🙏

Здравейте,

В момента съм в 32 г.с и проучвам болници за раждане, тъй като лекаря при който се следя не изражда. За момента съм се спряла на МБАЛ Св. София, но имам няколко въпроса, а не мога да се свържа с никой от клиниката по телефона.
Имам записан час при д-р. Анастасия Аврамова за консултация, но е чак след седмица.

Та въпросите са ми:
- Какво точно включва пакетът избор на екип? При естествено раждане пак ли можеш да родиш при лекаря, който си избрал или те изражда, който е на смяна?
- След раждането има ли специалисти и консултанти по кърмене, които дават насоки и съдействат с основните грижи да новороденото?
- Като цяло доволни ли сте от персонала в болницата, базата и условията?

Благодаря предварително Simple Smile

# 314
И аз да се включа с разказ, пък дано е полезен.
Родих там юни месец. Предизвикано естествено раждане беше. Приеха ме предишния ден.
В цената на раждането ако не се лъжа се включва и избор на екип. Мен също ме изражда моята си лекарка… всъщност ако трябва да сме честни тя беше с мен и ми помагаше, но реално ме изроди д-р Чачева. Сложиха ми епидурален катетър, когато поисках. Реално съм страшно доволна от отношението на всички. Смея да кажа, че още 5 деца бих родила ако раждането ми минава по същия начин, което за мен беше основно. Да не се травмирам, а да го запомня като прекрасен момент.
Родих по обяд, като се надявах, че ще ми дадат бебчето още в същия ден, но беше голяма лудница в родилното с много родени бебенца и явно им беше по-лесно те да си ги обгрижват, та ми я дадоха чак на следващия ден. Показваха ни как се сменя памперс, дадоха ни някакви насоки за кърменето ( в никакъв случай не достатъчни за първи път раждащи де) и отговаряха на всякакви въпроси.
В стаята не беше нещо уау, но за 3 дни прилично.
Единствените перипети, които имахме (говоря в мн.число, защото бяхме 3 мами в стаята) беше с изхвърлянето на боклука… пак казвам 3 бяхме и то току що родили.
Като цяло не е невероятен лукс в болницата ако очаквате нещо подобно, но отношението и грижите, които получих са ми достатъчни да родя отново там, ако се решим за второ. Hug

Общи условия

Активация на акаунт