Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 183
  • 628
  •   1
Отговори
# 210
Гювече на микровълнова.
Бързо, вкусно и бухате каквото обичате. Празно няма. На дъното лук на кръгчета, отгоре малко колбас или който не обича направо чушка на кръгчета. Заливам с малко доматено пюре. Шляп отгоре дебела плочка бяло саламурено сиренце и 10 минути в микровълновата. Вадите и редите плочки или настърган кашкавала, както харесвате и чуквате две яйца. Не забравяйте да пробиете с пръст жълтъка, че гърми. Айде още 7-8 минути така на микровълновата. Вадите и поръсвате с лют или не червен пипер и магданоз. И честито – за 18-20 минути готова вкусотия, че и манджа.

# 211
Аз даже за 5 мин го пускам и още 3-4м за яйцата.

# 212
  • Стара Загора
Аз си ги правя във фурната, не отнемат чак толкова време. Simple Smile Пък и без облъчване.
Това е не само лесно, но и много бюджетно ядене Simple Smile

# 213
Аз бухам всичко, яйцата дори не ги дупча, слагам капачето и 7 мин. въртя. Предварително си варя нарязан картоф, ако искам да сложа. Дом. сок макс 3 лъжици, че иначе изтича ако е повече. Вода- не.

Сетих се за любимите ми бързи зимни "манджи". Нарязано кисело зеле със сока в кастронка, малко олио, нарязана глава лук и червен пипер. Или джумерки /пръжки/ с гарнитура дом. салца с лук.
Сега лятото правя т. нар. жътварска супа май се казваше. Жълт боб от буркан/ консерва се нарязва, добавя се сока от буркана, малко вода, копър, чесън и готово.
Понякога краставиците в таратора ги заменям с рендосани варени яйца- на мен ми харесва.

# 214
Аз понякога си правя салата от прясно зеле с варени яйца.

# 215
Ох тая тема много опасна.. Обачее.. си я отбелязвам да я прочета пак за идеи Grinning Лакомията не прощава!

Някой още на първите страници беше изброил в един пост 3/4 от любимите ми неща тип филии с това и онова, явно имам астрална сестра Simple Smile Само ще добавя каквото май още не съм видяла: пушена или каква е там скумрия - едно време имаше вакуумирана, предполагам още се намира - с нарязан стар лук и бял хляб, ако може топъл; хайвер да кажем от сьомга, върху филийка, намазана със заквасена сметана и отгоре изстискан лимонов сок; хапки с мини парченца дроб от треска и върху него тънко резенче лимон с кората; тарама хайвер, ох мога да изям цял хляб с него; от едно време си обичам пастет, отдавна не съм си взимала обикновен свински, че кой знае какви боклуци има вътре, но от време на време се прежалвам (после като намеря вътре четина и ми минава меракът пак за известно време), бях си намерила един страхотен гъши даже български и само преглъщам, като си помисля, може и да се пробвам тук да спретна домашен ммм. Едно време много обичах и русенско варено, ама отдавна няма нищо общо. Ох гладна съм!

# 216
Сандвич с кюфте, ама печен Wink Вчерашни кюфтета се нарязват на 2 и на  филийка бял хляб с кашкавалче отгоре и в грилчето докато кашкавалчето се стопи и зачерви. Става и с пърженки и с печени на скара кюфтета. Другото - кюфтета с доматен сос, ама предварително пържени , а не варени ! Език с доматен сос - също. И печени чушки с оцет и олио.Вива чушкопека ! Simple Smile

# 217
Лан, нищо не каза за рецептата на кайзерованата акула.

# 218
Лан, нищо не каза за рецептата на кайзерованата акула.
Това го похапвам, не го приготвям аз. Най-често си вземам от рибната борса.

# 219
Значи, ще експериментирам с рецептата за кайзеровани рибици от толстолоб. Да видим какво ще се получи.

# 220
  • София
Току-що го направих, песто от рукола, 2 суп.лъжици кашу, шепа орехи, чесън 2 скилидки, 100 мл. захтин, сол, сок от лайм.
В половината сложих и маслини каламата.
Докато се смесят вкусовете, ще опека малко пълнозърнести багети с лимец ммммммм.......

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 11:36 от nati_nat

# 221
  • София
И аз на песто, ама от буркан, на филия с масло и 🍅!

# 222
Печени картофки в патешка мас, сестро. Simple Smile

Уффф, как не те беше срам?! Сега като нямам патешка мас вкъщи, ще умра направо. Приядоха ми се, та 2 не виждам. Ще поръчвам още днес мас.

Сетих се и за още неща - сладки чорбаджийки, изпечени без мазнина и в последните 5 мин. глазирани с малко тъмно балсамико, щипка сол, щипка захар, чесън и магданоз.
Бланширано прясно зеле с копър и сирене.
Яйца, сварени без черупките със сирене и червен пипер или в кисело мляко с чесън и червен пипер.
Смокини (пресни или сушени) със сирене.
Грозде или ананас с различни сирена и кашкавали.
Ясно стана, че без сирене рядко сядам на масата. Simple Smile
Всякакви салати.
Моркови и тиквички, сурови, нарязани на лентички с повече оцет, копър и малко чесън.
Как ги правите тези чорбаджийки  специално, може ли  рецептата,  моля
Благодаря предварително

# 223
  • София
Домашен пастет от сьомга върху препечена пълнозърнеста филийка.

# 224
Кисело мляко с овесени ядки, кокосови стърготини и мед. За мен, уви, без мед.

Общи условия

Активация на акаунт